Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shih-tzu - jak krmit štěně?

Od: jahoda315* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

máme asi 9týdenní štěňátko Shih-tzu. Prý mu stačí malé množství krmení tak 5x denně, ale co to znamená "malé množství"?

Dáváme mu piškotky a granule pro štěňata, ale on je jak utržený z řetězu, sežral by všechno. :o) Tak ho musíme krotit.

Neví někdo, kolik gramů granulí na den mu dát? Na balení Pedigree Junior to uvedené není. :( Zase ho nechceme trápit, pokud má hlad. Na druhou stranu máme strach, že se přežere a bude mu zle. Na netu jsem četla, že granule mohou v žaludku psa zvětšit svůj objem až 4x, což pak může způsobit potíže. Tak prosím, poraďte.

Děkuji za Vaše rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

v první řadě změňte značku krmiva. Pedigree je komerční krmivo - a pro psa fakt moc dobré není. Kupte si nějaké prémiové krmivo pro psy malých plemen - tady v poradně si můžete přečíst několik diskuzí na téma, které je nejlepší.

Na každém krmivu by mělo být vyznačeno přibližné množství v poměru k váze štěněte - denní dávka - tu pak rozdělit na těch 5-6 částí a tím krmte. Můžete přidávat tvaroh, vejce, maso... Granule zalít vývarem s masem apod...

a nebo podávat jenom vařené jídlo...

vždy musí mít dostatek čisté vody!

papene*
hodnocení

0x

:) Ahoj,Pedigree zrovna není to pravé ořechové krmivo.Podívej se zde: baron.cz/...

Podívej se do archivu poradte.cz podobný dotaz se tu již řešil.

marenka*
hodnocení

0x

Taky se přikláním k okamžité změně granulí! Štěndo teď buduje tělíčko na celý život, co zanedbáte teď, už nedohoníte. Křivé kosti, displasie kloubů, špatně vyvinuté-vyživené chrupavky, imunita , špatná srst, kůže a hromada dalších hrozností. Až koupíte superprémiovky- Royal Canin, Arden Grande, Brit Care, FirstMate,Calibra,Canidae,a další a další..tady se můžete podívat na fotografie, co dokáže nekvalitní strava firstmate.cz/... tak je dávkování u štěněte cca 150gr. To si ráno nasypete do odměrky, kterou dostanete ke granulím a odsypáváte na 5 porcí. Nepřidávat. S piškoty opatrně, mám mopse, to je podobná rasa jako ten Váš, byl to můj první pes a já nevědoucně jsem ho překrmovala, + piškotky (když on má hladíček, když on tak kouká) dneska řeším obezitu. Chudák se hned zadýchá, místo šťastného dovádění se jenom valí. Hubnutí je jak u lidí. Jde to pomalu a pejsek trpí. Jen mojí vinou. Už bych to nikdy neudělala, moji nezkušenost odnesl ten, koho mám nejradši.

Přeji psíčkovi pevné zdraví, radost ze života a Vám to samé. ;)

jahoda315*
hodnocení

Děkuji Vám všem za rady. Koupila jsem jen to malé balení, tak ho to už nechám dopapkat a pak mu hned koupím něco lepšího. Ještě jednou díky a mějte se krásně.*slunce*

hodnocení

0x

Bylo by dobře, kdybyste si uvědomila, že pes je masožravec. Zažívání má uzpůsobeno na maso. Granule je potřeba koupit takové, kde ve složení je maso na prvním nebo druhém místě. Piškoty jen po čtvrtkách jako odměnu. Ale jako stravu vůbec ne! ;)Do roka je potřeba krmit štěně velice kvalitně, je ve vývoji. Pak už se podíl masa snižuje. *hej*A když granule doplníte sýrem, tvarohem, jogurtem, uvařeným masem (uvařeným jen pro zničení parazitů), žloutkem asi 1x za týden, trošičkou kvasnic, vyroste vám zdravý pes s dobrým základem, pevnými zuby a krásnou srstí.*hej*Poklikejte na guglu, v poradnách, v klubech, je jich spousty. Dočtete se jak krmit štěně. V podstatě je to jedno jaké je rasy. Je to jen otázka velkostí porcí. Ale teď neomezovat ani ve nutriční hodnotě, ani v množství. Prcek si sám řekne, kdy má dost. Má prostě hlad. Krmit 5x denně a na jídle pro něho nešetřit! Pedigree vůbec ne! Žádné krotit v jídle! To vůbec ne! *hej*Přeji vašemu pejskovi krásný a zdravý život s vámi.

doplněno 15.04.10 15:54:

To "malé množství" je myšleno, že tolik, kolik zbaští cca za 10 minut tak, že je miska prázdná. V misce nic nenechávat, nepřidávat. Příští porci dát buď větší nebo menší.*hi*

arimas*
hodnocení

0x

..." kdy se lide dostatecne zacnou informovat jeste PRED tim nez jsi poridej jakekoliv zvire...? " ja vim ze tohle neni rada ale spise jen moje zamysleni nad tim ze vetsina lidi porizeni psa bere jako zabavicku nebo srandicku a to jak se o zvire starat zjistuji mnohdy dost pozde nebo az kdyz nastanou problemy :(

preci kdyz se rozhodnu pro psa tak prvni co udelam je ze zacnu sbirat co nejvice informaci o plemeni abych vedela co vsechno to bude obnaset. pokud si beru psa primo od chovatele tak dostanu info z prvni ruky .. a pokud si psa hodlam poridit jinym zpusobem tak holt studuji z jinych zdroju ...

ja fakt nevim ale nevidim na tom nic nelogickeho ... nebo snad jo? vzdyt to neni hracicka na baterky u ktere si az po zakoupeni zacnu studovat navod *ee*

doplněno 21.04.10 11:56:

pokud ovsem vam nekdo soupl stenatko nasilim pred vase dvere a vy se rozhodli o nej pecovat a ted zjistujete co a jak .. to by veci vysvetlovalo :D

marketa*
hodnocení

0x

Dobry den, ja jsem byla den take trochu natvrdla, poridila jsem si stene madarskeho ohare a koupila mu na doporuceni chovatelky granule Brit Care, v davkovani pro stene,(i juniora )je uvedena tabulka, abych davkovala vahu V DOSPELOSTI,nikoli kolik prave vazi stene uvedeneho plemene, ale merila a davkovala davku v dospelosti,toto plemeno ma vazit cca 25 Kg, tak podle toho mu davku davam, i kdyz mu davam i neco navis, jako pamlsky, ci piskotky, ale ne moc. to odhadnete..Tak mnoho stesti. Marketa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]