Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká značka krmiva je nej?

Od: dzulieta* odpovědí: 100 změna:

*sok* Chci se zeptat, jaká značka krmiva pro pejsky je nejlepší, koupila jsem mojí skoro 2měsíční fence Pedigree a bylo mi řečeno, že to není moc dobré krmivo *sok* , že je v něm hodně soli, byla mi doporučena Purina. Co Vy na to? *nevi*

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak*
hodnocení

4x

Náš pes ma nejraději sousedovic slepice... ;)

bena*

To musí mít sousedovic slepice radost a sousedé taky, že?;)

hodnocení

2x

Pedegree je opravdu dost problematické krmivo, spousta veterinářů ho vůbec nedoporučuje. Purina je naopak velice solidní a vhodné krmivo. My našeho miláčka krmíme K-9,zatím tím ,štěněcím´´ to je taky jedno z nejlepších - a byl na to zvyklý od chovatele. Jen doporučuji projít si ceny krmiv na internetu, u nás je třeba pytel K-9 za 1650,- a přitom o 50km dále ji koupím za 1350,- Tak se vždy při cestě kolem stavím

mar*

k-9 je krmivo ktere neni tak kvalitni ale neni to zadna sracka,chovatele tim krmi protoze je to cenove dostupne a neni uplne nejhorsi a neradte ho mezi nejkvalitnejsi protoze to opravdu neni!je to stred krmiv

myse*
hodnocení

2x

já krmím Acanou... Ještě před tím jsem kupovala Bosh - pro štěňata. Oboje bylo dobré.

Pedigree - nic moc ale pořád lepší, než ty šrotové granule za 200 ze supermarketu...

Obecně byste asi štěněti měli přidávat vitamíny a vápník - když krmíte levnými krvmivy. V těch dražších už je vše obsaženo...

papene*

*cteni*Zde je výběr pro štěňátka: baron.cz/...

papene*
hodnocení

0x

My na to-to.*sok*Podívej se do archivu poradte.cz.

*nevi*Jednoznačná odpověď není.Každý preferuje to co si myslí, že je pro pejska nejlepší, a taky to co pejskovi chutná.

Např.: *cteni* poradte.cz/...

marti*

za kvalitu se plati ja delam v krame s krmivy pro psi a kocky a reknu vam to takhle cim kvalitnejsi tim drazsi a le pokud koupite 15kg granuliu pod 1500 neni to kvalitni jak by melo!TAKHLE TO BOHUZEL JE!kvalitni granule vas vyjdou kilo kolem 150kc samozrejme velky pytle jsou cenove udelany tak aby byli vyhodnejsi aby se vam to vyplatilo..mam s tim fakt dost zkusenosti je to moje prace...

marenka*
hodnocení

0x

Přesně jak říká Papen, Já jsem od prodejců a výrobců krmiv během měsíce získala vzorky krmiv, zkusila jsem už asi 15 druhů. Ani jeden neuspěl *zed* Psi to očmuchli a znechuceně odešli. Třeba RC je dobrý, ten můj starší i snědl, ale dostal takový průjem, že jsem tloukla hlavou o zeď.*bum*Záleží i na rase psa, některý má sklony k obezitě, na to musíte koukat, pak jestli je to aktivní pes, pes velkého či malého plemene. U velkých plemen jsou přidávána chondroprotektiva na klouby, i je zohledněn prudký růst ve štěněcím věku. Dívejte se na obsah na granulích. Čeho je tam nejvíc, je na prvním místě a jde to sestupně dolů. Všeobecně - granule, které stojí 10 kilo pod 500,- dobré nejsou. Nekupujte granule v supermarketu, zajděte někam do zverimexu, tam většinou poradí ;)

mar*

ROYAL CANIN je podle statistik nejchutnejsi krmivo...mate na vyber z mnoha druhu...od mini po gigant...pro pudly,yorky,jezevciky a atd...je vzdy jen kureci neni na neho zjisteny zadny vedlejsi ucinek takze se obcas stane ze se pejsek prepapa a uz mu to nechutna to je jedine negativni co k tomuhle krmivu vycist...cenove patnact kilo u nas na krame zhruba 1700kc podle plemena psu.je tam rybi tu na vyzivu srsti a kuze a k tomuhle krmivu uz se nic nepridava je dost naslaple...takze oparne a vzit si odmerku!

marenka*

Po RC mi pes zvracel jak Dán *fn* Granulky jsou na povrchu mastné, tak proto *bum*Fakt záleží na pejskovi ;)

martik*

mastne jsou pro to ze tam je rybi tuk na vyzivu kuze a srsti...daval jsi jeste nejaky dobroty nebo treeba bobika nebo tak?nekteri psi to pak nezvladaji to krmivo je fakt nebusene a kdyz obcas date neco na vic pak obcas zvraci...nemelo by se k tomu pridavat nic

marenka*

Tohle já vím ;) Navíc nic. Zatím krmím Hillsem a přemlouvám psi na Brit Care, ale nějak se jim do toho nechce *nevi* Ty RC "vyhodil" téměř okamžitě po polknutí, cca do minuty.

doplněno 12.04.10 13:32:

Jo a rybí tuk dostávali před měsícem a ten jim nic nedělal. Brali jsme ho celá familie :D

elin*
hodnocení

0x

Mám 7 měsíční štěně fenky a od 2 měsíců ji krmím granulemi Purina. Jsem s nimi velmi spokojená já i ona. Nikdy neměla žádné zažívací potíže ani průjem. *palec*

bena*
hodnocení

0x

Známý (veterinář) doporučuje krmení Purina. Já psa nemám, nemohu soudit...

borax*
hodnocení

0x

Ono je to pes od psa. Osobně mám dobré zkušenosti s Acanou a Joserou. Třeba takový Delican je pro mého psa šrot, po kterém měl průjmy a hubl...kamarádovi na něm pes jen "kvete". Je třeba vyzkoušet. Jinak opravdu Pedigree se moc nedoporučuje.

jolinar*

Mrkněte se třeba na www.ifauna.cz na fórum, tam se to řeší pořád. Nikdo Vám neřekne, které jsou ty nej. Ty které se líbí mě, nemusí se líbit ostatním. Purina je docela fajn, každopádně vše bude lepší než Pedigree a jim granule podobné.Za nás můžu doporučit

Artemis, Biomill, Almo Nature, Trainer Fitness, Orijen.. jsou ovšem dost drahé. Almo kupujeme 2 kg cca za 300 - 350 Kč a 3 krysky ho mají na 1 měsíc. :)

petr123*
hodnocení

0x

Žádné NEJNEJNEJ neexistuje. Nejde jenom o kvalitu, jde i o chuť. To že jsou nějaké granule v laboratoři ohodnocené jako nejlepší (což mimochodem asi každá laboratoř vyhodnotí jinak podle svých měřítek) tak ještě nemusí znamenat, že zrovna tvému psu budou taky chutnat nejvíc.

Osobně kupuju K9, vyzkoušel jsem i granule "nejvyšší třídy" a našim psům prostě nikdy moc nechutnaly. K9 je v pohodě, kvalita velmi dobrá a cena myslím že je taky v pohodě. Jinak osobně krmíme granule plus každý den trochu masa, granule stále stejné, maso střídáme (jedna značka, ale různé chuti).

hodnocení

0x

My jsme byli spokojeni s krmivem Fitmin. Vzhledem k tomu, že máme staršího psa a má problémy s klouby, začali jsme mu kupovat krmivo, které obsahuje chondroprotektiva+vitamíny a minerály právě pro starší psy s těmito problémy. Jen co si vzpomenu jak se jmenuje, tak to sem písnu... ;)

mar*

me k nemu cuba ani necuchne!

mar*
hodnocení

0x

ahoj delam s krmivy pro psi a kocky a tak vim co je kvalitni a neni,mam na to hromadu skoleni...ja propaguji ORIJEN nejlepsi a podle me i nejchutnejsi.moje cuba je v suchym zradle dost vybirava a ze vsech superpremiovych zradel si vybrala tenhle.jinak mezi nejchutnejsi krmiva patri ROYAL CANIN,EUKANUBA,PROPLAN,ORIJEN,BRIT ale ta lepsi rada on ma dve...PEDIGREE je vrazda a komercni znacka obsahuje sul na ktere jsou ty psi pak zavisli a pak se spatne pretahuji na jinou znacku...hlavne maj pak prujem a zvraceji!kvalitni znacky nebudou mit reklamy v televizi...;)takze nesetrit ono se to vyplati nemate pak zadne zdravotni komplice protoze kvalitni zradlo obsahuje vse co vas pejsek potrebuje a ty krmiva(superpremiovy)jsou fakt nabuseny...

nickaklara
hodnocení

0x

CALIBRA :-D my nje používáme a jsme s ním 100% spokojení.Pejskům to mooc chutná:-D;)*palec*

hanika*
hodnocení

0x

Dobry den,urcite bych kupovala granulky s oznacenim superpremiove a dle veku,zdavotniho stavu, zatizeni pejska jestli je to kastrat ci nikoli.Velmi dobre a kvalitni granulky jsou ANF,tez biomill nebo firstmate.zadejte si na internetu a urcite se o techto znackach doctete vse potrebne.levne granule z hypacu bych urcite nekupovala, spise bych se zamerila primo na prodejny s krmivy pro psy,kde jsou urcite i prodavaci vyskoleni aby vam poradili:).

helenvi*
hodnocení

0x

záleží hodně na pejskovi,ale obecné pravidlo?

čtěte složení,čím víc procent masa,a čím měně růrných stabilizátorů a éček tím líp,ale ve velké většině to mají jen superprémiová krmiva a na příchuti a výběru značky záleží na vás

pavoucizena*
hodnocení

0x

Ahoj, nám se pro pejska osvědčilo Friskies. Chuťově jsou granule asi dobré. Pejsem baští jak divej. Ale chodí po nich až 4x za den na velkou :D

marenka*

A Vy se divíte? Naši psi chodí jednou,max. dvakrát, to co jim dám, stráví. Ono pejsek, kterého jsem dostala na 8mi měsících, který byl odmala krmen právě tímto šrotem, my za granule s masem div nesežral ruku. Mám srovnání, mezi psem krmeným superprémiovým krmivem, a psem krmeným Friskies. Ten co byl na Friskies má nekvalitní srst, delší a tvrdou, pelichá, má křivé kosti. Ono dívala jste se na složení? Složení: obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu (min. 4% kuřecího masa), rostlinné oleje a živočišné tuky, zelenina, minerální látky. Jakostní znaky: proteiny 200 g / kg, vlhkost 9,5%, tuky 100 g / kg, popeloviny 75 g / kg, vláknina 30 g / kg, měď 7 mg / kg, vitamín A 5000 m.j./ kg, vitamín D3 500 m.j./ kg, vitamín E (alfatokoferol) 50 mg / kg.

Obiloviny na prvním místě, hned za tím vedlejší výrobky rostlinného původu- to je odpad z rostlinné výroby a 4% procenta masa? Nezlobte se na mě, ale tím bych psa nikdy nekrmila. Pes je pes a ne vegetarián.*stop*

dzulieta*
hodnocení

A jakým krmivem krmíte tedy? Já jsem začala používat K9.

marenka*

Já krmím Hills. Nejsou dokonalé, ačkoli je to superprémiové krmivo, nelíbí se mi v nich obsažená soja. Na druhou stranu jsou kvalitní, psi mají dobrou imunitu, z hromady "nemocí" se vylízali sami, nebo s mojí laickou pomocí.(nachlazení, hnisavé rány po úraze, průjem po dobrůtce, zvracení ze zahlenění). Nepelichají (maxík dopelichává), neprdí (to je taky důležité, i když to zní divně*hi*), nezvrací, neprůjmují. Bobáskujeme jednou, dvakrát denně, bobásky mají krásné pevné, bez hlenu a výrazně nezapáchají. Nezápáchá jim z tlamy, atd. atd. Pokouším se kvůli té soje je přemluvit k Brit Care, ale zatím bez úspěchu.

*blee**blee**blee* 4% jsou 4 deka masa na kilo šrotu! Masa pro masožravého psa! Fuuuj!*plac*

doplněno 02.05.10 12:27:

Podle všeho máte malou rasu psa. Tedy spotřeba krmiva není zas až tak veliká. To vám pejsek nestojí za kvalitní žrádlo? Troška žrádla? Zvlášť, když je ve vývoji. *plac*

dzulieta*
hodnocení

Začala jsem tedy krmit krmivem K9, které mi doporučila paní v obchodě. To je už snad lepší ne? :)

marenka*

Jj, tam je masíko na prvním místě ;) I tento popis vypadá hodně dobře.

Poznávací znaky krmiv Nutram a K-9

Základní surovina - pasta z čerstvého kuřecího masa a kvalitní kuřecí tuk.
Žádná chemická konzervace a nízký obsah kuchyňské soli.
Žádné chemické ochucování.
Žádná sója.
Vysoký obsah přirozených a dobře využitelných vitamínů.
Vysoká využitelnost obsažených minerálních látek z přirozených zdrojů.
Šetrná technologie výroby uchovávající biologické hodnoty.
Garantovaná kompletnost - doplňuje se pouze voda.
Mimořádná chutnost - i pro psy v léčení.
Dietetické účinky - doplněk léčby alergií a potravinových intolerancí.
Vysoká stravitelnost.
Příznivá cena ve vztahu k biologické hodnotě.

dzulieta, jojo, to by šlo *palec*A když poklikáte, najdete určitě netového prodejce krmiva, bez kamenného obchodu a tedy totéž krmivo za nižší cenu. *ua*

lidus*
hodnocení

0x

naše šeltie byla dost vybíravá, udělala jsem to tak, že jsem psa vzala do prodejny a on si vybral co mu vonělo.Měl dobrý vkus vybral si Purinu ale ta cena.Když byl štěně kupovala jsem Anku.radim vám koupit vážené granule, jen třeba 20dkg a ne hned celý pytel.

marenka*

Tohle bych u nás taky uvítala *plac*U nás nejmenší pytel mají 3 kilový a přes internetové obchody sice kilovky, ale plus poštovné. *cert*

happe
hodnocení

0x

To co tu čtu je hrůza.Krmiva za 1500 -1700 korun to je k ničemu.Je to jenom pes.Máme taky psa davám mu od začátku krmivo z Tesca za 160 kč 10 kilo.A je zdravý , aktivní , i v 7 letech furt hravý..Jedná se o německého vlčáka.Občas mu koupím nějakou tu tyčinku pro psy , žere i suchý rohlíky i chleba.Prostě vše..A je zdravý a hezký...

marenka*

Pro vás je to hrůza, protože máte JENOM psa. Já mám dva nejlepší přítele, s kterými spím,jím,mazlím se,žiju jak s nimi, tak pro ně. Ano, jenom pes. Vděčný, oddaný, přímý. Nepodrazí mě, bude mě bránit i za cenu vlastního života, pokud o to půjde. Pokud já mám někde bolák, tak dělám že ho nevidím, ale u psa okamžitě řeším a léčím. Vzala jsem si to štěně s tím, že se o něj až do smrti DOBŘE postarám. Investovat do psího žrádla na měsíc stejnou částku jako do sebe na den, tak mě hanba fackuje. Krmte si svého vlčáka třeba zbytkama z hospody (tam by měl možná víc masa), ale na to je to jenom pes a tak ho nacpu humusem jsem fakt citlivá. Chtěla bych projít okolo vašeho plotu s pořádnou flákotou masa v kapse.

papene*

Marenko to třeba nezná.*nevi*

jolinar*

Tady je test granulí

ekonomika.idnes.cz/...

papene*

jolinar, nebyl by nějaký novější test?Tento je trochu starý.:D

Jídla pro psa jsou někdy pod psa

25. června 2002 9:00
marenka*

Tady je nejnovější, ale v Aj dogfoodanalysis.com/...

jolinar*

marenko ten znám je fajn :) podle něho jsem hledala granule pro naše holky..

papene*

To neva, Google to přeložil.Ale jsou tam krmiva, která vůbec neznám.*zed*

marenka*

Ony se sem ani všechny nedováží *nevi*A ještě jednu smutnou informaci jsem dostala od veterináře. Říkal mi,že jednou ze zvědavosti vzaly na analýzu pytel stejných granulí určených k vývozu do Německa a do Polska. Prý bych se divila *sok*

papene*

Nejspíš sem dováží druhou jakost.*zed*

jolinar*

*sok* Ha , chybička se vloudila *zed**zed* jsem se rozčílila a nějak mě nenapadlo koukat na datum :D

marenka*

Joli, já se taky rozčílila, ale zároveň mám ze sebe radost, jak se umím ovládat. Chtěla jsem začít psát hodně ošklivě.*bum*Znám ve svém okolí jenom psy. Chodím kolem kotce, kde je chudák celý den, misku s vodou kolikrát převrženou ten humus co má k jídlu *blee* To bych brečela, fakt. Ještě jak chudera kouká.

jolinar*

Já taky napsala a pak odmázla asi 5 vět. Já co se týče psů, jsem moc citlivá.. Pro ty moje kožichy bych udělala cokoliv. *houpy*Zrovna včera jsme byli na výstavě a koupili holkám Almo granulky. Takže kdyby psíčkové chtěli ochutnat nabídka pořád platí :)

papene*

*stop*Nevím proč hrůza.Každýho věc čím krmí.Někomu třeba taky stačí k životu suchý chleba.

happe

Jo , ano to je každého věc , ale připadá mi že jsou to zbytečně vyhozené peníze.Když pes po chvilce vyplivne krmilo za 1500 kč.Tak je to na prd :-D.To je pak hodně rozmalený pes.

jolinar*

Je to jen pes? No to snad ne...Kdybych chtěla jen něco, koupím si sádrového trpaslíka. Já mám ty " jen " psy místo dětí a dopřeju jim to nejlepší co dopřát můžu.. Nezlobte se na mě, ale Tesko granule, no name granule, Pedigree a jím podobné nedávají psům vůbec nic, je to jen na zaplácnutí žaludku. Teď může být pes v pořádku, ale za 3 roky může mít problémy s kyčlema, patelama atd.

doplněno 02.05.10 21:32:

A mimochodem - Vy jste " jen " člověk a určitě si nekupujete masový odřezky...

arimas*
hodnocení

0x

ja az si poridim psa tak mu hodlam varit maso koupene od reznika.. granule mozna koupim jen tak do zasoby pro pripad nouze a to jeste budou muset byt granule 100 krat proverene!.. *frajer*

marenka*

Ari, tak to si kup i knížku, jenom maso nestačí ;)

arimas*

Chicken, rice, eggs, bones, sweet potatoes, fish, and cheese are all good options. (kure,ryze,vajicka,kosti,sladke brambory, ryba a syr )

jasne ze ne jenom maso ale chci mu proste davat normalni stravu a ne jen granule.. nasla jsem seznam veci ktere pry jsou dobre hlavne se to tyka toho psika co se mi libi SHIBA INU.. co na to rikas? knihu si urcite poridim BERU TO AZ MOC VAZNE *smich* ja uz ted to vsechno studuji a to buh vi kdy si toho pejska poridim ... ach jo :( dneska jsem byla na vystave a malem jsem se tam rozpustila blahem jak byli psici roztomili *smich*

marenka*

Ono granule jsou granule, jistotu toho, co v nich je nemáš nikdy. To je fakt. U vaření doma jistotu máš, ale je průšvih s tím, aby psíčkovi nechyběl nějaký vitamín, nebo minerál. Nejhorší je to, že pokud např. nevyvážíš poměr vápníku a fosforu, tak se vápník nevstřebává a usazuje se v kostech. Výsledkem jsou tvrdé a paradoxně křehké kosti. (jestli se pletu tak mě někdo opravte)

Tyhle chyby ve výživě se bohužel poznají až když je pozdě. Psíkovi narostou křivě nohy, nevyvinou se mu správně klouby, nebo se mu objeví kameny v močovém měchýři. Sama nechápu, jak je to možné, kdybych to měla brát podle sebe a toho co jím, tak jsem už celá šišatá a napůl mrtvá. U psíků je to možná proto, že rychle rostou, já nevím.

arimas*

tak holt budu muset dbat na to aby to bylo vsechno tak jak ma... vzdyt je to jako s malym ditetem , u toho taky musite dbat na to aby mel vyvazenou stravu .. a nemuzete do nej cpat jenom sunar a piskoty *smich* a neplati to jenom s detma.. kdyz vidim jak se lide stravuji a jake maji z toho zdravotni problemy tak se nedivim ze i zvire by ze spatne stravy stradalo... prijde mi to dost logicke..

nekdo tu psal ze pry je to jen PES a ze tudiz mu staci nejaky sracky z tesca ... MAZEC! Uz by bylo na case zacit brat zvirata jako zivou bytost a NE VEC! *zed*

doplněno 09.05.10 22:51:

dneska jsem se bavila se zkusenou chovatelkou a ta mi rekla ze opravdu kvalitni granule jsou naprosto v poradku ... tak pry se nemam bat ze bych psa o neco osidila... jeji psi si oblibili krmivo PRO PAC ...*slunce*

arimas*

granule PRO PAC znate? pry jsou hodne dobre...:)

doplněno 09.05.10 22:54:

krmiva-online.cz/...

marenka*

Koukala jsem na složení a nevypadají špatně. ;) Já mám psy na granulích, ale rozdělím se s nimi o jablíčko, o papriku, o ředkvičky, hlávkový salát. Včera jsem jim uvařila odřezky z masa (odkošťovala jsem kotlety), tak každý dostal ke granulkám hrstičku vepřového. Ne jako hlavní jídlo, to by se mi poblinkali, právě proto že jsou na granulích (zvyk), ale nebráním se tomu, jim občas něco málo dát. (třeba po Hermelínu se můžou utlouct :D)

rob*

Mařenko, slyšel jsem, že psi by neměli dostávat vepřové, zdroj a důvod si bohužel nepamatuju :(

Vlastně ani granule s příchutí vepřového jsem ještě neviděl...

marenka*

To je možná pravda, ale oni toho dostanou minimum, jestli plátek masa po kouskách týdně? Mají to jako pamlsek. A podívejte se na pamlsky, vepřové uši, nohy.. To samé se říká u kuřecího masa, že způsobuje alergie. *sok* Já říkám všeho s mírou. Třeba nedávno jsem jim chtěla dopřát, a dala jim napůl celou kostku filé. (jak prodávají porce). Starší pejsek hrozně zvracel, takže jim dávám opravdu trochu.;) (každopádně jdu informaci o vepřovém hledat, vrtá mi to v hlavě *hej*)

rob*

Jestli něco najdete tak to sem prosím hoďte :), já taky našemu mazlikovi dopřeju občas nějakou vepřovou chrupavku :)

Teď jsem si vzpomněl, že když té naší bylo asi půl roku, tak si z linky stáhla ten největší vepřový řízek (ještě neusmažený), jak já ji tenkrát nenáviděl ... ;)

marenka*

Tady je vyčerpávající článek o výživě psů. Tam jsem zatím našla, že vepřové je tučné. baron.cz/... jinde jsem našla, že se nemá kvůli parazitům skrmovat syrové, ale dobře převařené. No a teď babo raď

rob*

Počkáme, třeba se chytne nějaký dietolog pro mazlíky :)

dzulieta*
hodnocení

A sušené vepřové uši pejsci milují a mají to jako hračku, ještě je to dobré na zoubky a je to z vepřového prasátka, tak proč by jinak to bývalo pro pejsky když by neměli vepřové papat. Kosti vepřové jsou nejlepší, protože kuřecí jsou nebezpečné, aby neporanili pusinku hafíkám.

marenka*

Já kosti nedávám vůbec. Veterinář mi řekl, že živiny, které by mohl z kostí pes dostat jsou v granulích obsaženy a hodně riskuju. Minimálně zácpu.

dzulieta*
hodnocení

Já Agince taky dávám jen granulky, ale když mi jí hlídá teta, tak její přítel jí dává kosti vepřové a když jsem protestovala, tak prý jsou dobré. Po zeptání veterináře mi řekl, že jsou lepší jak kuřecí a jako hračku ano, takže Agi když je u tety, ty kosti má jako hračku, protože je to hodně tvrdé a nerozkouše to. Jinak ty uši, jsem dostala jedno a dokázala si s tím hrát skoro 2hodiny.

marenka*

Tak to jo..;) Já nedávno klukům koupila sušený penis. To je dobrota! :D

dzulieta*
hodnocení

*smich* To jako fakt? To byla sranda, že jo. *smich*

marenka*

Hlavně je sranda to kupovat v obchodě, kde je zrovna hromada lidí. "dva penisy prosím" *haha*

rob*

dzulieta: sušené ucho (mám pocit že řezník ve vedlejším městečku je udí) má náš mazlík tak na půl minuty, moc si s tím uchem nevyhraje :)

dzulieta*
hodnocení

Ale máte velikého pejska ne? Já mám ještě štěňátko, které bude mít 3 měsíce až 15tého a nechápu jak může vážit 10kilo sakryš, však veteřinář říkal, že je vše v pořádku, tak jsem zvědavá co z toho vyroste.

rob*

odhaduju tak 35 kg :)

Copa to máte za hafíka?

arimas*

Tak ted sem se divala na video jedne pani (americanka) co napsala knizku o psech a vsechno kolem nich a ta prirovnava granule k FAST FOODU. ona krmi psy drubezi, rybama, zeleninou a pod... rika granule jsou holt tezky biznis.. a s tim ja naprosto souhlasim...

no kazdopadne mam nad cim premyslet a co studovat do te doby nez si pjeska poridim :D

marenka*

Doporučuji i pročíst tuhle poradnu. veterina-info.cz/... po registraci se dostaneš do archivních otázek, a při zadání slova výživa vyjede pár zajímavých odpovědí. Já jsem tam při registraci slíbila, že odpovědi nebudu kopírovat, tak jenom doporučím tuhle možnost. Mimochodem pan doktor Čáp je kapacita.

arimas*
10.05.10 21:21

dekuju*slunce*

odpovednik
hodnocení

0x

U psů je to velmi různé, např. jaká je rasa vašeho psa, je to malý-velký pes? Jestli stále běhá, nebo je v bytu. Tato značková krmiva mají v sobě mnoho vitamínů a pro nějaké psy jsou tyto vitamíny úplně nepotřebné. Je to těžké takto poradit, poradte se s veterinářem. Já krmím značkou Eminent. A nejen tou.;)

marenka*

Přesně tak. Zatím krmím Hillskama, protože ti moji dva mopsíci nic jiného nechtějí. Jsou zdraví, prospívají. Hillsky doporučují i veterináři. Na internetu jsem se ale dočetla hodně špatného, kvůli obsažené soje. Jenže zdraví psů a i jejich názor *hi* zatím rozhodují. Co si myslíte o Hillskách vy?

odpovednik

Určitě Hills taky nebudou špatné, prostě pes není věc, a on neřekne co je dobrý, tak se to musí vyzkoušet. Samozřejmě, že vždycky lidi vše pomluví :) to by člověk nemohl nic dělat kdyby dával stále na kritiku lidí. Každá věc je podle lidí v něčem špatná. Pokud se pejskovi nic neděje a doporučují to i veterináři, tak to určitě bude dobré.

Já s malýma plemenama jinak nemám zkušenost, pouze ohaři a lovečtí psi, ty krmime krmivem Eminent což je pro ně výborné když jsou stále v pohybu, je i plno druhů. Tak jsem vám snad aspon trochu poradil :)

marenka*

Uklidnil jste mě, a toho si cením *palec*. Ti moji jsou právě lenoši se sklony k tlousnutí.*hi* Když máme delší procházku, je vidět že je bolí nohy - to je tak přešlechtěné plemeno, že i ty kosti má špatně postavené, že větší nápor nevydrží *plac*Já spíš pořád řeším tu soju, aby mi neumřeli brzo s organismem vyřízeným špatnou stravou. To je to samé, jako někdo doporučuje syrové maso, ale na veterina.info jsem se dočetla od pana doktora Čápa, že psi na syrovém mase prospívají, mají krásnou srst a svaly, ale fatální důsledky na ledvinách se ukáží až když je pozdě.

arimas*

jsou to ale hrozna dilema za posledni dva mesice se o psech a vseho kolem nich dovidam strasne moc z duvodu me pripravy na koupi shiby inu :D ted jsem se zase docetla ze se pry mam vyhybat granulim se sojou .. doporucena krmiva jsou jeste napriklad K9 , EUKANUBA a nebo EAGLE PACK ..

musim rict ze jeste stale jsem z toho vseho trochu tumpachova.. neni mi jeste jasne jestli kdyz krmim pejska granulema tak jestli mu muzu jeste dat treba stranou zeleninu nebo ovoce.a nebo jestli to uz by bylo zbytecne?. NEBO taky nevim zda mam znacku granuli nejak obmenovat nebo stale krmit stejnou znackou a v ramci te znacky treba kupovat jina slozeni ...a podobne..

*zed**zed*

taky nevim jestli je lepsi pokracovat v granulich kteryma krmil stenatko uz chovatel?

a taky me zajima zdali pejskovi neskodi ta monotoni strava kazdy den ... granule granule granule...

chci vsechno vedet na 100 % nez si tu potvurku privezu domu *slunce**hi*

marenka*

Ari, ty řešíš otázku, kterou lidstvo řeší od doby, kdy na svět přišla první granule. *smich* Takže na perfektní řešení bych ti moc šanci nedávala. ;) O té soje vím, ale vet.Čáp psal, že soja je závadná kvůli možné alergii, jenže to samé se dá říct o jakékoliv jiné složce krmiva. Takže není proti. Jinak jak píšeš, že vybereš nějakou nej značku... ono se Ti může dost dobře stát, že si svojí značku vybere tvůj pejsek, protože jiné ti prostě žrát nebude. Granule od chovatele.. no ano, ale pouze od kvalitního chovatele, ne od množitele. Ti většinou produkují štěnda na kšeft a je jim šumák, co žerou, kde spí, jestli jsou začervení, v jakém jsou stavu. To bude první a podle mě nejhorší tvůj problém. Vybrat kvalitní štěně a nenarazit na šmejda chovatele.

V rámci značky, kterou si vybereš, můžeš měnit příchutě. Jinak granule jsou jasné. Pro štěňata do roku, pak dospělí, pak senior. Někdy se mění granule na dietní, třeba při ledvinových obtížích, při obezitě, při alergiích, citlivé kůži atd atd. Ty jsi odkud? Jestli jsi z Prahy, já si myslím že v tomhle by ti dobře poradil veterinář, kterého budete navštěvovat. Ohromnou chválu jsem slyšela na doktora Herčíka z Horoměřic.

Zkus někde najít forum o tomto plemeni

arimas*

urcite chci stenatko se vsema papirama od provereneho chovatele..

ano jsem z prahy:)

je mi jasny ze pes si sam vybere granule.. asi poridim vice vzorku a necham ho si vybrat *smich*

diky

marenka*

Ari, nestresuj to.;) Tvoje štěňátko bude potřebovat náhradní mámu a vůdce v jednom. Ne vystresovanou hromadu strachu, která s ním poběží kvůli každému pupínku a nepustí ho ani na trávu, aby si náhodou nezapíchnul osinu. (a že taková osina je pěkná sviňa :-P)

doplněno 11.05.10 23:00:

Třeba já krmím superprémiovým krmivem, hledám nej nej kvalitnější granulky pořád a v 19 hod. snědli kluci s holkou kus jablíčka, a mě před chvilkou sežrali debrecínku, takže jsem měla tradičně chleba s máslem. *zed* A co myslíš? Průjem mít nebudou, přežijí to bez újmy, a měla bys vidět ty spokojený ksichtíky *frajer*

arimas*

dyt jo ja jen chci nasbirat co nejvic info aby to bylo pro nas oba vsechno perfektni *smich* je fakt ze beru vsechno nekdy az moc vazne *hi*

ale furt lepsi nez porizovat zviratko a neumet se o to starat a nebo to brat az moc na lehkou vahu , ne?

jo jo ty ksichtiky si dovedu predstavit *ua*

ted jsem malem roztala z fotek shiby s malyma jeziisss jak ja ty zviratka zboznuju to se neda popsat :)

doplněno 11.05.10 23:12:

objednala jsem si knihu pana viktora dostala O PSECH A LIDECH moc toho pana obdivuju pro jeho inteligenci a naprosto ve vsem s nim souhlasim! On je zakladatelem psi skoly FALCO .

marenka*

Znám ;) Podívej se i do knihkupectví, určitě najdeš i knížku specielně o shibě. Já mám o mopsíkách taky.

papene*

Moje holky si teď našly svoje granule.Chodí je krást kočkám.*sok*

arimas*

jo jo na to se taky chystam POVINNE! *smich* uz jsem byla na navsteve pani ktera ma doma dve a to byl tedy vyslech ale pani byla podobny blazen jako ja takze byla sranda.. koukam ze lidi co si vybiraji shiby budou asi vsichni trochu tuk tuk *haha* co tak ctu na netu tak tomu zacinam verit vic a vic hhahaha

doplněno 11.05.10 23:20:

jo ta pani mela dve shiby .. aby to nevyznelo ze mela doma dve knizky o shibach *smich*

dzulieta*
hodnocení

marenko, jaké používáš tedy granulky. Ty máš ale menší pejsky, že? To já budu mít větší. Agátka je ovčák, takže bude trošku větší.

Jaká značka krmiva je nej?
marenka*

Kluci mi nic jiného než "sojový" Hillsky nežerou *zed* Když jim dám nový granule - fakt jsem vyzkoušela milion druhů - namíchaný jenom z 10%, neomylně je vyhází z misky. Ale tak nepelichají, jsou zdraví, mají krásnou srst, oči, zuby i bobásky, tak jsem ustoupila. *nevi*

U ovčáka by ses na Hillskách a podobných značkách nedoplatila, náš prodejce krmiv má boxerku i vlčáka a chválí si Proplan. Pro ty moje mě ho nedoporučil pro nízký obsah masa, ale u velkých asi nějaký kompromis být musí. Kdyby mi to ti moji zmetci žrali, tak já jsem byla nejvíc pro český Brit Care. Parádní složení a i chuťově jsou dobré. (ochutnávala jsem taky a ačkoli se to může zdát nechutné, sama jsem zírala, jak různé chutě mohou granule mít *sok* Slané, kyselé a dokonce i odporně hořké!)

doplněno 09.06.10 12:10:

mmch, na té fotce jste jeden hezčí, než druhý *frajer* Fakt! ;)

dzulieta*
hodnocení

Tak krmím K9, ale Agátka hodně pelichá, jestli je to tím, že je jaro a je to ještě štěně, protože 15.února bude mít 4měsíce. No hrůza, máme bílou srst skoro všude a to vyčesávám často.

Ptám se proto, že teta si pořídila pejska s papírama ovčáka australského a dostala od té paní i 4kila krmiva HAPPY DOG, tak jsem si říkala, že by to mohlo být nějaké fajné krmivo, ale zaráží mně u něj malé granuky, protože co papá Agi,tak u K9 jsou granule už větší. Ještě jí bylo doporučeno dávat jednou týdně místo jednoho jídla syrové kuřecí hřbety, prý je to dobré na zuby, srst a já nevím co ještě, taky bílý neslazený jogurt.

marenka*

Je pravda, že když budete krmit velkého psa superprémiovkama, tak pelichat asi nebude, ale žrádlo vás vyjde na 1500 měsíčně. K levnějšímu krmivu můžete koupit podle potřeby přídavky s vitamínama. Na srst je dobrý Biotin, nebo lososový olej. ;) Já syrovým nekrmím, měli jsme salmonelu a nechci to už nikdy zažít. Pes mi málem umřel.

lilusinka*
hodnocení

0x

My krmíme CALIBROU a jsme s ní hroozně spokojeni:-D

siria

Která značka krmiva je podle mě nej? BARF *smich* Výhoda je, že přesně vím, co psu dávám, můžu to snadno obměňovat a i psisko je určitě radši, když má každej den něco jinýho než žrát celej život jeden druh hnědejch bobulí... Přešla jsem na něj z Orijenu po dlouhodobém hledání nejvhodnějšího krmiva. Po několika týdnech má psisko krásnou lesklou srst (lepší než po granulích), je pěkně nasvalená, prostě paráda. Taky na rozdíl od granulí ušetřím měsíčně cca pětset.

Nevýhodou je neustále plný mrazák masa, delší doba přípravy (fakt to zabere o trochu víc času než nasypání granulí do misky). Taky ne každému je po chuti pohled na psa žvýkajícího vnitřnosti...

dzulieta*
hodnocení

Mám ještě dotaz, nemá někdo zkušenosti s happy dog pro štěňata?

marenka*

Koukala jsem na ně a je jich hrozně druhů *sok* Trochu mi tam nesedí že je tam víc kukuřice, než masa, ale jinak vypadají dobře. Ale náš by je nemohl, je tam moc bylinek. (alergie)

katerina77*

Pokud muzu doporucit, tak Hapy dog ne, to slozeni je opravdu priserne. Vas pejsek si zaslouzi poradnou vyzivu :)

hodnocení

0x

Pořád ještě nedám dopustit na ROYAL CANIN. Speciálně pro jorkšíky. Líbí se mi složení, velikost a nakonec i hovínko. :D

marenka*

Royalky jsou dobrý *palec*Naši je nechtěj, ale to je něco jiného.

dzulieta*
hodnocení

Hmm ale to je pro menší pejsky ne? Můj pejsek má skoro 4měsíce a váží 10kilo. My potřebujeme něco jiného asííííík.

Jsou v několika velika velikostech, pro různé pejsky, různých velikostí. Ale každý si najde svou značku *jasne* ejmi.cz/... Jen aby nedošlo k nedorozumění, není to reklama na dodavatele, ale na šíři sortimentu.

marenka*

Dzulietko, vidíš to, tady jsi narazila na důležitou věc. Všechny značky granulí jsou rozdělené pro malá a velká plemena, na to hleď už od štěněcích granulí, protože i v těch štěněcích je jiné složení právě s ohledem na to, jestli z něho bude velký, nebo malý pes. (velký rychleji roste, tak potřebuje hromadu výživy pro kosti, klouby a svaly);)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]