Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakalená voda v akváriu

Od: gladilaf odpovědí: 10 změna:

Ahoj ,

strašně se mi zakalila voda v akváriu ale nevím co s tím poradíte mi?

Zakalená voda v akváriu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj. Mrkněte se do této diskuze, mohlo by to pomoci při řešení problému.:

poradte.cz/...

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, pomáhá menší množství ryb, nepřekrmovat a dostatečně vzduchovat, dost rostlin a světlo. Rostliny máte, asi i svítíte, jen pozor na množství ryb a zrovna živorodky produkují hodně dusíkatých látek. Rozhodně neměňte najednou větší množství vody, jen to co odsajete při odkalení, protože nová voda přidá minerály a akvárko se zas zakalí.

des*

Tak tady je to pěkně popsané akvaportal.cz/...

aroff
hodnocení

0x

Gladilafe, jak jsem psal ve vláknu na který dávala odkaz kapka naděje hned v první odpovědi, je potřeba uvést o jaký zákal se jedná , jak dlouho je akva založené atd.

Co, ale vidím na foto tak se mi zdá, že jste na dno použily bílý štěrk, což je v podstatě vápenec a ten do vody může uvolňovat "bordel" a kalit vodu. Vemte jedem ten kousek kamínku a kápněte na něj ocet, pokud začne šumět je to jasné a dno musí pryč a dát jiné.

Jen tak mezi námi pro rybky co tam máte, světlé dno není to nejlěpší, volte raději tmavší. ar

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, jakou máš filtraci a jak často čistíš filtr?

hodnocení

0x

Obvykle se voda v akvarku takhle zakalí,když je v něm mrtvá rybka.Pořádně akvárko prozkoumej.

soina*
hodnocení

0x

Vyčistit filtr, odkalovačem vyměnit půlku vody. Jak dlouho je voda zakalená? Mě se po odkalování zakalí nehorázně, pak to ale klesne ke dnu a je čistší, než byla :)Pokud Vám v akváriu něco rozvířilo dno tak to je normální, ono to za chvíli klesne;)

doplněno 22.03.12 21:41:

Nebo to může být tím vápnem, jak tu někdo zmínil, spíš se přikláním k tomu, že jste nevypral(a) štěrk, před dáním do akvária se musí vyprat, jde z toho dost špíny, ta bílá fakt pouští...

aroff

Výměna 1/2 vody, to není dobrá rada. Polovona vody se mění pkud nastane v nádrži opravdu "kalamita", jinak stačí max 1/3 vody.

Dno by mělo být čisté a ne , ža se z něho něco zvíří až se zakalí takto voda. Nic ve zlém, ale aby se dělal zákal po odkalování, to taky není něco v pořádku.

soina*

Tak v tom případě nejsem dobrá akvaristka, ale rybkám se u mě daří.

aroff

Sonio, tak jsem to nemyslel, že by jsi byla špatná akvaristka. Každý udělal v akvaristice nějaké chyby. To je naprosto normální. Znám dokonce "akvaristy" kteří čistí nádrž jednou ročně a to tak že to všechno vypustí písek vyvaří a založí znovu. Co k tomu dodat.

Můj předchozí příspěvek neber jako kritiku, ale spíše jako radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]