Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, jestli máte někdo zkušenost s člověkem, který chodí krmit přes plot cizí psy?
Bydlíme v domku se zahradou, moji rodiče tu bydlí také. Máme na zahrádce dvouletou fenku psa. Pejskovi se věnujeme, v jídle nestrádá, nejeví žádné známky, že by potřeboval být někým přes plot dokromován. :-/ Jenže... Pohybuje se v našem okolí starší paní, tak 70-80 jí určitě bude, chodí na procházku sse svým psem kolem našeho domu, i několikrát denně, a neustále krmí přes plot našeho pejska. Tu jí strčí piškot, támhle kosti. Byla už nesčetněkrát upozorňovaná, ať to nedělá, do tohodle boje se zapojila celá rodina, když nejsme doma my, tak jsou na zahradě aspoň rodiče a ti jí to říkali také, jsou téměř v jejím věku, tak jsem doufala, že třeba od nich by to vzala líp. Ale ne. Nic nepomáhá. V létě naše fenka byla dost nemocná, neželala několik dní, ani nechodila, dostala léky, byli jsme u veterináře stálým návštěvníkem. :-/ I na to jsme paní upozorňovali, že to opravdu není sranda, když se něco takového stane, tak ani nemůžem díky ní přesně říct veterináři, co všechno náš pejsek jedl. Byl klid asi týden a pak nastalo vše nanovo. Dneska už to byl vrchol všeho. Přijela jsem ráno domů, šla jsem si otevřít bránu, abych mohla zajet autem do zahrady a viděla jsem, že jde paní kolem našeho plotu a už strká ruku do kapsy. Tak jí říkám, že doufám, že to nemyslí vážně, že jde zase krmit našeho psa a ještě ke všemu, když tu na ní koukám. Věnovala mi stěží jeden pohled a už vytáhla pamlsek a strčila jí ho. Chtěla jsem jí ho vzít, bohužel jsem tam doběhnout nestačila. Tak jsme se zase pěkně chytli. Řekla jsem jí, že nedokážu pochopit, jak si to může dovolit, že už na to byla tolikrát upozorňovaná, že si to nepřejeme a že škodí i pejskovi. Odpověděla mi, ať držím hubu, od takové staré paní bych něco takového opravdu nečekala... Tak pak už jsem i já ztratila veškerou slušnost a pustily jsme se do sebe na ostří nože. Jenže nečekám, že by to něco spravilo, tak se chci zeptat vás zkušenějších, co se pejsků týče a nebo i zákonů ČR, jestli to jde nějak řešit přes Polici ČR? Je zvíře věc? Pokud ne, tak je to můj majetek, musí se na něj vztahovat nějaké zákony. Tohle by se dalo brát i jako poškozování cizího majetku... Vím, že to zní hrozně, říct o provi, že je majetek, ale potřebuji nutně něaký způsob, jak to vyřešit. :-/ Předem moc děkuji všem za reakce.
Důrazné upozornění, že pes má z jejího krmení zdravotní problémy a ona že bude platit vyšetření a léčbu. Pokud to neuhradí dobrovolně, tak navíc zaplatí právníka a soudní výlohy. Dá se podat i trestní oznámení na poškozování cizí věci. Fotka, jak psa krmí, by byla dokonalý argument při rozhovoru s ní.
Sami to asi nevyřešíte. Právě zítra to bude rok, co jsem přišla o svého miláčka labradora. Byl také tajně krmen mou silně dementní tchyní, co sama nesnědla, podstrčila mu. Jenomže je pomatená a tak domluvy nepomáhaly. Navíc, kdo má labradora, ten ví, jaké to jsou "popelnice", shltnou všechno a nikdy nemají dost. A postihla ho torze žaludku /přetočení/. Tak kdoví, jestli ta paní už také není nějaká popletená, když se s ní nedá rozumně domluvit. Nemůžete pejska umístit někam na zadní dvorek či zahradu za dům, aby nebyl u chodníku? Když ho neuvidí, snad tam nic nehodí. Ale opravdu by mu mohla ublížit a to hodně.
Jinak, jak psal "strejc" - dává Vám na Váš pozemek to, co nechcete, vlastně tedy odpadky, tak to zkusit projednat na Měst.Ú. Z Vašeho popisu ale usuzuji, že paní nebude až úplně normální, tak je otázkou, zda zásah MěstÚ bude co platný. Staří lidé jsou hrozně paličatí, naše babička, když si něco umane, nikdo jí to nevymluví. Ale to by bylo na dlouhé psaní.
Pejska lituji, já jsem třeba tomu svému nikdy nedávala kosti, tak aby mu tím ta ženská neublížila. Nebudete přece pořád doma a hlídat ho a za Vaší nepřítomnosti ona může udělat cokoli. Dobré pořízení a napište, jak to dopadlo. Jaga.
Zavolejte policii a na pani podejte trestni oznameni (tez myslim pro poskozovani ciziho majetku). Samozrejme muzete take upozornit veterinarni spravu...
Co pan manzel? Mozna by pomohlo, kdyby s pani trosku zatrasl, kdyz Vy jako zenska nemuzete. Treba by to pak pochopila.
doplněno 09.10.11 21:00:Jinak plne souhlasim s ladinem, okolo pozemku nejaky rakos (pokud to ovsem baba nebude hazet vrchem), a pekne si ji vyfotit, i natocit "rozhovor" s ni. Dolozit vsechny dokumenty od veterinare a zadat odskodneni.
Treba si kupit vzduchovku a bude to aj sranda, ale bolo by dobre zabranit psovy pristup k plotu okolo ktoreho ta striga chodi, ja toto tiež psivy zakazujem, ale preto lebo prednu zahradku mame pekne upravenu a on ju niči, neviem ako to tam okolo plotu vizera, ale ja to mat doma, tak tam napr. cez zimu lejem vodu aby zamrzla a ta stara nohy polamala, alebo niečo ine, ked nejde po dobrom, tak bude musiet ist po zlom
Já se obávám, že výše zmíněná paní je mírně řečeno podivná, takže snad jedině na čas ochránit psa před nežádoucími pamlsky měkkým lehounkým košíkem. Ten mu snad nebude sundavat. A časem se to "odnaučí" a vykašle se na to. Polámané nohy ani vzduchovka na člověka nejsou v souladu se zákony, v tomto případě bohužel.
Kdyby se vám podařilo zjistit, kdo to dělá, házela bych mu zbytky jakéhokoliv jídla na jeho pozemek, klidně i do schránky v paneláku (tam jen něco, co by nezničilo event. dopis), s tím, že si to u vás zapomněl, tak to vracíte. Když vytrváte, třeba to přestane... Nebo psa na pár dnů schovat a pak sdělit dotyčnému, že jeho vinou zahynul, třeba by to s nimi hnulo, nebo předložit papír z vete a vyžadovat zaplacení, jenže to všechno předpokládá krmiče odchytit.
Je to drzost krmit cizího psa , s některými lidmi to po dobrém nejde.
Radím obdobu toho, co tu již bylo řečeno. Podat na babu trestní oznámení, že chce otrávit psa, jet na veterinu, nechat si potvrdit vyšetření a peníze vymáhat po ní. Vzduchovka je taky dobrá varianta nebo čekat až paní slušně řečeno natáhne bačkory. My sami máme na zahradě fenku německého ohaře a u krmení jsem sice nikoho nepřistihla, ale stačilo aby někdo šel kolem a když byla štěně začal strkat prsty přes plot že si jí pohladí a už jsem startovala s vybíravým slovníkem. Bohužel všichni psi jsou "popelnice" a málo který pes se dá vycvičit tak, že si od cizího opravdu nic nevezme. Chtělo by to bandu mužských, kteří na paní vystartují a snad by se zalekla a už toho nechala...
jestli má paní stařeckou demenci tak vám policie moc nepomuže.Vy ji napomenete a ona to za chvíli neví.Já bych plot nejspíš něčím zahradila aby na pejska nemohla.Mám doma 90 .letou mámu a taky mě krmila psy vším možným.Věčně jsem ji napomínala ,několikrát jsme se pohádaly.Poslala mě do pr... a pak to dělala potajmu abych ji neviděla.Koupila jsem jí andulku a už psy nekrmí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.