Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může kočka med?

Od: anetka123* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, může kočka med?*hi*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Jestli může med, netuším ale včera jsem dala na stůl misku jader vlašských ořechů a náš kocour je žral jako o závod, hlad určitě nemá, bála jsem se aby neměl nějaké problémy ale dnes je vše v pořádku.

doplněno 18.12.14 20:21:

Bezva, opět jsem si nepřečetla, že je otázka 2 roky stará.

hodnocení

1x

Anetko, neblázni! Proč by kočka měla jíst med. Určitě jí to neprospěje. *placni* Je pro ní mnohem lepší a prospěšnější, když ji pohladíš.

Nikdy jsem kočce med nenabízel, ale myslím, že jí chutnat nebude. Pokud si číča lízne sama a dobrovolně, pokud jí to dokonce zachutná, myslím, že jí to neublíží. Kočky poznají samy, co je pro ně nebezpečné.

elisme123

To nene, vzdyt se otráví spousta koček jedem na krysy a nepoznají to že je to nebezpecné.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím. Proč med? Kočka je šelma, med nepotřebuje. Dej ji kousek masa.

kaboom

Medvěd je také šelma a med miluje... Kočkám med neškodí a pokud jim chutná, tak proč jim ho nedat?...

hodnocení

0x

Dobrý den Anetko. Nedávejte kočičce med. Každému zvířátku sladké škodí. Neuškodí jí to hned, ale po čase. Je to jako pes a čokoláda, také je pro psa smrtelná, ale může sníst bonboniéru a nic se mu hned nestane. Odplata přijde později. Jen můj názor.

doplněno 30.08.12 09:25:

Kočka a pití.

Voda a mléko
Na co se zapomíná, je fakt, že stejně jako je voda zdravá, může být škodlivé kravské mléko. I když mají kočky kravské mléko rády, dokážou jen obtížně rozkládat a zhodnocovat mléčný cukr neboli laktózu. Organismus většiny koček reaguje na kravské mléko trávícími problémy, průjmy a nadýmáním. Takovéto problémy posléze mohou vést k dalším nemocem a snížení imunitního systému kočky. Kravské mléko můžete nahradit speciálním, průmyslově vyráběným mlékem pro kočky. Toto mléko má zredukovaný obsah mléčného cukru a je podobné mateřskému mléku kočky, proto je pro každou kočku stravitelné. Je ovšem dosti drahé. Můžete ho nahradit i kondenzovaným tatra mlékem zředěným vodou. Mléko však není díky své vysoké výživné hodnotě ani tak nápojem, jako spíše doplňkem výživy k běžné denní stravě nebo v době rekonvalescence.

moje-kocka.cz/...

doplněno 30.08.12 15:17:

Dodatek k čokoládě:

POZOR na čokoládu: Napsala jsem, že je pro psa smrtelná, ale může sníst bomboniéru a nic se mu nestane, ( tak to tady napsal, někdo na poradně), já jsem napsala, že odplata příjde později, ( pro pejska) Doufala jsem, že je to srozumitelné. Vím, čokoládu pes nesmí!

doplněno 30.08.12 16:12:

Tady je ten odkaz, o kterém jsem psala, že pejsek snědl, celou bomboniéru, jen jsem neuvedla, kde to bylo. poradte.cz/...

bohemica*

Upřesňuji vaši nesprávnou informaci. Nerada někoho opravuji, ale v tomto případě vaše rada může ohrozit nějakého psa na životě, tak proto.*srdce*Čokoláda obsahuje kofein a teobromin. Obě tyto látky stimulují činnost srdce psa, při požití až k bodu, kdy je to smrtelné. Většina psů naštěstí po požití čokolády zvrací a má průjem. *srdce*Množství čokolády, které může být pro psa SMRTELNÉ závisí na velikosti psa a typu čokolády. Pouhých 15 g kvalitní hořké čokolády, může způsobit OKAMŽITOU SMRT malým psům, jako je čivava, toy pudl ap. Pro středně velká plemena jako je třeba kokršpaněl je smrtelná dávka 55-85g. U velkých psů jako např. retrívra, ohrozí jejich život množství 110-225g . U mléčných čokolád je třeba o něco vyšší dávka. *srdce*Jakýkoliv pes navíc může trpět alergií. Pokud dojde k nechtěnému požití JAKÉHOKOLIV množství čokolády, je třeba vyvolat rychle dávicí reakci. Pro jistotu!*srdce* Pokud jde o vyjádření vlastních subjektivních názorů nebo zkušeností, má každý právo je prezentovat. Pokud ale nemá 100%jistotu v otázkách zdraví nebo život ohrožujících stavů, měl by své odpovědi napřed ověřit, než je zveřejní nebo použije jako radu někomu, kdo toho ví ještě méně a spoléhá se na odbornost jiného. Věřím, že si to neberete osobně a pochopíte moje důvody, jde nám- většině- o pomoc hlavně zvířatům, potažmo jejich majitelům.*srdce*

doplněno 30.08.12 13:35:

psáno pro @viky*srdce*

anetka123*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Někde jsem slyšela, že kočka může Tatra mléko, opravdu to tak je?

Měl jsek kočku, která pila zředěné kravské mléko denně. Dožila se bez problémů 16 let.

doplněno 30.08.12 10:24:

Obyčejné "krabicové" mléko, ředěné velmi tvrdou studniční vodou v poměru 1:1.

michalov*

Ano.Odporuje to všem poučkám,ale kočky kravské mléko milují.Milují i jiné věci,které pro ně prý nejsou dobré.Jako třeba uzenou šunku,salám,atd..*smich*

hodnocení

0x

No jo..z vesnic to známe všichni..u babičky kočky měly k jídlu zásadně rohlíky rozdrobené ve vlažném mléku..jenže se říká, že vesnické kočky si nalovily vždycky dostatek myší, hmyzu i ptáčků, takže to mléko jakoby "rozředily" tou potravou.. kocorkovi u mamky mléko nic neudělá..moje kočky mají po něm obě průjem..takže záleží.. Osobně nevidím pro kočky žádný prospěch v tom, podávat jim mléko.. Myslím, že v přírodě není žádný jiný savec, který by pil mléko i v dospělosti, kromě člověka a nesnášenlivost laktózy je hodně rozšířená i mezi lidmi..nejen kočkami ;)

bohemica*
hodnocení

0x

Snažím se řídit zdravým selským rozumem a znalostmi z "fungování" přírody. Kočce bych rozhodně med nenabízela, zrovna tak jako mléko. Ochráníte tak chrup i zažívací ústrojí kočky. *srdce*Žádný dospělý savec po ukončení kojeneckého věku, mléko nevyhledává a špatně ho tráví.

michalov*

Naši oba kocouři ho vyhledávají. Dokonce odmítnou drahé granule ve prospěch mléka.Jsou tříletí.

michalov*
hodnocení

0x

Jen dodám k tomu medu.Med rozhodně nelze srovnávat s cukrem,čokoládou,bonbony a pod. Včelí med je lehce stravitelný,na rozdíl od rafinovaného cukru,protože je složen,mimo jiné,z jednoduchých cukrů (fruktóza,glukoza).Sacharozy je v něm zlomkové množství.Včely totiž nedokáží strávit jiné cukry než právě ty jednoduché.Med si samozřejmě ukládají pro sebe na přečkání zimy.Mnozí jistě slyšeli,že včelaři dávají včelám cukr.Ano,to dávají.Musí,protože jim seberou z větší části zásoby(med) ,musí jim místo toho něco dát.Včely cukr s chutí přijímají,ale připraví (invertují) ho opět na jednoduché cukry a uloží do plástů.Včelí med přijímá naše lidská žaludeční stěna a střeva přímo a bez dlouhého procesu trávení.Kočkám bych ho nedával a ani jsem neviděl,že by ho někdy nějaká zblajzla, se přiznám.Nepřekvapilo by mne,kdyby jí chutnal protože to je sladké. Takhle kousek masa.To by brala radši. ;)

figurek*
hodnocení

0x

si nedovedu představit, že bych kočce dal med. Ani té mainské medvědí. :)

kejki
hodnocení

0x

Kočky mají různé chutě, některé milují olivy, jiné sýr s modrou plísní. Tatra je lepší než mléko, že je zahuštěná, ale stejně to chce sledovat, jestli kotě po něm ní nemá průjem. Když kočky loví myši, pomáhá jim mléko vyloučit nestrávené kousky myší, ale stačí jim trošek, ne jím nahrazovat krmení.

I kočka může mít cukrovku, takže medu s mírou, na to malé tělo je to hodně cukru.

atina47
hodnocení

0x

V unoru jsme si prinesli ctyrletou kocicku z utulku Santa kocici, po tydnu vyskocila na konferencni stolek, kde byl chleb na mazany maslem a medem, olizala med z celeho krajice, nedala nam sanci vzit ji ho. Meli jsme velke obavy co bude nasledovat a nic pohoda myslim, ze med ji neuskodil. Jazyckem tak sikovne sundavala med, ze se masla ani nedotkla, ale po nejake dobe se zacala u snidane dozadovat masla, dostane kousek velky jako liskovy orisek.

hodnocení

0x

V Medvídkovi Pú Tygři med rádi nemají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]