Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem se Vás tady ptala, jak správně krmit štěňátko: poradte.cz/...
Dle Vašich rad jsem mu po dokrmení Pedigree včera koupila granule Royal Canin Mini Junior. Pejskovi moc chutnají, ty staré už mu asi nechutnaly, protože je už ani nedojídal a díval se, co máme my.
Jenom máme trošku problém s dávkováním. Je tam tabulka, kterou přikládám, ale asi jsem natvrdlá. Štěněti jsou necelé 3 měsíce a váží něco lehce přes 2 kg, tedy podle tabulky má dostat 55 g a v druhém sloupci je uvedeno 4/8. To má mít jen těch 55 g na celý den, nebo je rozdělit, nebo jak?
Prosím, můžete mi to nějak "po lopatě"vysvětlit. Přiznám se, že to nechápu. Kolik tedy, konkrétně ten náš chlupáč, má za den těch granulí spapkat?
Děkuji všem za rady.
Myslím, že je to trochu jinak. Ta tabulka ukazuje převod váhy granulí do objemu. To znamená, že polovina čtvrtlitového hrnku je asi 50g, hrnek plný 100g a třeba 1 a čtvrt hrnku 135g... Pro zjednodušení je použito osmin. Já používám stejnou pomůcku - kalíšek od půlkilového jogurtu je přesně dávka pro naši psindu (cca 240g)... Miska dole pak ukazuje, že pes v tomto věku jí jednu dávku natřikrát.
Tak úplně jasné mi to taky není. Nicméně: dole máte namalováno, na kolik denních dávek se to má rozdělit. Ve vašem případě tedy doporučují krmit třikrát (rozdělit na tři dávky). Tam ten údaj 4/8 se týká dávkování pomocí odměrky, 4/8 je tedy jedna polovina, a někde kousek dál (dole) je údaj, že odměrka obsahuje sto gramů (pokud to dobře přečtu.
A co se váhy týče, tady jsem nejvíc v nejistotě. Když se podíváte nad tabulku s dávkami, máte tam napsáno adult age. Já bych tomu rozuměl tak, že těch 55 g je pro pejska, který má vážit 2 kila jako dospělák; zvažte tuto možnost. (Ono taky jsou to granule mini a asi pro malé rasy - není tam takový údaj náhodou? A že by jednoměsíční štěně mohlo mít 10 kilo? Na druhou stranu váha v dospělosti je taky údaj, který není stoprocentně znám ve třech měsících, to je pouzepředpoklad. Budu rád, když se k tomu ještě někdo vyjádří.)
Kartaginče máte bod. Vidíte to, to mi úplně uniklo Granulky by pro štěňě měli být Royal Canin JUNIOR. Ty jsou od dvou měsíců do 10ti.
Ježíši, teď jsem se podívala na otázku a je to v pořádku Oba nás zmátlo, že jiný výrobce uvádí do názvu na granulích pro štěníky PUPPY
No ale v tom problém nevidím, to je mi jasné, že jde o štěněcí granule. Problém, který mi není jasný, je v tom, zda se má dávkování odvozovat od aktuální váhy štěněte, nebo od jeho předpokládané váhy, až vyroste; skoro se kloním k tomu druhému.
Tak já co krmím Hillsem, tam byla vždycky aktuální váha štěněte, poté psa. Dokud byl malý, cca do roku - 10kg, dostával kolem 100gr, dnes má 13kg a jeho dávka je 125-150gr. Jestli Vám dobře rozumím, tak velikost psa, až doroste, je rozdělena v typu granulí. Jsou granule pro malá plemena, tam je víc proteinů a energie, a granule pro velká plemena, kde je hodně přidán glukosamin a chondroitin na klouby. Tam je zohledněn prudký a velký nárust tělesné i kosterní hmoty.
Používám ty stejné granule a mám taky 3 měsiční shih-tzu, v dospělosti by měl vážit od 4,5 do 7,3kg takže pdle vašich rad a tabulky mu budu dávat krmivo 3x denně 30g je to tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.