Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dělí štěňata po krytí?

Od: luckapucka* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych aby si náš Filánek(kříženec pudla jorkšíra a jezevčíka) "užil" ale když už najdu nějakou paničku/ka která ho nechá a budou s ním chtít mít štěňátka jak to potom je? budou štňátka u maminky nebo je budem mít my? když jsme měly ridgebacku tak štěňata zůstaly u nás a my jsme je prodávaly ale nepamatuju se jestli je to tak že se páníčci dohodnou nebo jak? myslím si že by měli být u maminky ale nevím radši se ptám díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

7x

Lucko, chapu, ze to myslite dobre, ale moc prosim, nedelejte to. Myslim, ze si neuvedomujete vsechny dusledky ktere takovehle akce maji. Vasemu pejskovi je to celkem jedno, nepolidstujte ho a nepremyslejte o tom tak, ze aby si aspon jednou uzil, pokud nebude mit stenata, fakt tim nijak trpet nebude. Je to krizenec nekolika ras, urcite je moc pekny a mily, ale kouknete se kolem sebe, utulky jsou plne psu, kteri prisli na svet presne takovymhle zpusobem. Sehnat pro stenata zodpovedne majitele je ohromny problem a kdyz jde o krizence, ktere date zadarmo, je to problem jeste vetsi. Riziko, ze se stenata vubec neudaji nebo dostanou do ruky nezodpovednym lidem je prilis velke, fakt si na sebe chcete tuhle zodpovednost vzit? A to uz vubec nemluvim o tom, ze kdyz se takhle bezhlave mnozi psi bez hlubsi znalosti zdravi, predku a genetickych predpokladu, tak nikdy nevite jake zdravotni problemy muzou mit, jaka se da ocekavat povaha atd. Odchov stenat je pomerne nakladna zelezitost a je minimum lidi, kteri do stenat opravdu hodne investuji, kdyz je pak maji dat zdarma nebo za symbolickou castku, a to stenatum start do zivota taky neusnadnuje. Tech rizik a duvodu proc neco takoveho nedelat je strasne moc, fakt to neni dobry napad a prinese to jen dalsi pejsky do sveta, kde uz ted jich je silene moc a ohromna cast z nich je bezprizornich.

Jen pro jistotu dodam, ze nemam vubec nic proti psum bez PP a krizencum, nepovazuju je za menecenne ani nic podobneho, ale proste jsem velmi radikalne proti nezodpovednemu mnozeni pejsku, kdy velmi realne hrozi, ze jejich zivot pak za moc stat nebude.

myse*
hodnocení

3x

no, aby si užil... to on by určitě rád, a potom ještě raději znova a znova - a mohl by začít utíkat vždy, když ucítí hárající fenku...

ale to je celkem jedno - pokud najdete někoho, kdo bude mít rád štěňátka voříšků, proč ne, ale osobně si myslím, že to asi nedopadne. Bude asi problém štěňata potom "udat", protože prodat se vám je opravdu nepodaří. Uvědomte si, že to něco stojí, mít smečku štěňat - musíte jim dát kvalitní krmení, naočkovat, několikrát odčervit...

A samozřejmě, še štěňata jsou u feny - přece se o ně musí starat, krmit mlékem atd. Ja byste to chtěla dělat se psem? krmit lahví každé 2 bhodiny i v noci?

*bzum*

marenka*
hodnocení

3x

Naprosto souhlasím s Myse. Filánek "ochutná" a bude vymalováno. Náš Tobín neměl fenku nikdy a nemůžu říct, že by byl z toho uzoufaný. Naopak. Háravá fenka může stát klidně před ním a s Tobínem to ani nehne. To si jde radši označit sloupek. *smich*

Já bych to ale nedělala ani z dalšího pohledu. Do budoucna. Vím, jak holky, co prodávaly štěňata, hledaly nové páníčky. Hrůza. I přes pečlivý výběr se stalo, že se pak dozvěděly, že jejich štěně žije někde v otřesných podmínkách. A to šlo o psa s PP za nemalý peníz. *sok* Já bych ani ty svoje psíky nepřipouštěla z dalšího důvodu a to je právě ta bezpapírovost. Šířit dědičné choroby se mi fakt nechce. O jedné, u Maxíka vím, je to kryptorchismus, takže připuštění neexistuje, i když by mohl a u Tobína vím já, co se může ukázat v pozdějším věku?

A poslední důvod jsou narvané útulky. Podle mě prostě není potřeba dalších štěňat. Psů je dost. (nemyslím to zle!)

doplněno 15.09.10 08:50:

Tak teď jsem si přečetla i odpověď od Kateřiny. Nemám co dodat. *palec*

katerina77*

100% shoda, uz me to ani neprekvapuje :)

luckapucka*
hodnocení

Díky za rady :)myslela jsem to dobře pro něj ale má to víc záporů než kladů takže na to prdím ještě jednou díky*palec*

katerina77*

*palec* nejlepsi rozhodnuti

pt®

Lucko, náš Pupík má 6 roků, když byl malý dostal svůj polštářek, pak větší vycpanou hračku. A když na něj přijdou choutky, popadne svůj polštářek nebo vycpanou hračku a užívá si do zblbnutí. Je úplně jak v tranzu a na povely nereaguje. Trvá to tak 14 dní, co fenky hárají, ještě žádnou neměl, ale jinak si užívá a je šťastný, jak bleška. No a já pak polštářek a hračku vyperu a je zas na dlouho pokoj. PT /stařenka/

pepane*
hodnocení

0x

Jelikož nejde o papíráka, záleží na domluvě.Ale logické je, že jsou u maminky.Pro jistotu si můžete sepsat smlouvu- dohodu, co a jak.To budou roztomilá mixovní štěňátka.:DHodně štěstí.

doplněno 14.09.10 23:34:

poradte.cz/...

Jestli ma filda "kozy" a můze maly "podojit" tak mohou byt urco u nej..ale taky to spise vidim na fenku.. :)

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, a proč proboha chcete, aby si užil Váš Filánek? Není čístokrevný, ani s papíry. Myslíte si, že o taková štěňátka bude zájem? No já nevím, nešla bych do toho. A propó, pokud už by se tedy rozmnožil, tak by snad štěňata měla být u fenky, ne? Nebo je pes taky nakojí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]