Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevhodné křížení - vyjde to?

Od: zelvak007* odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer.

Mám 5 letou kříženku Zlatého retrívra s Kavkazským psem. Její velikost je něco mezi těmito plemeny.

Právě teď hárá.

Včera k nám přijeli na návštěvu naši známí se svým pejskem Bernským Švýcarským honičem, který se podle mne

řadí do kategorie střední velikosti.

Samozřejmě jsme je neohlídali a pejsek naši Mášenku obskočil.

Myslíte si, že pokud se zabřeznutí povedlo, tak mají mláďata šanci na přežití, a nebudou postižení?

Mohlo se zabřeznutí vůbec s těmito výškovými rozdíly uskutečnit?

Doslechla jsem se, že by se mláďata měla přizpůsobit tělu své matky, co je na tom

pravdy však nevím... - Že by to bylo tedy velké ( dle matky ) a flekaté ( dle tatínka )? *sok*

Předem děkuji za vaše rady.

Váš zelvak007 *jasne*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

U fen lze graviditu prerusit injekci ve velmi casnem stadiu. Nechcete uvazovat o tehle moznosti? Velka plemena mohou mit velmi pocetne vrhy, opravdu umistite vic jak 10 stenat? A opravdu je zvladnete 2 mesice zivit?

hodnocení

3x

Psy degraduje a przní neustálé množení rádoby chovatelů, kteří si pořídí několik psů nějaké rasy a jediné, co ty fenky poznají, jsou neustálé porody. A její štěňata jsou taky množena a množena (jakože "šlechtěna") a takto vznikají psi mrzáčci s nemocemi a náchylností k nim. Jakmile se ale ve vrhu bílých psů narodí nějaké černé štěně, tak hned s ním pod vodu, co?

Tohle je prznění a takhle vznikají mrzáčci. Když křížíte různé psy, tak se nejvíc projeví jejich pravé "vlčí" geny a jsou odolní, déle žijí a mnohdy jsou i mnohem krásnější.

PS: jak si myslíte, že vznikají psí plemena? Tím, že se kříží a kříží a kříží, dokud nejsou majitelé spokojeni.

hodnocení

0x

Ty velikosti jsou naprosto normální. Naše malá fenka měla štěně s velkým vořechem. Štěně bylo naprosto zdravé.

Tohle je kříženec německého ovčáka a jezevčíka:

Nevhodné křížení - vyjde to?
zelvak007*
hodnocení

Moc Vám děkuji za vložení fotografie. Uklidnilo mne, že bylo štěně zdravé.*uspech*

polinek*
hodnocení

0x

,,no nevím,proč jste to dovolila a tudíž neohlídala. Nikdy bych tohle neudělala. Co z toho budete mít? Jen starost jak se jich "zbavit" je to kruté pro štěňátka- - ty za nic nemohou,,ale bude je někdo chtí? Jací budou,to nikdo neví ,,ale od vás je to prznění rasy , degradace plemen a zbytečně. Budfe klidně na mne zlá,ale tohle si myslím já.

Degradace plemen? Prznění? Víte, že kříženci jsou mnohem hodnější a lépe vychovatelnější než "čistá rasa"? Vezmou si vždy od rodičů "to nejlepší". Dokonce ani nezdědí (většinou) jejich choroby (myslím náchylnost např. na bolavé klouby atd.)...

borax*

Ale to je hloupost...jak si vezmou to nejlepší? To jsou jen nepodložené řeči.

polinek*

o to co tady píšete nejde,,ale svět je pokryt již dostatkemj psů a ještě nechat plodit další mrzáčky ano mrzáčky ...Ten pes na fotce je jeden z nich ,jestli je chytřejší nevím ,,,ale je mi těch psů líto víte!?

doplněno 23.07.12 23:07:

když někdo chová psy a nechá je pokrýt prosím ,,ale ne nějakým z Horní Lhoty ten si to hlídá. Co si koupíte vy ,nebo dostanete za nepodaru chudáka je vaše věc. já tvrdím a tvrdě jsem proti...

doplněno 24.07.12 12:31:

kolikokoli

jak vidím jste totální laik - hluchémi číst je zbytečné zdar

doplněno 02.08.12 12:55:

sasanka ,,,,,,,,,,,,,,,pes nepozná svého "příbuzného " pokryje i svou sestru není to člověk ,,,,nebo mamu ...kde to jsem tedy!

Máte pravdu, že je psů víc než zájemců o ně. Nicméně větší část viny na tom mají množitelé, kteří psy chovají a množí především jako přivýdělek.

Voříšci vůbec nejsou žádní mrzáčci, i ve své jakési ošklivosti jsou krásní. Osobně beru jen voříšky.

lilil

souhlasím s Vaším názorem, lidé jsou hrozně bezohlední!

ar*

Polinek i kdybych nebral v úvahu argumenty kolikokoli (mimo jiné má pravdu) tak by mě docela zajímalo jaká že to rasa je zprzněna a které plemeno je degrádováno. Zlatý retrívr a nebo Kavkazák ze kterých je fena zkřížena.

Pokud tady někdo chce mluvit o krutosti, je potřeba vám připomenout toto vlákno poradte.cz/... kde jste se projevila jako vyložený psí filantrop

polinek*

vy mi tady předhazujete psa diabetika ,,to nemá s tím nic společného. Abych nechala pokrývat 2 rozličné rasy je nelogické Mám ráda psy ,,ale musím vědět co je čeká chudáky. Útulek!

A nezmiňujte se o nemoci ,,ten pes nemůže za to,že je diabetik ,,,ale dá to sakramenskou fušku se o něho postarat ,,(takové psaní lehkovážné od "dobráků",,ti neví co to je za hrůzu. )Ty mám nejraději. Já bych jim přála takového psa a řeči tohoto typu by je přešly. Nejsem pro prznění rasy...psů je dost a není třeba svět zaplňovat "vlčáka z jezevčíkovýma nohama..Vy jste pro?

doplněno 24.07.12 08:29:

vážený,mějte si třeba půl býka a půl psa ,,je mi to jedno ,,jAk se vám to líbí,,ale já povdraťáky nemusím. Ukřižujte mne,ale můj názor bude stejný, Neuznávám v dnešní době navíc,kdy je psů více málem jak lidí nezodpovědné křížení ras.kDYSI TO BYLO TÉMĚŘ NORMÁLNÍ ,ALE DNES TO NEMUSÍ BYÝT. S pozdravem polínek

doplněno 24.07.12 10:29:

,,tady nejde o zdraví teď ,,ale o degradaci rasy a přemnožení zdeformovaných psů. Jestli jsou takoví či makoví je druhořadé!

ar*

Mám už pátou "kokřici" a o nemocném hafanovi vím své a užil jsem si, přesto bych se nikdy nezachoval dle vašich rad. Pro každého majitele je ten jeho mazlík nejrásnější, nejchytřejší atd a je jedno jestli je papírovej nebo je to voříšek. Pokud považujete křížence rovnou za mrzáky tak si pořiďte vlka. To je jdiná čistá rasa, psy jsou jen dle vás zprznění vlci a mrzáci, které lidstvo už zhruba 17000 let przní k obrazu svému. Howk.

,, Já bych jim přála takového psa..."...no to snad ne polinek *nevi*...k tomu nemám co dodat *bum*

martinaa*

Proč by je čekal útulek? Naštěstí existují i takoví lidé, co nepotřebují psa v papíry do 15. století a vezmou si rádi voříška. Díkybohu za ně, znám plno lidí, co mají křížence, a jsou to naprosto zdraví, šťastní a krásní pejsci. Naopak přešlechtěná plemena bývají častěji nemocná. Navíc, vyjet na tazatelku, že to měla ohlídat a nezvládla to, mi přijde nevhodné. Nikdo není bezchybný, ačkoli si to možná myslíte.

"Prznění rasy", "půl býka a půl psa" a podobné obraty je opět jen jakási nadřazenost nad těmi, kdož se spokojí s krásným voříškem.

zelvak007*
hodnocení

Zdravím. Děkuji vám za názory... Jste však na omylu! Proč by štěňátka měl čekat útulek?! Když by nebyl zdravá, zůstala by u mne.

Zájemců mám spoustu - z rodiny. Tak nevidím důvod, proč bych je měla dávat do útulku?!

Prostě se to STALO! Nemůže se to vzít zpátky. Pokud jste to nepochopila, já jsem zde svůj dotaz nenapsala z důvodu toho, že by mne bavilo poslouchat řeči o tom, co jsem to udělala.

Děkuji všem, kteří se mne zastávají.

Sama jsem názoru toho, že mnohdy jsou kříženci zdravější, než šlechtění ( mimichodem - je to tak i u lidí *uspech*)

Zelvak007

Ano

Degradace rasy je pitomost. Přemnožení psů je jiná, ale úplně jiná otázka. Zdeformovaného psa jsem v tomto vlákně nikde neviděl. Váš názor je váš názor, můj názor to není.

neumelka
hodnocení

0x

Nepotvrzuji ani nevyvracím to, že kříženci jsou mnohem odolnější, chytřejší a lépe vycvičitelnější. ALE! Když se skříží psi s jinou velikostí, mohutností apod. vznikne pes, který může (ale nemusí) mít na svojí velikost třeba moc malé srdce, nebo plíce. Rozhodně mi ale příjde nezodpovědné nehlídat hárající se fenu, zase na druhou stranu, prostě se to může stát. Já za sebe přeji hodně štěstí, ať jsou štěňátka zdravá a ať fenečka porodí bez problémů

Zdravím

Neumělka

susenka*
hodnocení

0x

Štěňátka budou v pořádku, to jenom kdyby bylo příbuzenské spojení. Jinak pokud to bude její první porod v 5-ti letech.. no nevím. Štěňatům nic nebude, ale jetli budete mít zájemce?

hodnocení

0x

Teeeda, to jste píchla do vosího hnízda! Úplně zbytečně, protože už je na vše pozdě. Fenka je nakrytá a porodí. A nikdo štěňata neutopí. Budou taková a maková, ale budou! A nikdo neví a ani netuší jaká. Protože se na vzniku života podílejí geny všech předků a jejich předků. Tak jak ty, Zelvaku, máš třeba uši po svém pradědečkovi. :D Štěňata se tělu své matky přizpůsobí jen do určité míry, spíše jen tak, aby březí dokončila a štěňata donosila. Někdy je problém s tím, aby je odrodila, jestliže štěňata budou hodně velká. Ale nikde není psáno, že alespoň jediné bude po ní. ;) Příště musíte hlídat velice pečlivě. Stačí chvilička a je to! Sama budete vidět, jaký problém bude s umístěním pejsků do dobrých rukou. A pak potom, až pejsci vyrostou a budou, říkejme, srandovní. Nebo nehezcí voříšci a lidi se budou snažit zbavit se jich, aby se jim okolí nesmálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]