Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomočování feny jorkšír

Od: katerina78* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, máme problém s fenkou. Ted jí by rok a stále dělá doma loužičky. Jsem doma a odejdu na 5 min ona je schopná udělat opět louži přito byla před hodkou venku. Nebo jdu ze sprchy ona jde do jiné místnosti a udělá to. Prostě pořád. Je pravda ,že ji i už za to trestám nbot mi příjde,že to dělá naschvál. Máme špatné jaterní testy dostáva jen granule a ovoce a zeleniny a maso bez soli. Myslíte,že to je psychické a co s tím? Nebo je nemocná?Jinak celou noc vydrží spí mi v nohou v posteli. Už si nevím rady. A ještě si myslím,že nehárala. Děkuji za odpověd, Katka

doplněno 25.09.10 10:44:

Tak se zdá ,že je prolém asi vyřešen máme antibiotika má zánět močových cest. Tak uvidíme co dál zatím loužičky nedělá. Děkuji moc všem za podporu.Katka

doplněno 01.11.10 11:15:

Před několika týdny jsem tu byla a hledala problém tak už ho znám. Máme Cushingův syndrom. V srpnu jí byl rok je mladá. Prý to mohou mít až starší psi a no mi jsme vyjímka. Syndrom je druh rakoviny? Mám ji nechat léčit? Trápí se? Bolí to? Mám ji vystavovat takové léčbě četla jsem jsem ,že je to jak rokovina a chemoterapie. Co dál nevím jak se rozhodnout. Děkuji Moc Všem co by mi mohli poradit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Psi nedelaji veci naschval, vzdycky to ma nejaky duvod, bud je problem ciste zdravotni nebo psychicky. To, ze v roce neharala mi prijde zvlastni, delal ji veterinar nejake poradne vysetreni? A kvuli castemu curani ji vysetreni delal? Zacala bych tim, ze bych vyloucila zdravotni problem, jako chronicky zanet mocovych cest a pod. Pokud v noci vydrzi, zrejme asi pujde o psychicky problem, ale stejne bych vysetreni udelala, muze to byt i tim, ze kdyz je v teple v posteli, je ji lip, kdyz je v chladnu, tak potom se ji chce vic curat. Jak je na tom jinak psychicky? Je ustrasena? Jak zvlada samotu? Jak jste ji ucili jako stene cistotnosti? A ten problem byl vzdycky nebo nekdy cistotnost zvladala? Nejaky duvod tam bude, jen jde o to prijit na nej.

doplněno 15.09.10 22:32:

A jeste me napada, jestli ma spatne jaterni testy, nemuze mit problem i s ledvinama? Delali ji nejaka vysetreni?

doplněno 15.09.10 22:36:

Ted jsem si vsimla tveho nicku a celkem me to pobavilo *smich*

katerina78*
hodnocení

Ahoj Katko, právě ,že dost lidí co mají jorka a hlavně fenky tak to dělají naschvál. Hned v pondělí začnu s dalším šetřením.No a co se týče psychiky tak si myslím,že nic moc jak jsem ji trestala tak se i mě příjde,že se mě bojí,ale přivítá mě je nadšenáá hned jdeme ven tam udělá co je potřeba a házíme si šišky a klacíky ty miluje.Dříve jsem ji dala velký prostor a byla do třičtvrtě roku v obýváku a jednou šla na plínku a 5 x ne a pak jsem si myslela,že je vše ok a zas pak začala chodit na koberec pod stolkem byl úplně durch no hrůza. Pak jsem ji dávala se světýlkem do koupelny u snula v pohodě a ve 2 -4 hodinou nás budila tak jsem ji otevřela a šla si ke me lehnout a byl klid. Ted jsem ustoupila a má pelíšek vedle postele a v noci si ji k sobě beru a spí do 7-8 hod ráno. Mám ji moc ráda a chodím s ní na cvičák. A na vyšetření a srdce plíce a má ok ted jsem odhalila před uspáním na vyšetření na prodloužené měkké patro ,že máme špatné jaterní testy a tak máme dietu od caninu. Dnes třeba byla jsem s ní před hodkou venku a ona šla za další hodku a ležela a udělala v leže louži a ještě si v ní ležela a když jsem k ní v klidu přišla otřela jsem jí i podlahu tak se třásla. Asi se mě bojí.Je pravda,že jsem jí dala i rukou a prýse to nemá. Nebo jsem jí jen vytahala za kůži a dala ji čuchnout k louži a nechala jsem ji být. Jinak je hrozně hravá a žravá. Děkuji za odpověd Katka

hanika*
hodnocení

1x

Dobry den,mam tez jorksirku:) je to nase srdicko,jsou ji dva roky a ted budeme mit miminka:).Ja jsem nasi aischu naucila curat na papirovou plenu co se pouziva na prebalovani malych deti.Byt vama tak bych ji tu plenu klidne i vice plen dala nekde po byte a zkusila jestli to zabere,nevim jak byla naucena u majitele od ktereho ji mate,vetsina to tak dela.Take si myslim ze je to psichikou a ze na vas vyzaduje pozornost,zkuste se ji vice venovat jeste o trosku vice nez se ji venujete:).A kdyz uklizite louzicky tak zabrante aby to videla a nenadavejte ji za to ona to bere jako ze je ,,stredem pozornosti´´ a je mozne ze prave proto to dela.Duvodu je mnoho samozrejme ze to chce zkouset a nejprve vyloucit vsechny zdravotni problemy.To ze neharala je divne ale nektere fenky haraji tak ze si toho nemusite ani vsimnout tim vice u malych plemen.Preji vam hezky zbytek vikendu:)

marenka*

Haniko *placni**palec*

Tady jste řekla velmi dobrou radu, kterou mám osvědčenou i já.

A kdyz uklizite louzicky tak zabrante aby to videla a nenadavejte ji za to ona to bere jako ze je ,,stredem pozornosti´´ a je mozne ze prave proto to dela.

Já jsem to sice nedělala tajně, to bych musela psa někam zavřít :D, ale při úklidu jsem ho naprosto ignorovala, prostě jsem to uklízela stejně, jako když třeba utírám prach.

pepane*
hodnocení

0x
Hezký večer, trestáním nic nevyřešíte.Jestli máte podezření na nemoc zajděte k vetovi a budete mít v chování pejska jasno.
Jinak čurání jorků je zde na denním pořádku.
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...

hodnocení

0x

Jak je stará?

katerina78*
hodnocení

Ahoj je nám rok. Dík za odpověd Katka

Spatně, skoro všechno špatně. ;) Jestli má psinečka fyzické problémy, na cvičák nechoďte. Je to příliš velký záběr. *hej*A když se počurala na pelech, a ještě ze spaní, tak je někde velikááá chyba. Žádný zdravý pes se na pelech nevyčurá. A trestat za počůrávání je nesmysl a máčet čumák, to je jeden z největších nesmyslů a blbostí lidí. A toto radí lidé, kteří by sami se sebou a se svou psychikou měli něco dělat. Nedělejte to! Nikdy!*ee*Víte čemu nerozumím? Když si člověk koupí malého pejska, těší se na něho, šetří na něho, platí vety a drahé žrádlo a šampony. A pak, když to zlatečko má, začne sadisticky vymýšlet tresty. A trestá pejska za něco, čemu psík nerozumí a nechápe, co se po něm vlastně chce. A místo pochvaly a tedy potvrzením toho, že to udělal dobře, dostane vylágoš. No, není to na hlavu? *sok* Nedávno jsem byla celá bolavá a zlá sama na sebe a na pětiletou jorkšírku jsem zařvala. Za blbost. A musím vám říct, že to nepomohlo. A tedy jsem zařvala znovu. Jen se vyděsila. Až pak mi došlo, že ona mi vůbec nerozumí. Že ten tón nezná a slova zněla jinak. Myslela jsem si, že si sama sobě jednu lísknu. Řekla jsem to normálním hlasem a ona ihned poslechla. Jak si ji naučíte, tak to budete mít. Ona vás poslechnout chce, ale nerozumí vám. *placni* Cvičák je fajn věc, když tam je klidný, vyrovnaný vedoucí. Zažila jsem s knírači uřvané, trestající, zakomplexované opilce, kteří si dokazovali svou pozici trestama. Ale také jsem zažila psovody, kteří laskavou důsledností docílili mnohem více.*hej*Nedejte se provokovat tím, že máte maličkého pejska. Ona (pes) vás miluje ze všeho nejvíce a nevybírá z vás chutě. Miluje vás takovou, jaká jste. Buďte na ni laskavá a důsledná, laskavě důsledná a pak to bude dobré.

katerina78*
hodnocení

Dobrý den je škoda,že si myslíte,že psa týrám,ale to není pravda. Miluji ji nade vše dala jsem ji čas do 10 měsíců a ona vymýšlí různé věci kam by se vyčůrala. Myslíte,že my to činí radost a, že si na ni vybíjím vztek tak to ne vžádném případě. K počůrání pelíšku ano čůrala tam asi 2X a to,že se počůrala v leže za to ji vážně netrestám a byla mimo pelíšek byla pod stolem na podlaze . V pondělí jdem k vetovi na vyšetření jak mi tu poradily je fajn je tu moc fajn lidí. Za tím to dál nechám a sdělím jak na tom budem po vyšetření nebo tu ještě ze mě bude člověk ,který je zamidrákovaný a ubližuje fence a jsem k ní jinak hodná a hraju si s ní a cvičák miluje a je ráda s jinými psy a je poslušná a vůbec na ní neřvu jak se tu asi zdá. Vážně ji mám moc ráda a tak mě vaše odpověd celkem ublížila. Radily mi to lidé co mají psy i u doktora tak pak komu máte věřit. Mějte se Katka

Katko, moc mě mrzí, že jsem tě ranila. Ale slyšela jsem už tolik nesmyslů, tak se nediv, že jsem tě zařadila k těm, kteří je také dělají. Byť v dobré víře. A na našem cvičáku jsem zažila dost strašné věci. Nakonec jsme se kníráčkáři a boxeři trhli a cvičili jsme mimo areál. *hej*Ale prosím tě, trestej co nejméně. Dříve, není to tak dávno, se jen trestalo. Děti, lidi, zvířata. A všichni si mysleli, že to jinak nejde. Ale jde to i bez trestů. A trestání a křik, to je úplná zbytečnost. Mnohdy stačí jen zostřit hlas. Ale na síle hlasu nepřidávat. Vyvolávání strachu nic neřeší. *cert*Ještě jednou se ti omlouvám a přeji tobě a tvé psinečce krásný společný život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]