Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady ohledně štěněte Amstaffa

Od: hallowey* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jsem tu poprvé a doufám že mi někdo poradíte, sdělíte své názory, tipy a rady.:) Mám doma skoro tří měsíční fenečku amerického stafordšírského teriéra.

Z chovatelské stanice jsem si ji odvezla v sedmi týdnech a dostala krmivo Happy Dog. Bylo mi veterinářkou zkritizováno, takže mi ochotně poskytla vzorky různých krmiv, naší nenasytce chutnalo všechno, takže mi bylo doporučeno krmivo zn.Bosch. I když jsme na krmivo přecházeli pomalu (do první dávky happy dogu jen pár granulek nových, ani jsme se nedostali na 50:50 a malá dostala průjem ze kterého se dostávala 3 dny. Takže krmíme zase starým krmivem. 4x denně dostává dávku krmiva (buď namočené granulky, nebo maso se zeleninou/rýží a pod.) a jinak má po celý den v misce suché granulky. Můžete mi poradit, jaké krmivo by pro malou bylo nejvhodnější? Srst má krásně lesklou, ale má "lupy". Už teď je dost aktivní. Poradit si nechám radši od vás, z vlastní zkušenosti, než od prodejce krmiv, který doporučí buď nejdražší, nebo co nejde na odbyt:(

Dále bych se chtěla zeptat ohledně lepení oušek. Jedno má vzorově složené, ale druhé jí přepadá dopředu jako bíglovi. Kdy je nejlepší čas ouška lepit? Chtěla bych s ní zkusit výstavy, takže kupírování nepřipadá v úvahu, i když jsem slyšela kupu názorů, že by to bylo lepší, než pejska trápit třeba půl roku lepením, případnýma kvasinkama a dalšími problémy a případnými záněty.

Jelikož je to takové hyperaktivní střeštidlo, pořád něco vyvádí, chce si hrát a kouše. Někdy ale bohužel nepozná míru "hry"a kouše opravdu hodně, vrčí a krčí čumák, což už mi jako hra nepříjde. Když se zakousne (např do kalhot, bot, deky,...) tak neposlechne ani kdybych se rozkrájela. Jinak je moc šikovná, povely (sedni, lehni, pac, pozdrav, ke mě-na které bohužel poslechne zatím jen doma, k noze) zvládá skvěle. Jen na zákazy se jí reagovat nechce. Snažím se cvičit metodou odměn, a né trestů. Vím že po tak malém štěněti nemůžu chtít zázraky, ale přeci jen čím dřív, tím líp. Občas ji musím zatahat za kůži pod krkem když kouše a vyjíždí, ale to opravdu jen málo kdy. Jak jí nejefektivněji naučit "fuj""nesmíš"?

A poslední dotaz - ještě k těm výstavám. Je to neposeda, takže nevydrží chvíli v klidu a nevím si rady, jak ji pomalu učit výstavní postoj. Po odměně se hned vrhá, takže je nějaké "zůstaň"těžké:( Takže kdy je nejlepší chvíle, pomalu ji zvykat na postoj?

Doufám, že budete někdy ochotný si ten můj "román"přečíst a popřípadě mi odpovědět. Děkuji :))

doplněno 19.06.10 13:29:

Tady ještě přidávám fotečky té mojí slečny :))

sphotos.ak.fbcdn.net/...

sphotos.ak.fbcdn.net/...

sphotos.ak.fbcdn.net/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Krasne stenatko, fakt nadhera, uplne ti zavidim ted ty prvni tydny s mrnouskem :)

S tim kousanim fakt nejvic pomaha vymena za hracku a ignorace. Moje zkusenost je ta, ze jakykoliv zakazovani a pod. psa jeste vic rozdovadelo. Za kuzi bych netahala, je lepsi se proste sebrat a jit pryc. Stene se tim uci resit neprijemny situace i do budoucna, vi, ze kdyz se neco deje co neni prijemny, ma se sebrat a odejit.

S usima neporadim, s tim nemam vubec zadny zkusenosti, ale co se tyce granuli - z vlastni zkusenosti bych doporucila Canine Caviar, jsou to jedny z top granuli co se tu daji koupit, muj prcek (momentalne 35 kg :D) na nich vyrostl a byla jsem ohromne spokojena. Vyrostl z nej krasny zdravy pes, srst nadherna, nikdy zadny kozni problem. Znam osobne nekolik dalsich psu, kteri jsou CC krmeni a vsichni spokojeni. Dalsi hodne dobre napriklad Artemis a kdyz pujdeme do trochu nizsi cenove hladiny nez jsou tyhle krmiva, tak treba Acana - ta rada bez obilovin, nevim, jestli jeste delaji i s obilovinami nebo ne. V kazdem pripade bych se drzela granuli, ktere maji na prvnim miste maso, neobsahuji kukurici a soju a nemaji zadne umele konzervanty. A jestli ma stenatko lupy, zkus mu pridavat do jidla trochu olivoveho nebo lososoveho oleje, pravdeodobne to pomuze. Ale s nejvetsi pravdepodobnosti je to ze soucasnych granuli, az dostane neco kvalitnejsiho, tak se to spravi :) A pokud nema fenecka problem s jidlem, tak bych celodenni nechavani granuli zrusila, je lepsi psa naucit, ze ma bastit pravidelne celou davku. uz jen proto, ze pak mas lepsi prehled o tom kolik snedla a celodenni prisun krmeni je casto pricina tloustnuti :)

S postojem bych jeste chvili pockala, obcas to muzes vyzkouset, jen tak na chvilicku, aby si pomalinku zvykala, ale jeste je fakt brzo. Ja zacinala ucit postoj asi ve 4 mesicich. Teda priznavam, ze me to nebavilo, takze doted postoj nijak zvlast neumime, ale to je moje vina a ne psa. Nastesti to neva a na vystavach to zvladame i bez perfektne nacviceneho postoje :)

marenka*
hodnocení

0x

Happy Dog i Bosh jsou *blee* Na to pozor, fenečka je ve vývinu! Pokud nechcete vyloženě drahé cizí superprémiovky, tak co se nebojím doporučit je český Brit Care (pozor na to Care, obyčejný Brit ne), potom Fitmin. Z cizích ProPlan a K9.

Jinak vy mícháte granule s vařeným jídlem, to nejde. Nedivím se, že má průjem, musíte buď vařené, nebo granule. Jsou to co se týče trávení úplně jiné typy stravy a dělá to pejskovi ve střevech nepořádek. Buď jedno, nebo druhé. Samozřejmě, že můžete pejskovi dát maso na přilepšenou, naši baští i zeleninu, ale ne že dáte k snídani granule, oběd vařené, večer granule.

O lepení nic nevím. *hi*

U takového plemene, které máte, doporučuji cvičák. Nebo se podívejte na psiskolafalco.cz/... můžu vám říct, že některé psí psychology nemusím, ale tenhle se mi svými názory, postojem ke psům a s jeho přístupem k výchově hodně líbí.

Vy taky, máte hezký a zodpovědný přístup k pejskovi. *palec*Tak ať vám roste k samé radosti jak vás, tak jeho.

doplněno 19.06.10 13:38:

Ještě k důraznému fuj. Já mám prověřenou metodu a fungující tuhle:

Pes se chytá za nohu, kouše při hře a nechce přestat. Řeknu stačí, nebo dost a otočím se k němu zády a koukám mimo něj. Dám mu hodně velkým nezájmem najevo, že tuhle hru JÁ hrát nechci. Funguje to.

doplněno 19.06.10 13:39:

Fenečka je nádherná! *ua*

hallowey*
hodnocení

Průjem měla jen když jsme jí dávaly granulky (bez vařeného,bez zeleniny), ale míchaly s těmi Bosch, když jsme dali zase happy dog, bylo to ok. S těmi dávkami krmiva to je takto : běžně dostává ty namočené granulky a jen občas (1x za 2-3 dny) dostane trošku masa se zeleninkou nebo tak, nedávám jí to vyloženě místo dávky, ale spíš jako mňamku, nebo masíčko jako odměnu. Když mám jablíčko nebo zeleninu tak jí kousek dám, po tom by se mohla utlouct, včera jsem dostala košík jahod tak jsem jí jednu malou dala kdyyž se tak mlsně koukala a málem mi snědla i ruku jak jí zachutnalo :)).. Jelikož mám pejska jen jednoho, je nepodstatné, kolik do krmiva investuji. Chci aby jí to chutnalo (to u ní není problém :D ), aby mi pěkně rostla a byla zdravá. Co jsem se dočetla, složení krmiva je seřazeno podle obsahu, takže se snažím najít nějaké, kde je nejvíc masa. Chodím s ní na kliniku, kde očekávám hodně dobrý a především odborný přístup, tak jsem myslela, že by mi doporučili jen to nejlepší, asi jsem se spletla:(

Krmivo Brit Care mě také zaujalo, ale nikdo v mém okolí jím nekrmí, takže jsem nevěděla. Dají se někde sehnat vzorečky, nebo nějaké menší balení, přeci jen kdyby jí nevyhovovalo?

Na cvičák se půjdeme mrknout až bude mít za sebou očkování (na konci měsíce). Známá cvičí maliňáky (belgické ovčáky), tak se s ní zkusím domluvit, nemám moc ráda přístup zdejších cvičáků ..

Jinak taktiku ignorování jsem taky zkoušela, ale to jí nezajímá, ona si mě objehne a tahá třeba ze zadu. Snažím se mít pořád po ruce hračky a vyměnit jí je za to co právě kouše, ale někdy se to bohužel nedá :D Ale ona se naučí mrška, je učenlivá:)) Co máte vy za pejska/y? :)

marenka*

Já když to tak čtu, tak o výchově víte docela dost, což je super. (viz. odlákání pozornosti hračkou). ;) Já mám dva mopsíky, to se s vaším pejskem nedá srovnat, tam můžu být ve výchově nedůsledná, oni jsou takoví gaučáci, kousat neumí, nemají ani v povaze demolování věcí, neposlušnost, agresivitu.. nic. Anebo je vychovávám, aniž bych si to uvědomovala. Nevím. *hi*

Pokud vám nezáleží na penězích *palec* Můžete krmit superprémiovkami, na to se podívejte tady, dogfoodanalysis.com/... 6 hvězdiček jsou nejlépe ohodnocené granule, kde si rozkliknete ten řádek s hodnocením, pak klik na název granulí a máte před sebou skvělou analýzu. Zároveň doporučuji se pak podívat, jestli jsou k dostání na našem trhu.

Já krmím Hillsem, kde je výborný obsah masa, ale přidávají do nich soju, ta mi docela vadí, ale moji psi nic jiného žrát nechtějí. Na druhou stranu jsou v perfektním stavu. Ten starší ani nelíná.

Podívejte se tady na poradně, já jsem tu i zadávala otázku jaké granule dávat, a je tu moc a moc jiných doporučení, odzkoušených od chovatelů.

doplněno 19.06.10 15:07:

Jo a to jak píšete že dáváte dobrůtky, tak to ano, to je v pohodě. Zrovna dneska ti moji dva prcci snědli napůl kedlubnu. *frajer* A na papriky si u tchýně do skleníku chodí sami. :D

doplněno 19.06.10 15:12:

jukněte třeba sem. poradte.cz/...

hallowey*
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi, po vámi doporučeném krmivu se určitě poohlédnu :) A snad vybereme něco co bude vyhovovat jak mě, tak především Demince.

S tím výstavním postojem mi bylo řečeno, že čím dřív budu pejska zvykat, tím líp. Někteří už trénují postoj v CHS, takže to asi na škodu není. Ale těžko říct, jak nám to půjde. A taky hlavně jestli budeme lepit (správně lepit) ouška aby nás na výstavu vůbec pustili :-D... Jen tak mimochodem, jste PRO nebo PROTI kupírování oušek?

Teď jsme přijeli ze ZOO Olomouc a Deminka byla unešená. S každou kozou a srnečkou se musela olíznout a nechtěla odejít. Jejich pozornost si dokonce vyštěkávala a vykňučela, což mě pobavilo :D Jinak byla hodná, chodila u nohy, když jsem jí řekla nesmíš v klídku šla ke mě. Ani nehodila bobek a chovala se zkrátka vzorně:) Už vím, co budeme dělat celé prázdniny :D Jezdit po ZOO a různých výletech. Až jsem se divila, že si nechtěla lehnout (když jdeme po vesnici na procházku tak si po chvíli lehne a já s ní ani nehnu), jasně že pořád cítila pejsky a zvířátka, ale myslím, že se jí tam moc líbilo :)) Sestra přemýšlela, jestli jí na zahradu nepořídíme taky kozenky.. :D

katerina77*

S tim postojem, urcite zvykat ano, pomalym cvicenim nic nezkazis. Jen se nic nesmi prehanet. Ja osobne davam prednost tomu uzit si se stenetem vic legrace, postoj se da doucit pozdeji. je to jako se vsim - vseho s mi rou a s rozumem :)

A pokud se muzu vyjadrit ke kupirovani, tak ja rozhodne proti. Jsem hodne velky odpurce jakychkoliv podobnych zasahu, pokud nemaji vazny zdravotni duvod.

Myslim, ze tvoje stenatko je fakt stastna holka, ZOO si urcite skvele uzila. Zatim jsem tam byla jen s jednim psem (druheho to teprve ceka) a byl absolutne nadseny, Dokonce jsme meli blizke setkani s tygrem. Ted se smeju, ale v tu chvili jsem mela hodne smisene pocity, i kdyz byl za sklem :D

katerina77*

S tim postojem, urcite zvykat ano, pomalym cvicenim nic nezkazis. Jen se nic nesmi prehanet. Ja osobne davam prednost tomu uzit si se stenetem vic legrace, postoj se da doucit pozdeji. je to jako se vsim - vseho s mi rou a s rozumem :)

A pokud se muzu vyjadrit ke kupirovani, tak ja rozhodne proti. Jsem hodne velky odpurce jakychkoliv podobnych zasahu, pokud nemaji vazny zdravotni duvod.

Myslim, ze tvoje stenatko je fakt stastna holka, ZOO si urcite skvele uzila. Zatim jsem tam byla jen s jednim psem (druheho to teprve ceka) a byl absolutne nadseny, Dokonce jsme meli blizke setkani s tygrem. Ted se smeju, ale ve chvili, kdy zkousel pres sklo sahnout tlapou na psa, jsem mela hodne smisene pocity :D

Rady ohledně štěněte Amstaffa
hallowey*
hodnocení

Můžu se zeptat co je to za rasu a jak je starý?:)

Jinak dobrá fotečka, my k tigrům, lvům apod. s pejskem nemohli :( Tak přikládám aspoň pár dnešních foteček, snad nevadí a ráda se podíváš:))

facebook.com/...

Jsem z Bruntálu a nejbléž mám ZOO Olomouc (kde jsme byli) a Ostravu, ale tam se nesmí s pejsky :( Takže plán na prázdniny: s kamarádem a samozřejmě Deminkou si zopakujeme Olomouc, Rešovské vodopády, Bílá Opava a když bude možnost, tak ZOO Brno, kam se s pejsky taky může, což je super :) Si připadám legračně jak kolem mě probíhají rodiny s malými dětmi a já stará koza chodím po zoo a s otevřenou pusou a pejskem koukáme na zvířátka jak kdybychom je viděly poprvé :D

Už se těším, až mi vyroste a budeme chodit na náročnější výšlapy. Ale to naplánuju až na příští léto, hehe:) Co vy? Jste sportovci nebo pejsci spíš lenoší?:)

katerina77*

Parada, tak to vam vsem moc drzim palce at se vylety dari. Fotky jsou krasne, holcicka si to tam viditelne uzivala . *palec*S tou ZOO jsem mela podobne pocity, i u antilop jsem stala jako by to byly ty nejzvlastnejsi zvirata na svete :D Muj pes je flat coated retriever, je mu 15 mesicu a je to desne akcni pes, stejne jako druha fenka, takze jsme porad nekde venku na vyletech :) Na ty fotce s tygrem neni skoro videt, ale kdyztak oba pesani maji vic fotek tady www.fcretriever.cz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]