Nejste přihlášen/a.
Rohožku dejte na pár týdnů pryč, nejlépe do popelnice a po čase kupte novou, nebo si ji se sousedkou vyměňte.
doplněno 07.03.11 19:04:A proč ho nezavře doma? Můžete jí naznačit, že se taky může stát, že jednou už kočka domů nepříjde...
Co bude dělat kočka zavřená? Je zvyklá? Někomu se nebude líbit co vám poradím ale já bych kocoura chytila a na dva dny "schovala" samzřejmě tak,že o něj bude postaráno. Sousedka dostane strach a už ho nepustí...
Určitě máte kočky ráda, když jste si takovou pěknou vybrala jako avatar. Tak tam dejte bedničku a kočičí stelivo, nebude muset chudinka na rohožku. Třeba z toho horního patra už nemůže vydržet. Možná Vám sousedka na stelivo přidá.
Krkovičko, no TO SNAD NE! Mám dva psy a radím ohledně tak nějak všeho kolem psů. Nejsem odborník, ale s čistým svědomím řeknu, že jsou kluci vychovaní (jeden od štěněte, druhého jsme se ujali a tam to bylo trošku práce) a doktorem jsem taky víceméně já. Mají se prostě jak prasátka v žitě. A právě proto ... za psy se postavím vždycky. Tohle zkoušení z útulku vůbec nezkoušejte. Pes je citlivá a inteligentní duše. Možná, kdyby uměli mluvit, tak by nám lidem řekli ledasco nepěkného. Ani bych se nedivila. Pejsek v útulku, ať je najezený, ať je v luxusním kotci, tak má duši nešťastnou a čeká na svého pána. Na někoho, komu ukáže, že ho bude milovat a bude mu klidně i sloužit. Dřepí celý den v té kleci a vyhlíží. Přijdete vy, bude se těšit jako blázen a zas ho dáte zpět? Dejte malému dítěti místo pusy facku, to je to samé.
Ta lhůta je tam kvůli tomu, že pokud bych si vzala z útulku psíka a zjistila, že se druhý pes doma s ním nesnese, mohu ho vrátit. Nebo pokud zjistím, že jiný člen rodiny je na psy alergický, že pes je na někoho agresivní a tak... Nemělo by se toho zneužívat. A stejně ten nápad není dobrý. Kočka není hloupá a jakmile psa vrátíte, zase se vrátí na oblíbené místo. Taky nemůžete nechat psa jen tak na chodbě, protože pokud by sousedka zavolala třeba městskou policii, měla byste nakonec problém vy sama.
Podívejte se do zverimexu, existuje sprey na odpuzení koček a psů. Mohl by zabrat.
S tím nepočítejte. Sousedi mají na chodbě taky kočky, dvě. Moji kluci se můžou zbláznit, když jí na chodbě vidí, div by jí nesežrali jak se mi škrtí na vodítku a kočka sedí a dělá si z nich srandu. Až když na ní zadupu, tak znuděně odkráčí. A za dveřmi poznají člověka, kočku ne. Chodí potichu.
Jsou speciální odpuzovače koček. Zabírá to výborně, dá se to koupit skoro v každém zverimexu. Postříkejte rozhožku a budete mít klid.
No a když to nezabere, protože už je moc počůraná,a kočka je na ní zvyklá, tak pak koupit novou a tu novou postříkat.
Ona chodí jenom k vám, protože jste bohužel byli první, u koho to udělala. Teď už to místo bere jako svoje WC. Ať to vyperete, jak chcete, ten pach tam stejně bude. Ona je svým způsobem vlastně čistotná, že chodí na jedno místo. Já vím že vám to zní hrozně, ale je to tak. Obávám se, že pokud vyhodíte rohožku, bude u vás čůrat stejně. Dokud si nenajde jiné místo. Neřešte to s kočkou, musíte s majitelkou.
Praní a mytí podlahy ten pach kočce nepřetluče. Údajně ten pach potlačí ocet, ale včetně toho mytí. A tlačte na sousedku, ať se stará o záchůdek, protože to bude důvod, proč kocour chodí na rohožku.
Ještě jedna rada - existují rozprašovače vůní, které reagují na pohyb. A to kočky opravdu nesnáší. Víc už jim vadí jen postříkání vodou.
no, možná byste mohla vzít píšťalku a na chodbě pískat! Třeba by to pomohlo...
No a teď vážne: rohožku rozhodně vyhodit, místo pod a kolem rohožky umýt Savem a novou buďto nedávat vůbec a nebo pro začátek savem natřít taky - a pravidelně tam stříknout trošku - ať to smrdí. Zvířata tento pronikavý pach "nemusí"
Pes za dveřmi nepomůže - jedině před dveřmi. A s tím útulkem to fakt NENÍ dobrý nápad! Je to bezcitné!
Tak zrovna s tím savem bych si vůbec nebyla jistá. Naše tři kočky "vůni" sava milují. Když vytřu podlahu a mám zrovna přidané savo, okamžitě všechny přiklušou a válí se po zemi a jsou úplně blahem bez sebe...
Ani vůně Sava, ani ňuch psa kočku neodradí.
Existuje přípravek Stop-kočka, použil jsem to k ochraně předzahrádky a vždycky tak dva dny to fungovalo. Ovšem "Voní" to jako vonné tyčinky, což je smrad, který nesnáším. Ale byla legrace, jak kočka přiběhla natěšená, přidřepla a najednou začuchala tuhle, začuchala vedle a odtáhla.
Savo ne, to kocky primo miluji. Rohozku vyhodit a jako neutralizaci pachu pouzit ocet nebo jedlou sodu. Kocky nesnaseji pach citrusovych plodu, co takhle na novou rohozku nakapat nejaky aromaolejicek? Jinak by sousedka zaslouzila nakopat, zvirata se prece nenechavaji bez dozoru toulat po spolecnych prostorach domu. To se neboji, ze kocka prijde k uhone? Co takhle pohrozit pani domovnim radem? A nebo hur, na opusteni zvirete jsou dnes uz paragrafy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.