Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před 3 dny jsme si koupili 10-ti týdenního yorkšíra. Pořád nám kaká a čůrá doma. Přes to není zas až tak hrozné, to jenom sem tam, ale v noci je to hrůza. Pořád chodí po bytě, kadí a čůrá. Přitom jsme s ním byli před spaním 2x během 2 hodin vždy asi na půl hodiny venku a vyčůral se jenom 1 a jinak nic. Koupili jsme mu plínky, ale vyčůral se na ni jenom 1 a pak zas po bytě. Nevíte, jak ho odnaučit čůrat a kakat v noci, nebo jak tomu zabránit? Nevíte, proč venku tak málo čůrá?
Je to tak jak pslala liduš chce to hlavně trpělivost a přes den sledovat chování štěňátka. Jak začne hledat místečko tak hned vzít a jít honem ven aby se naučilo , že se to má dělat venku. Chvilku mu to ,ale bude trvat. Hodně záleží jaké zvyky si také přinoslo od původního majitele. To že to dělá hlavně v noci je také možné i tím že si ještě v novém prostředí ještě úplně nezvykl a v noci je nervozní a nejistý. Časem se to všechno srovná, tím si musel projít každý z nás pejskařů.
OK, díky. Ještě se chci zeptat, jestli neznáte nějaký přípravek na odstranění zápachu, když se pes počůrá. Prostě, když se vyčůrá na koberec, tak ať nesmrdí.
Tak já to měla usnadněné tím, že v bytě je dlažba a plovoucí podlaha, tam kde je koberec jsem zavírala dveře. Pokud se stala nehoda, že se pes vyčůral nebo i starší vyblil tak já používala vaniš na koberce a smrad tu žádný nebyl. Hlavně to nevzdávej, 2-3 měsíce to je jen o učení a trpělivosti chovatele. Já to s prvním psem uspěchala a šla ven před očkováním a chudáček dostal psinku.
Kdy ho krmíte večer naposledy? Já štěňatům dávala v 18h poslední jídlo, ven naposledy kolem 22h, ráno kolem 6. Ze začátku také občas čůrali doma, přes den to bylo snadné jakmile si štěně dřepalo už jsem běžela, ráno jsem vstala a prvně uklidila. Vydrž, to se upraví.
Je tu hodně pejskařů a tak vyčkej, třeba ti něco osvědčené poradí.
Uz se to tu probiralo mockrat, zkus si prijit starsi otazky, rad je tam spousta. V zasade ale jde o to, ze male stene nema sanci vydrzet celou noc, takze je potreba s nim zezacatku chodit cca po trech hodinach i behem noci (je to individualni a musi se odpozorovat kolik vydrzi, muj pes zvladal 5 hodin, ale u malych plemen je to obvykle min). Je to narocne, ale vyplati se to.
Chybi mi tam par informaci - v kolik jdete s pejskem naposledy ven, v kolik rano a taky cim ho krmite. To, ze hodne kaka muze byt zpusobeno i nevhodnou stravou. Pokud jde o to, ze venku moc necura, tak moznosti je zase spousta, bez toho abychom vas oba znali, se to neda takhle rict, ale nejcastejsi pricina je, ze stene ma proste venku hodne prace, je tam spousta zajimavych pachu a veci na zkoumani, ktere ho rozptyluji, takze se casto stava, ze se proste zapomene vycurat. U nekterych stenat se stava i to, ze bud nechteji curat v pritomnosti majitele, at uz proto, ze maji sama od sebe nizsi sebevedomi a neciti se dobre, kdyz na ne clovek kouka a pozoruje, jestli uz se stene vycuralo a nebo pak je jeste casta varianta, ze stene bylo doma za curani potrestano, takze se boji vycurat, kdyz u toho clovek je. Ale jak rikam, prvni varianta je velmi bezna a asi nejpravdepodobnejsi
Plinky bych doma nezavadela, je opravdu lepsi stene ucit rovnou ven, protoze mu v tom delate chaos a uceni cistotnosti je pak mnohem delsi a narocnejsi.
Katko, copak u štěňat, můj 4 letý pes je citlivka a když se má vykakat, tak já se musím otočit. Jak zjistí, že koukám, odběhne dál a prdelku schová do největšího roští
K tazatelce. V osm hodin večer jít naposledy, je brzo. To by mi nevydrželi ani ti naši - 1,5 + 4 roky. Já chodím naposledy kolem 22hod. Jednou jsem na to zapomněla, byli jsme naposledy kolem osmé a ve dvě ráno jsem měla budíček na čůrání. Vzbudil mne úplně zoufalý pejsek a jen jsme došli ven, už čůral.
Cca do půl roku jsme chodili večer kolem 22.hod, pak cca ve 2.hod ráno a pak kolem 7mé ráno.
Koberec jsme vyhodili.
Venku jsem čůrání dosáhla tím, že když nechtěl čůrat, protože očmuchával kdesi cosi, tak jsem ho postavila k počůranému místu (trs trávy, strom, sloup) a se slovy čůrej jsem ho od něj nepustila. Poodešel, vzala jsem ho do ruky a znova na to místo postavila. Jakmile se počůral, tak hrooomada chvály a piškotek. U bobásku jsem dělala radost jak na vánoce.
Co si budeme povídat, já chodím těsně před spaním taky ještě čůrat. Jinak bych ráno nedospala
stydlivy pejskek, to je mily
Popravde me tady ani nenapadlo, ze tim zadavatelka mela na mysli, ze by v 8 hodin sli s pejskem naposledy. Ale mozna to tak je. Ani moji psi by tolik hodin nezvladli, chodime naposled mezi 22 a 23, podle toho v kolik budu rano vstavat
Aha, to mě nenapadlo, že bychom s ním měli chodit tak pozdě. Tak zkusíme chodit s ním kolem té 22. a pak ještě třeba ve 3. a uvidime
No vidíš, a mě zase nenapadlo, že by někdo nešel se štěnětem 2x za noc čůrat. Ještě, že je tu Mařenka a poradila.
Není za co, hlavně vydržať a pejska nehubovat. On vám to vrátí i s úroky, uvidíte. Nad psího parťáka není.
Nežaluje, do ničeho nekecá, vždycky má pochopení a vždycky bude stát při vás.
A ještě Mařenko dodám-můžeš mu říct vše a nevykecá to a nikdo z rodiny tě tak nepřivítá jako ta němá tvář. Co já bych za to dala kdybych mohla mít dalšího psa, bohužel už mi to zdravotní stav nedovolí.
Když půjdete takhle večír, nebo ráno, tak už nemusíte na procházku, stačí opravdu vyčůrat a domů
Aha, a jsme doma Je to miminko se vsim vsudy, takze preju hodne trpelivosti a radosti s mrnouskem. Je celkem jasne, ze jste jeste nikdy psa nemeli, takze radim jeste sehnat si nejake knizky o stenatech a vychove pejska a studovat i na internetu
. . . a ještě poklikat tady v archivu. Toto čurání se probírá průběžně stále. Seznam rubrik-Zvířata-Psi-
Božínku, vždyť máte doma psí miminečko. Takže za půl roku, to už půjde samo, to už bude mít trochu zažité. Ještě k pejskovi, čím měnší pejsek, tím kratší střeva a tím častěji chodí dělat potřebu. Ať se má pejsek u vás doma moc dobře. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.