Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zubů psovi - nechce

Od: martina0* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nedávno jsme byli u veterinářky a ta nás upozornila na to, že náš pes má začínající zubní kámen. Hned jsem tedy koupila pastu a kartáček a chtěla jsem mu zoubky vyčistit:) Ale nenechá si, ani přesto, že je zvyklý na povel zoubky ukázat. Hlavně s těmi zadními máme problém. Teď jsem narazila na různé gely a pěny, které se nastříkají psovi do huby a také vodičky, které se přidávají do vody pro psa. Máte s nimi někdo zkušenost?

Děkuji za reakce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
martina0*
hodnocení

Děkuji za odkaz, teď jsem to projela ale žádné zkušenosti s vodičkou nebo gelem jsem nenašla. Náš boban má odmala tvrdé kousací hračky a různé čistící kousací pomůcky. Když jsem tohle řekla veterinářce, tak se jen zasmála - žeprý to malým psům nepomáhá a je potřeba čistit. Ale kartáčkem ho už trápit nechci, poslední dobou je jakýsi citlivý a když mu ten kartáček ukážu schová uši dozadu, ocas mezi nohy, dělá, že tam vůbec není a snaží se rychle někam zmizet:(

katerina77*

A zkousela jste syrovou kost? Moji psi maji zuby krasne bile a je to jen tim, ze je okusuji pravidelne a tim si nejip ten plak ocisti. I uplne vzadu :)

skye*
hodnocení

0x

Já osobně zkušenost nemám, ale kamarádka si hodně pochvaluje tohle: lekarna.cz/...

Má jorkšíra a už několikrát musela jt na ultrazvukové čistění. OD té doby co mu do vody přidává toto, se to prý o 100% zlepšilo. Taky jí to veterinář doporučil když nechtěla čistit zuby.

hodnocení

0x

Dobrý den Martino. U nás žilo a žije hodně psů, velkých i malých. Žádný neměl zubní kámen a každý měl krásné zuby. Kdykoliv jdu do Globusu, tak koupím kosti. Někdy si řeknu o velkou kost. Dostanu třeba lopatku z krávy. To je radosti a celá kost postupně zmizí. Nesmí dostávat kosti často, aby nebyla zácpa. Žádný kartáček, gel, pěna, nic. Jen příroda. Jen mlůj názor.

doplněno 07.07.12 18:58:

Oprava: Jen můj názor.

martina0*
hodnocení

Kosti jsme zkoušeli jen uzené :) a asi jsme pořídili velkou protože se k ní moc neměl:) teď máme dřevěnou kostičku - prý to taky pomáhá... Ale syrovou kost určitě vyzkouším, děkuji za radu:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]