Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cigáni a štěně vlčáka - špatné zacházení

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Pěkný den, okno mého pokoje je do dvora, kde je takový ten "komplex" čtyř sousedících dvorů. V sousedním domě žijí cigáni, nedávno nám ukradli popelnici (pod pohrůžkou vráceno), věčně ke svému oknu do sklepa přijíždí s károu plnou nejrůznějších věcí, ty hážou do sklepa a pak to různě řežou, nosí do sběru, prodávají. Dvůr jejich domu by měl být logicky pro celý dům, nicméně nějakým nepsaným zákonem patří jim. Mají tam pískoviště, králíkárnu, hračky a nedávno si pořídili štěně - fenku vlčáka. Že pes každý den štěká a vyje, hlavně večer, protože je jen na dvoře a do bytu nesmí, beru. Jenže cigáni jsou na dvoře takřka pořád, dělají bordel, řvou, nadávají si, až člověk nemůže pořádně otevřít ani okno. Řvou sprostě i na psa, sem tam, když se vykloním z okna, tak ho něčím praští, cigánské děcka ho tahají za ocas, různě ho pošťuchují, otravují - a fenka se někdy ožene, pak jí sprostě nadávají a podobně. Vypadá však celkem dobře živená, ale zacházení s ní se mi ani trochu nelíbí.

Je nějaká možnost upozornit úřady (ale jaké?). Kdybych měla odvahu, pro fenku si zajdu sama, ale s těmito cigány jsou neustále nějaké potíže a bůhví, čeho jsou schopni, tudíž mám strach, aby nás pak třeba nevykradli, nezničili auto (stává před domem), nebo si na nás někde nepočkali. Konkrétně otec rodiny je idiot, co na ÚP vyhrožuje zaměstnancům zabitím atd.

doplněno 09.07.11 12:18:

Jeste jsem zjistila, ze dvur cigani proste ovladli, zamykaji si ho a nikoho jineho tam nepousteji. Vsichni se vsak boji jim neco rict...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Ježkovy oči Martino, že vy bydlíte někde Šumavská-Bratislavská -Cejl-Mendlák? Tak to tedy nezávidím. Zkuste příslušný obecní úřad ale myslím, že stejně nepomohou.

martinaa*
hodnocení

Kdepak:D Historicka cast Znojma... dolni cast nam zatim spolehlive osidluji rakousti Turci, nahore pro zmenu nektere ulice ovladaji cigani. Ale v Brne studuji, pred Cejl jsem jezdila casto, bydlela jsem na Mendlaku a pohoda, ovsem na Bratislavskou se po setmeni neodvazim...

krkovicka*
hodnocení

0x
Organizace pro boj proti týrání zvířat.Doporučovala bych natočit video.Ti jsou rychlejší než úřady...Je to hnus.Pak můžete apelovat na to že fena tam pobíhá jen tak na volno a jak oni k ní,tak ona pozdějš k nim,nebo k Vám.Spojtese se sousedy.V jednotě je síla-to platí vždy.
martinaa*
hodnocení

Kdyz mi zase urcite reknou, ze kazy decko taha psa za ocas... nebo ze pes nadavky nevnima a podvyziveny neni:( Fena je na volno, jen kdyz jsou s ni na dvore, jinak je prikurtovana retezem.

radarbrdy*
hodnocení

0x
RE: dvur cigani proste ovladli. Myslím, že asi nejdřív bych řešil majetkové vztahy vzhledem k užívání dvora. Obecně se sousedy zacházet pokud možno citlivě. Protože i já znám ze svého okolí osobnost, která si vztáhne vše na sebe, následuje hysterická předehra plus divadlo pro okolí a pak se začne mstít způsobem sobě vlastním. Bojovat s hysterickým člověkem se fakt nedá, ledaže by už jste v životě neměla jinou náplň.

olaf71*
hodnocení

0x

Kdybych odpověděl po svém, tak budu rasista. Nezávidím Vám ani kousek a jestli můžete, odstěhujte se.

dellavare*
hodnocení

0x

Můžete zavolat městskou policii nebo se obraťte na místní odbor životního prostředí čí na městskou veterinární správu. Také lze kontaktovat ligu na ochranu zvířat.

marenka*
hodnocení

0x

Martino, zkuste tohle. pes.help24.cz/...

doplněno 09.07.11 17:28:

Doporučuji malinkatinkou lest. Vyfoťte pejska, když je zrovna na řetězu, zkuste vyfotit, jestli má vodu k pití, zkuste zachytit, když ho bijí. ;)

eva900*
hodnocení

0x

Jestli máte u nás takovou městskou policii jako my,tak je zbytečné je volat k něčemu,co se týká cikánů,bojí se jich a stejně nepomohou a nic nevyřeší. Spíš bych to řešila přes tu Ligu na ochranu zvířat. A že by pejska měli přihlášeného a řádně za něj platili,to už si vůbec nemyslím. Držím palce,ať to dotáhnete do zdárnáho konce.

monkeyking*
hodnocení

0x

Policie a když už ne tak tam dát kamery a notočit to!

Ale jestli máte kuráž, tak sebojte k nim jít a říct že ho třeba koupíte nebo tak něco, pokud je mu ho vám fakt líto! A pak ho zas třeba prodat do útulku *palec*

Dobrý den, tvrdíte hloupost. Žádný útulek totiž od nikoho psa NEKOUPÍ. Přijme psy zatoulané, či nechtěné, ovšem zdarma, občas dokonce musí člověk i platit. Viděla jsem dokument, stará podivínská paní měla asi 15 psů. Pak umřela, psi byli hladoví, vyli, obtěžovali okolí a lidé si stěžovali. Dcera té paní je chtěla umístit do útulku, ale na Měst. úřadě jí sdělili, že je dědička všeho, tedy i těch psů a za jejich pobyt v útulku bude muset platit a to dost. Tedy asi takhle.

A za druhé - paní by nabídla cikánům peníze. Na to oni slyší a klidně by prodali nejen psa, ale i vlastní babičku. Ale nedovedu si představit, když bych toto udělala, že bych se psa hned zase zbavila /do útulku/. Pokud už bych si ho od nich vykoupila, určitě bych si ho nechala, abych mu nahradila všechno to příkoří, které musel prožít. A každý z nás na to nemá podmínky a možnost chovat psa.

Proto bych o Vaší radě vůbec neuvažovala. Jaga.

martinaa*
hodnocení

Vsem dekuji za reakce, nejpis pouziju ten Marencin odkaz na formular... jeste udelam par fotek, ale obavam se, ze ze sousedniho domu nesezenu ani jednoho cloveka, ktery spatne zachazeji dosvedci:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]