Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připustění bez nároku na štěně?

Od: ivetka* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den. Mám prosbu. Nechala jsem po dohodě připustit fenku. Narodil se jí čtyři štěňata. Jedná se mi o to,že mi paní řekla,že nemám nárok ani na jedno. Děkuji za odpověď.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

3x

ivetko,

Majitel feny by si měl včas zajistit potřebné podklady pro krytí. Je třeba si vyžádat u poradce chovu tzv. "Krycí list". To je formulář, kam se zaznamenávají údaje o chovném páru (jméno feny,krycího psa a datum připuštění.) Součástí krycího listu je i závazná odměna za krytí, která je ponechána výhradně na domluvě obou stan. V případě narození menšího počtu štěňat může zůstat majiteli krycího psa právo výběru štěněte s poměrným doplatkem ceny.Pokud se vše uskuteční tak, že pes přichází k feně, má právo majitel psa požadovat náhradu na cestovné. Samozřejmě, že je vše věcí dohody.

O krycí list žádá vždy majitel feny příslušného poradce chovu. Může ho mít doma v dostatečně dlouhém předstihu (třeba i půl roku). Měl by být minimálně ve dvou vyhotoveních _ jeden krycí list se ponechá majiteli krycího psa a druhý se odešle po narození štěňat společně s přihláškou vrhu poradci chovu. Potvrzení o kontrole vrhu může provést buď poradce chovu (kterému náleží náhrada za cestovné) nebo váš veterinární lékař.
Takže myslím, že máte smůlu i kdyby pes a fena neměli PP. Vše jste si měla dohodnout předem.A jestli jsou pejsci s PP nějak to zavání podvůdkem ze strany majitelky feny.karina

ivetka*
hodnocení

Děkuji za informaci. Myslíte si teda,že bych měla požádat tu paní o kricí listinu.Nebo zavolat přímo veterináři ke kerému stejně jako já chodí i ta paní.

jolinar*

Pokud jsou psi s PP uchovnění tak se krycí list vyžaduje, jak je psáno nahoře vydává poradce chovu, ale PŘED ne s křížkem po funuse. Teď i kdyby byli psi uchovnění tak jsou to bezpapíráčci. Teď už Vám nepomůže ani svěcená voda.. samozřejmě nevím jak ´je to s Vaším plemenem. Nebo pokud máte PP psy, obratťe se na poradce chovu.

doplněno 07.04.10 18:07:

Pak pokud chováte pod klubem a připustili jste psy s PP bez KL, můžete být i vystaveni možného postihu. A budu se opakovat pokud máte psy bez PP, mám obavu, že nic nevyřešíte.

karina*

ivetko, jolinar vám v 18:03 v podstatě odpověděl. Já pořád nevím, zda jste nebo nejste členkami klubu chovatelů. Obecně však vystavení Krycího listu zpětně je nepřípustné a pokud jste připustily pejsky s PP bez KL hrozí vám možná oběma od svazu chovatelů kárné řízení. Každé plemeno to má ve stanovách jinak, někde u velkých plemen je třeba KL mít rok napřed a nevyplněné,když fena nezabřezla se musí vracet zpět. Na váš j případ doporučuji vznést popravdě dotaz na těchto stránkách - třeba se vše vyjasní . karina

chihuahua.webnode.cz/...

cyril*
hodnocení

1x

Možná by bylo nejlepší nechat to v klidu a zbytečně do toho nevrtat. Co kdyby si náhodou majitelka psí rodinky usmyslela, že po Vás bude chtít alimenty na čtyřčata? *smich*

charvat29*
hodnocení

0x

Je to známá nebo nějaká cizí paní?

Nevím jestli je nějaká taková vyhláška, ale mrknu se ;).

ivetka*
hodnocení

Je to cizí paní,která dostala kontakt od veterináře. Jde mi o to,že někdo tvrdí,že nárok mám a ona tvrdí,že u takových malých plemen jako je čivava to se nedělá.

sebod*

Ivetko, dělá se to. Je to slušnost. takto se vyrovnat s tatínkem :)

papene*

*smich*Mám asi dlouhé vedení.Ivetka vlastní koho?*zed*

ar*

papene já bych zase nezacházel do detajlů. *smich*

papene*

;)Ar mně to nedá, protože nevím koho vlastní.

Jestli má fenku tak dá paní jedno.Jestli vlastní pejska tak může mít smůlu a nedostane nic.

Je to tak, nebo jsem vedle jak ta jedle?*nevi*

doplněno 06.04.10 23:36:

*sok*Když nechala připustit fenku, tak z toho vyplívá, že má fenku.Tak potom nechápu, co ji má nějaká paní řikat, že nedostane žádné štěně.To jen v případě, že má pejska a nesepsali nic jak tady někdo podotkl.

Babo raď.*modla*

repak*

Nene, nejste vedle, jen Ivetka se neumí vyjadřovat. Já bych řekl, že vlastní pejska a připustila jej k fence.

papene*

*zed*No konečně se taky někdo nad dotazem pozastavil, že je psán zmateně.;)

Repak děkuji, už se mi bude lépe usínat.*palec*

doplněno 07.04.10 00:17:

*vtip*Svatá pravda repak.*placni*

repak*

My "dříve dospělí" se musíme podporovat dokud můžeme *hi*

ivetka*
hodnocení

Dobrý den. Já mám pejska a ta paní chtěla,abych jí ho půjčila na štěňata.Omlouvám se jestli jsem to špatně napsala.Iveta

papene*

;)Iveto děkuji za vysvětlení.

Víc se k tomu rozepisovat nedá.Vše už máte napsáno.Třeba se s paní domluvíte.Držím vám palce.*palec*

ivetka*
07.04.10 17:50
hodnocení

děkuji.

marenka*

Vyloženě nárok byste patrně měla, pouze pokud by to bylo podloženo smlouvou. To štěně je většinou místo platby za připuštění, ale tam je to o dohodě mezi chovateli ;)

jolinar*

Pokud je to pes s PP, tak krytí je podloženo krycím listem a cenou nebo štěnětem. Pokud je bez PP a nemáte smlouvu, tak nárok nemáte a paní má pravdu v tom, že u malých plemen se většinou štěnata nedávají. Ale tohle jste si měly domluvit před krytím a ne to řešit až po..

charvat29*

Normálně na ni vyběhni, že máš ze zákona právo na svá štěňata a jestli ti je nedá, že ji budeš žalovat. A ještě, jak to bylo? Ty sis dala inzerát , nebo ta druhá paní?

marenka*

Z jakého zákona? *zed*

charvat29*

To nevim, ale ta paní taky ne. xD

marenka*

Charváte, mě jde o to, že když na někoho chcete vytáhnout v hádce zákon, a nebude ho znát, tak je akorát trapas. Ten co se hádal, je v tu chvíli "na koni". Ano, ohánět se zákony funguje, ale musíte je znát. ;)

ivetka*
hodnocení

inzerát jsme si nedali..tel.kontakt ji poskytl veterinář ke kterému chodíme..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]