Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte co je to zač? motýl? můra?

Od: veru* odpovědí: 15 změna:

Chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte co to je? Lítá nám po zahradě a sosá nebo opiluje květiny... mává hrozně rychle křidýlkama...jen mě to zajímá..nikdy sem něco podobného neviděla..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Tady jsme ji už loni identifikovali: poradte.cz/... jinak také zde: fotostanda.cz/... - miluje muškáty - přilétávala pravidelně a poprvé mne skoro vyděsila - byl to docela šok. *tuc*

jojo. je to ona *vtip*

chelsi*

Tohle nám taky u Bábi létá, minule jsem ho chtěla, potrůvku, vyfotit, ale než jsem se vzpamatovala, byl fuč :D

georges*
hodnocení

0x

Že by kolibřík?

hop®
hodnocení

0x

Podle fotky Včelka Mája...;)

hodnocení

0x

Zaboha si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje ten motýlek. Je takový zvláštní, jakoby bez zadečku, robusní tělíčko a ta křidélka má jakoby posunutá dozadu a mává jimi jako kolibřík, velice rychle. Nesedá si a saje v letu. *nevi*Je to dost vzácnost. Měla jsem ji na zahradě na floxách. Až si vzpomenu, napíšu.

sebod*

Babkazov. tak jsme na tom stejně *zed*. Jo, kmitá z květu na květ, má dlouhej sosáček a lidi si ho pletou s kolibříkem (to je ale ptáček). Taky namahám mozkový závity, ale... *nevi*

sebod*

Dlouhozobka svízelová *ua*. Patří mezi lišaje. Jako jedna z mála ale létá ve dne, proto ji můžeme vidět. Miluje pelargonie a podobné balkonové květiny.

jj *smich* to je on.

myse*

dlouhozobka...

hop®
hodnocení

0x

Tak tohle zvířátko jsem snad ještě neviděl, Sebod, Lidko, dobrý! *palec*

sebod*

hopiku. Ona se dá vidět málokdy a málokde. Ale ke mě na balkon se taky naučila lítat. Tak jsme zpočátku koukali jako jojo *sok*. Fakt je to krásná podívaná, protože vydrží nad květy kmitat strašně dlouho, dokud neopyluje jednotlivé květy. A je fakt, že jen díky ní se některé rostlinky množí semeny, protože má óóóbrovskej sosák. Takže dokáže opylovat i to, na co jsou včely krátký :)

pepane*

Taky k nám létá.*ua*Letos méně.

motyli.kolas.cz/...

suzumushi*

Já jsem ji jednou viděla u odry. A hojně.

stepa*

už vim počkat nevim*smich* jo to malí co opiluje květy a strašně rychle mává křídly jako kolibřík mu tomu teda říkáme motýlopták ale ja se to jmenuje to nevim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]