Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo nám krmí psa

Od: pinki* odpovědí: 12 změna:

Dobré ráno.
Máme už dlouho problém s krmením psa. téměř každé ráno nám někdo přes plot hází zbytky jídla a náš pes to samozdřejmě sežere, už měl z toho i problémy s trávením, docela často zvrací, má průjem, suchý granule nám nechce žrát. když se vracim z noční a manželka má denní tak ho ráno v 5. zavře do klece, já v 8 seberu jídlo na zahradě a pak teprv můžu pustit psa, ale to taky nejde pořád a je mi psa líto, zavírat ho jen kvůli nějakejm ... už sme obešli soused jestli nevědi kdo by to mohl dělat. dávali sme cedule na plot ale pořád nám to jídlo hážou, někdy je to jen rohlík, někdy kusy masa, knedlíky, dneska sekaná. už nevim co s tim. Charlimu(psovi) jsou 2 roky a nevim jak ho naučit aby žral jen jídlo co je v misce. Nemáte nějaký nápad, ať už na výcvik nebo na ty "lidi".
děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, to znám. Jediná cesta je krmiče přistihnout a razantně ho upozornit na nevhodnost jednání. Já jsem volil upozornění a protože bylo málo důrazné, při druhém přistižení jsem varoval: Pane, budou z nás nepřátelé! Stačilo to, krmit přestal... Pokud budete na krmiče číhat, vemte si foťák. Znečišťování Vašeho pozemku zbytky je řešitelné na odboru životního prostředí...

Psa sice naučíte, aby k jídlu nešel, ale v momentě, kdy zjistí, že se nikdo nedívá, jídlo zbaští. Stejní blbci jako krmiči jsou i ukecávači, kteří stojí u plotu a vytrvale chlácholí štěkajícího psa, který se může zbláznit... S těma je to horší, protože odpovídají, že si můžou stát kde chtějí a říkat co chtějí. Jsou to lidé viditelně hloupější než ti psi...

borax*

Naprosto souhlasím, pes ve vaší přítomnosti nesežere nic. Jakmile jste z dohledu, vše je zapomenuto a baští dál.

hodnocení

2x

je to nezvyklé, většinou takhle psy někdo tráví, ne krmí...

vypadá to, že z časových důvodů nemáte možnost zjistit toho dobrodince...

těžko stát dost dlouhý čas u okna a číhat... zkuste možnost namontovat do blízkosti plotu infrasenzor podobný tomu, kterým se automaticky při pohybu rozsvěcí světlo... na místo žárovky připojit dráty a v bytě namontovat zvonek ... pokud se někdo bude pohybovat v blízkosti plotu, senzor vás upozorní a máte možnost tu osobu identifikovat... dají se sehnat i malé bezdrátové senzory k bytovým alarmům na baterie, potom můžete senzor umístit dost nenápadně...

další možnost je minikamera se senzorem eshop.itproof.sk/...

jen pozor na snímání veřejného prostranství, nemělo by se to... ovšem účel světí prostředky...

doplněno 16.06.11 11:45:

na ten účel by se mohla hodit i jedna z kamer do auta, na odkaze http://jdem.cz/p6k25 jich je velké množství různých typů a výrobců a cen... ráno ji manželka zapne, vy o osmé vypnete a přehrajete... tak dlouho provoz na baterie vydrží... po zlikvidování krmiče ji můžete používat i k původnímu účelu v autě...

pb®
hodnocení

1x

Moje kamaradka by nevahala a okamzite zavolala policii, ze ji nekdo znecistuje pozemek.

hodnocení

1x

Myslím, že pokud se to děje pravidelně, nebyl by takový problém si na krmiče počkat. Ty 3 hodiny nad ránem snad vzhůru vydržíte.

krkovicka*
hodnocení

0x
To jídlo tam nepadá jen tak z nebe.Možná dítě když jde do nebo ze školy.Takže ceduli jak vrata že pejsek má určitou dietu,jinak je ohroženo jeho zdraví a taková 3dny stará sekaná,ještě k tomu na sluníčku...! Kdyby jen piškot ale tohle je fakt o hubu.Jeho to neodnaučíte.Můžete dát na plot i výstrahu,že vše kontrolujete kamerovým systémem,nebo si ho i zakoupit.
pinki*
hodnocení

ceduli jsme právě na vratrch měli že má z toho jídla zdravotní problémy a že hlady netrpí. jenže to vůbec nepomohlo. Viděl bych to buď na někoho kdo de ráno do práce nebo dítě do školy, ale když ho přitom nechytim tak se mi nikdo asi nepřizná. já doufal že bych ho ještě mohl vycvičit aby nežral od cizích. zase tak starej neni.

karelxii*

Zdravim..psa to jde naučit /vlastní zkušenost/ chce to trpelivost,pohodit pár kousku něčeho po zahradě,vzít psa na voditko a když po tom pujde,strhnout ho a rázně okřiknout..Za čas si na to zvykne!Pokud ani toto nepujde,tak koupit pastičky na myši a rozmístit po zahradě s návnadou!Chce to ovšem povolit péro,aby mu to neublížilo! Jde jen o efekt leknutí! Vyzkoušeno a úspěšně.

cookie*

Tak to teda fakt nedoporučuju!;) protože se pes mimo očí lidí, či páníčka chová jinak, takže před páníčkem to nesežere, ale sám jo. Prostě jo.

elisme*
hodnocení

0x

Bude ze všeho nejlepsi abyjste si vyhcytali ,kdy se na zahrade ojevuji a kde.Pak si na toho cloveka pockali a jasne mu vysvetlili at si to hazi k sobe.Když bude vedet ze vite kdo to tam hazi tak se zalekne a prestane...a ohledne psa?No samozdrejme pes je pes a co vidí to sezere :D takze to bude slozité ,ale postup by mel byt zhruba takový: 1,date psovi do misky zrádlo...2,pochválite když to sere ...3,treba za hodinu date trochu krmiva (melo by to byt neco jineho nez bezna krme psa)na zem a jakmile uvidite naznak zajmu tak reknete fuj! ...takhle to opakujete a za par tydnu mozna i mesicu mate "vyhrano". HOdne stesti

programen*
hodnocení

0x

Dobrý den,

doporučoval bych buď kameru nebo si na něj počkat, *cert*

popřípadě různá ,,vylepšení" plotu (dráty atd.), možná by stačilo plot jen zvýšit. *palec*

Jinak jak už psali další lidé přede mnou, když pes není pod dohledem, ,,pravidla neplatí" *smich*

borax*
hodnocení

0x

Tak jak jste to vyřešili? Už víte kdo to dělá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]