Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit ohledně naší sousedky? Koupila si v zimě psa labradora štěně všeho všudy když to vemu jsem ji viděla se psem venku 3x. Byl stále zavřenej na předzahrádce 2x2metry nevencila ho(takový pes potřebuje výběh)jednoho dne se šla bavit a nechala mu otevřeno do bytu jenže byla půlnoc a pes vyl. Sousedi nikdo nemohli spát. Zavolala jsem na policii a řekli, že se přijedou podívat, ale vzhledem ktomu, že je na jejím pozemku nemůžou ho odvést v tu chvíli jsme se domluvili se sousedkou aby nechala pejska přeběhnout k sobě na zahradu tím pádem byl na cizím pozemku a policie ho odvezla do útulku. Bylo to pro něj vysbození, protože jsem po útulku po třech dnech volala a paní říkala, že doufá že si ho nevyzvedne že byl podviživený.bohužel si ho vyzvedla. ale sem tam jsem ji potkala aspoň venku. JENŽE nyní odjela na dovolenou už je pryč 3 týdny. ze začátku prádznin tam chodila holčina asi 14 let avěnovala se mu pejsek přestal vít. Ale už tu nebyla dlouho jen včera přijela nějáká žena v autě na minutu a to doslova ho vyvenčila a odjela. Pejsek je zavřenej v jednom jediním pokoji(nemá záclony)takže tam jde vidět sem tam si zakňučí, ale příjde mi že už ztrací chuť do života.nemá otveřené dveře do chodby. Vyvenčili ho naposledy včera o pul osme a tedka tam jen lezi. Je toto normalni? DO utulku jsem volala a policie ani oni jako utulek ji ho nemuzou vzit. to ho mam nechat umrit?Omlouvám se za obsáhlý román, ale chtěla jsem uvést věci na pravou mírou.Děkuju
Nedavno mi tu radili s temer stejnou situaci. Mrknete na poradte.cz/..., je tam par odkazu na helpcentra a podobne. Tyrani nahlaste prave temto sdruzenim nebo organizaci pro tyrani zvirat - s policii se vubec nespojujte, ta s tim stejne nic nenadela - cim drive ji pejska seberou, tim lepe.
Jste moc hodná, ale nejde to odeslat jsem to zkoušela celý den .. i tak mnohokrát děkuju
Nedalo mi to zkusila jsem to znovu a odesláno děkuji moc.
CHTELA BYCH SE SVÁMA PODĚLIT O ŠTASTNÝ KONEC TEDY ALESPOŇ JE TO JAKO Z POHÁDKY, ALE DNES KDYŽ JSEM BYLA NA POLICII PODALA TRESTNÍ OZNAMENÍ PŘED HODINOU UŽ TU BYLY POLICAJTI.. DOSTALY SE TAM PŘES ZAHRÁDKY OSTATNÍCH SOUSEDŮ A OKNEM KTERÉ BYLO ŠPATNĚ ZABEZPEČENÉ HO VYPUSTILI.. TAKOVÝ PACH TO JSTE NEZAŽILI. BYLA JSEM U TOHO. NYNÍ STÁTNÍ POLICIE ČEKÁ NA MĚSTKOU ABY SI HO ODVEZLI TO ÚTULKU A JÁ ZÍTRA VOLÁM NA STÁTNÍ SPRÁVU ABY JI HO VZALI ÚPLNĚ. PEJSEK JE TAK ŠTASTNEJ, ŽE HO VYSBODILI UŽ JSOU O PEJSKA TŘI ZÁJEMCI JEDEN PAN POLICISTA A DVĚ SOUSEDKY TAKŽE DOMOV PŘECE JEN NAJDE) VIDIÍM VŠE RŮŽOVĚ ASI JEŠTĚ BUDE BOJ SE STÁTNÍ SPRÁVOU, ALE SNAD TO VŠE VYJDE..
"verlinka", ani nevíte, jak mi poskočilo srdce radostí, jste zlatý člověk, že jste vyřídila pro psíka svobodu
, takových, jako jste Vy je třeba stále.
Moc Vám děkuji i za psíka. - stařenka
starenko ani nevite jak ja jsem stastna.ja dva dny ztoho byla uz tak spatna ze jsem i brecela kdyz jsem ho videla. Ma to jeste lepsi konec prijel kamarad te zenske ze ji volal a ze toho psa uz nechce jen nevdela komu ho dat. takze v sobotu jdu to uz by se mela vratit pro ockovaci prukaz aby na psa nemela narok a bere si ho novy majitel.Ja proste psy miluju více než lidi mám dva psiky a kdyz vidim v televizi tyraneho psa vypinam televizi nejsem ta povaha nic nevydrzim.mejte se vsichni moc hezky a dekuju za rady a pomoci.. snad uz tuto neprijemnost nezaziju...
krkovicko- dostane pokutu od metske i statní policie a nevím co ji hrozi od statní spravy zitra vsude budu volat.nemam stim zkusenost. Jinak stím oknem ja chtela zavolat zamecnika ze jsem si zabouchla,ze bych sehrala divadlo se sousedkou ktera bydli vedle mela by oterevene dvere a jen bych se vyzula ze nemam nic ale nakonec dojela policie pres zahradky sousedu prelezli a kdyz ho videli tak to sikovne otrevreli kdyby to neslo volaji hasice takhle se aspon bavili mezi sebou .Spravne tam nemeli co delat na soukromym pozemku,ale ja jim zato dekuju ze byly tak ochotni a rychly ze tak zasahli. Ten zapach byl strasny teda. POrad to tam neni uklizeno.takze to bude zapachat jeste vice na té chodbe. nez se podnajemnice vrati, ale to uz je nic hlavne ze pes je zachranen mejte se krasne..
Tak to u me to asi s tim stenetem vlcaka nevyjde Vlozil se do toho tata, ze pry mi to zakazuje resit, protoze nema zajem mit zniceny auto, propichane gumy a jine problemy. Ze sice na psa rvou, ale my s tim moc neudelame... tak nevim
Vyplńte ten formluář jak jste mi házela odkaz na tu diskuzi někde tam je. Budete vystupovat jako anonym. vyfoťe to štěně jestli nějáký špatný a pošlete to. Klidně tam připojte telefonní číslo oni to nikomu neřeknou. Já se podepsala jako veronika dala jsem tam jen číslo a paní mi volala říkala m že se nemám bát, že na to nemá právo to vědět. Na policii jí to možná řeknou, ale to je mi už jedno pač dostala okamžitou výpověď z bytu. A nebo ještě lepší sehnat si číslo na majitele bytu a oznámit mu, že tam mají psa .. Takhle jsem to začla řešit já a majitelka že o žádným psovi neví. dneska tam jdeme fotit jak ten byt je hrozný a budu to posílát na odbory. Já bych ty lidi mlátila co ubližujou psům.
Tak to zkusim... fotku pripojit muzu, ale stene je akorat pohuble. To, ze s nim nechodi ven a ze na nej vetsinou sproste rvou, z fotky patrne bohuzel neni, ale pokud se se mnou organizace spoji telefonem... pes je venku na dvore, ktery ma byt spolecny pro cely dum, ale cigani ho zcela ovladli, maji od nej klic a nikdo jiny tam nesmi. Pes je pouze venku - a ciganu se kazdy prirozene boji.
nevím zda mě admini nevymažou, ale jedná se o Jeřabinovou 14 praha 5. Dnes jsem se dovolala správkyni bytu a ta mi řekla že v pondělí nechá udělat klíč, ale v pondělí je moc pozdě nemyslíte? byl naposled v pátek venku nechala jsem tam vzkaz se svým telefonní čísle a nic.. už jsem vážně bezradná toho psa je mi je opravdu líto. Kdyby jste viděli v jaký stavu je.
protože je bordel v legislativě.
Sice je zákon proti týrání zvířat, ale na druhou stranu máme zákon, že zvíře je věc a tu týrat nelze.
Změna k lepšímu snad nastane, až se schválí nový občanský zákoník., který míří do sněmovny
"verlinka", čtu to až teď, neměla jsem odvahu otázku otevřít a číst, z hrůzy, co se dočtu. Jste hodná duše, že za psíka bojujete, určitě kontaktujte nějaké sdružení, jak píše Martina, nebo ať Vám alespoň poradí, kam se obrátit. A co je takto trpících zvířat a nikdo se o tom nedoví, až je mi z toho špatně. Tak pak dejte vědět, jak to s psíkem dopadlo, nenechte ho jeho osudu a držím palečky. - stařenka
stařenko akorát jsem se vrátila z policie byla jsem podat trestní oznamení.jak vše dopadlo napíšu jak bude něco nového. je neděle a od pátku od večera tam nikdo nebyl. nechala jsem tam svý telefonní číslo ať mě kontaktují ale lísteček je pořád na stejným místě a psík tam jen ležínení mi ztoho dobře i sousedi trpí, že ho slyší naříkat, ale policie ani nikdo jinej nemůže zakročit je to ,,jen,, věc. Tvrdohlavá majitelka mkteré byt patří o žádným psu neví a přece nepojede o víkendu do kanceláře pro klíče (kancelář má v centru). nechám to na policii snad se začne něco dít.
Ještě jsem se ptala pejskařů a máte to nahlásit na veterinární správu.
Dokonalý návod, jak postupovat.
už jsem to nahlásila všude kde jsem mohla policie, a pak jsem psala na státní veterinární správu a ligu proti týrání problém je vtom, že víkendy nepracují takže pejsek bude trpět. Myslím, že to vzdává od pátku za ním nikdo nebyl a on tam jen poléhává už ani nevyje jen sem tam naříká těmhle lidem bych dělala úplně to stejný. Na policii jsem strávila dvě hodiny než se mě někdo ujal a on mi pak stejně řekl, že pes je věc a pokud je bez papíru do 5 tis. dopopustila se jen přestupku. smutný. Kadopádně děkuju za rady.
Tedy někteří lidé jsou magoři, nebýt toho týrání, nikdo by se to o té bezcitné podivínce nedozvěděl. Potkávám jiný případ: Pravý opak. Paní zřejmě bere různé opuštěné psíky, stará se oně někde v bytě a venku ji lze potkat třeba s pěti jedinci na vodítkách. Psi vypadají celkem blahobytně, spokojeně, i přes pobyt v bytě, zřejmě je paní venčí až dost. Zřejmě spotřebují velkou část penze, paní zas tak blahobytně nevypadá. Altruistka. Týrá spíš trochu sebe, připadá mi.
Jsem také ráda, že to opouštěným labradorem dopadlo, jenom si to představit mi dalo zabrat. Měl štěstí na schopné a rozumné sousedy. Šrám na psí duši doufám půjde ještě zahojit, takhle se také rodí také bez vlastní viny psí podivíni.
Fran, co tím myslíš, že jsi ráda, že to s ním dopadlo? a že měl štěstí? tady se nikde nepíše, že už by se to nějak vyřešilo... nebo víš něco víc než my?
preposilam viz nahore: CHTELA BYCH SE SVÁMA PODĚLIT O ŠTASTNÝ KONEC TEDY ALESPOŇ JE TO JAKO Z POHÁDKY, ALE DNES KDYŽ JSEM BYLA NA POLICII PODALA TRESTNÍ OZNAMENÍ PŘED HODINOU UŽ TU BYLY POLICAJTI.. DOSTALY SE TAM PŘES ZAHRÁDKY OSTATNÍCH SOUSEDŮ A OKNEM KTERÉ BYLO ŠPATNĚ ZABEZPEČENÉ HO VYPUSTILI.. TAKOVÝ PACH TO JSTE NEZAŽILI. BYLA JSEM U TOHO. NYNÍ STÁTNÍ POLICIE ČEKÁ NA MĚSTKOU ABY SI HO ODVEZLI TO ÚTULKU A JÁ ZÍTRA VOLÁM NA STÁTNÍ SPRÁVU ABY JI HO VZALI ÚPLNĚ. PEJSEK JE TAK ŠTASTNEJ, ŽE HO VYSBODILI UŽ JSOU O PEJSKA TŘI ZÁJEMCI JEDEN PAN POLICISTA A DVĚ SOUSEDKY TAKŽE DOMOV PŘECE JEN NAJDE) VIDIÍM VŠE RŮŽOVĚ ASI JEŠTĚ BUDE BOJ SE STÁTNÍ SPRÁVOU, ALE SNAD TO VŠE VYJDE.. nyni to resi metska veterinární správa a hlavně odbor životního prostředí kde je velice ochotná paní. Dnes jdu jako svědek s majitelkou bytu nafotit tu spoušť a poslat paní na odborech.
No, to je ono, tři zájemci - to má dobrý. Ještě byla někde zmínka, že divná paní majitelka snad už psa nechce, vzdává se ho. Psisko v tom případě neví, jakou obrovskou má kliku.
to je hrozne co se s tema lidi deje.. ja mam taky takovou sousedku. Nejdriv jsem si myslela ze je v pohode, pred rokem a neco dostala stene fenecku- bylo krasny, to vite kazdy to stene objimal hladil a jak stene rostlo tak tim min melo peci.. Az se nakonec prestali zajimat. jak lidi z okoli, tak navstevy tak i jeji malej kluk..Ale ja se na to nemuzu koukat a tak jednou jsem vlezla na jeji pozemek kdyz nebyla doma, vzala psa a sla s nim ven.. Ona ho totiz zacala i uvazovat o strom.! a to na cely den..A tak se to stalo pravidlem a pak uz jsem ji rekla ze ji chodim brat, ze pes musi chodit ven, ze tam nemuze proste cely den lezet a tak.. Ona jen no ja nemam cas, ja ji nechci, leze mi na nervy.. Po tech slovach bych ji nejradsi vrazila, ale jsem jen zatnula zuby a nic s tim nemohu udelat. Chodim ji na svuj ukor casu vencit, vybehat, koupila jsem ji i prasky na odcerveni, protoze ona s ni nejde ani k veterinari..
ja si ale pejska nemuzu nechat, nemam na ni tolik penez abych ji uzivila..kolikrat sem ji koupila neco z poslednich penez..chodim s ni ven denne, uz jsem ji i koupila obcas zradlo kdyz vidim ze ona ji jen nasype granule jak pro kocku ale mi je ji lito a nevim co s tim udelat. Je uz celkem na me zvykla a je mi lito nekam zas zavolat aby si ji nekdo odvedl- kdyz nevim jestli se o ni postaraji..Jinak je to Krizenec Bigla, moc chytra, ucenliva, neni agresivni- byla by bezva k detem. Je zvykla byt venku, takze na zahrade by ji bylo dobre. snad ji najdu nekoho kdo ji bude mit rad jako ja..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.