Nejste přihlášen/a.
Dobý den. Už přes měsíc mám krtka na zahradě a nemůžu se ho zbavit. Už jsem vyzkousel nekolik moznosti, ale nic nepomohlo. Prosím o nějaké nápady jak na něj. děkuji
Co krtci nemají rádi,mimo nízkých vibrací,je proudící vzduch.Já na to přišel náhodou.Pamatuju si ze školy,že nám učitel v biologii říkal,že krtci mají dvě období během dne,kdy je to táhne na povrch.Dopoledne v 11 a večer v 5. Já zkusil kolem půl jedenácté odhrnout krtinec a zvětšil jsem díru do země.Zrovna trošku víc foukalo,já se postavil na opačnou stranu s motykou,padla jedenáctá,objevil se krtek,pak padla motyka a hotovo.
Zní to trošku bláznivě ale zkuste.
Ano, nejlepší je osobní kontakt s pachatelem, jsou fakt jako hodinky. Akorát my je teda nemordujeme, ale odnášíme kus dál, do jiného teritoria.
Pro zajdu: Kdyby se mu zastavily doma hodiny, nelezl by ven a mohl si zachránit krtčí život.
Také jsem ho chytla živého do ruky. Byl tak dojemně neohrabaný, jen mával těmi předními packami, že jsem mu nedokázala ublížit. Donesla jsem ho v kbelíku na pole k lesu a tam ho pustila. Ať si ryje, když to není na zahrádce. Ono je to docela hezké zvířátko, jinak by přece pan Miler s krtkem nenakreslil tolik pohádek. Jaga.
Omlouvám se, nevšimla jsem si, že "cinematic" napsal něco podobného už dřív než já.
Krtka naprosto neresim,na jare rozkrabu krtiny a nijak mi nevadi.Neni to takovy skudce jak se mnohdy lide domnivaji,naopak pozira zivocichy,ktere pak skodi korinkum rostlin daleko vic.Obcas se stane ,ze krtek pri sve praci,podryje bylinno cast rostliny,drevinu tezko zlikviduje.Hrabos to je pak jina vec.Zdendulo,jestli to za to usili stoji,ho vyhanet,nez pak vzit hrabe.verim ze to nasnupne,kdyz rozryje,co clovek pracne udrzuje,ale s tim se musi v prirode pocitat.
My jsme měli taky krtka na zahradě a známý nám doporučil takový přístroj, který pípá a vibruje, to krtky odpuzuje, výběr těchto přístrojů, najdeš tady, nejdražší ale stojí okolo 500 Kč
ahojky,já to zkoušel také několikrát...před léty jsem jich za léto vykopal 7! prostě jsem jim zašlapal krtince a čekal až to přijdou opravit-je to jako jít na ryby... pak jsem to zkoušel s jawou 21 její výfukové plyny nejsou zrovna kvalitně spáleny-od výfuku husím krkem do díry a byl také na chvilku pokoj. ale asi největší úspěch jsem měl se psími hovínky...Všechny krtince jsem hadicí otevřel tak aby bylydíry průchozí dovnitř udělal jsem jim tam prostě průvan a týden jsem sbíral hovínka od našeho pesana extrementy do kyblíčku s vodou aby se rozmočily po týdnu jsem přidal vodu pěkně zamíchal a takovouhle břečku jsem mu nalil do všech chodbiček které se tedy mezitím krteček snažil zacpat proti průvanu. co dodat-ted je už pár let pokoj!
Když se objeví krtináč, naleju vždy do nory zkvašený kopřivový nálev (velmi smrdí). Nálev dělám v 200 l sudu. Na začátku vlezlo do nory až 100 l nálevu, než se nora vč. nor kolem naplnily až po povrch. Pak jsem propadlé nory kolem, z kterých už vytékal nálev, pošlapal nebo udusal železnou tyčí. Po několika takových zásazích se už delší dobu nový krtináč neobjevil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.