Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dovoluji se zeptat znovu na doporučení prostředku proti vnějším parazitům pro kočky. Kočky jsou to vesnické venkovní, takže antiparazitální obojky nepřipadaj v úvahu, uvítám vaše ověřené prostředky, jestli se třeba neobjevilo něco nového na trhu...
No jo a já jsem si říkala, co že mi to chybí, když jsme se vracely z lesa z čůrání! Ještě chvíli a už to začne! Jestli něco z duše nenávidím, tak jsou to klíšťata a blechy.
Používáme pipetku, ale na klíšťata je krátká už po 14 dnech. A jakmile při hlazení a drbkání se mi ruka zastaví a začne kožíšek prozkoumávat, Dorotka už jede do pelechu. Už mi nevěří a ví, že zase budeme klíště táhat.
Letos k pipetkám zkusím ještě krmit pivní kvasnice. Někde jsem četla, že na krmeného kvasnicemi blechy nejdou. Pangamin se jmenují v lékárně, že? Krmila jsem jimi i děti v pubertě. Neměly pak vimrlata. A psovi nejvíce chutnaly, když nebyl ve 100% kondici.
A kamarád dával pod psí pelech ořechové listí a kočce do polštáře.
Omlouvám se, že jsem se přidala ke kočičí otázce, ale snad mě omlouvá, že nepřítel je společný a všemi stejně nenáviděný.
ale jo, dají se chytit, ale posledně jsem tady ptal a pár lidí mi doporučovalo obojky, což je z mého pohledu hloupost, neumím si představit, spíš umím si představit, jak se prodírají mezi ploty, křovím, brouzdaj vysokou suchou trávou s nějakým plastovým obojkem, jsou to prostě sice ochočené, ale venkovní kočky. Očekávám nějakou tu pipetu jako je u psů...ale osvědčenou a vyzkoušenou, pokud možno...
Ukulele, co člověk to jiný názor, jak vidno z diskuze. Mám kocoura, který tráví polovinu dne venku. A bez obojku ani ránu. Ovšem musí to být značka BEAPHAR - Zecken Floh - cena asi okolo stovky. Neúčinný je přírodní Bio Band téže značky - jednou jsem měla i polský výrobek. U nich jsem nabyla přesvědčení, že těm hnusným potvorám chutná, protože byly zakousnuté přímo pod obojkem. Je fakt, že někdy se stane, že už po měsíci přišel bez obojku - myslím, že nejspíš při rvačkách s jinými kocoury. Jinak obojek má bezpečnostní závěr, takže když je nejhůř, tak povolí. Ale skutečně výjimečně přinese klíště a ani blechy. Ovšem loni jsem sehnala pouze ten obojek bio a měsíc jsem potom likvidovala blechy - no děs. Takže já skutečně dávám . Zkoušela jsem i pipety Frontlain, ale tento přípravek moc na klíšťata neučinkoval. Jinak koukni zde, zdá se mi, že tam nabízejí výrobky, se kterými jsem se ještě nesetkala: exo-eko.cz/...
opravuji - Frontline
Jen a pouze Frontline !Žádné obojky šampony jsou k ničemu.Frontline spray je sice dražší ale cena odpovídá učinku!Já mám domácí,ven nechodí,peršanky a nevím jakým způsobem se k nám dostaly blechy
a kapičku za krk a bylo po blechách!
hm, Frontline jsme použili u naší nejoblíbenější kočky a po té aplikaci nám asi tři dny nejedla a slintala...byla jak otrávená
Moje zkušenost s Frontline spot on je taková, že účinkoval jen 14 dní, pak začal kocour zase nosit klíšťata, a to dost. Blechy neměl. Náš kočičák je takový půl ven a půl doma, takže to řešíme právě obojkem.
Mno,blechy nevyhubíte najednou.99% blech žije mimo zvíře!na zvířeti jsou pouze když se potřebujou nasát krve,když na kočce najdete blechu tak vlastně svou práci-naklást várku vajíček už vykonala a je před smrtí.kapička funguje tak že do krve zvířete se dostane látka která sterilizuje samičky takže kruh rozmnožování je porušen.larvy a vajíčka jsou v pelíšku,koberci,tam se vylíhnou a jsou zas na zvířeti,zas další kapičku a dokud se nevyhubí.teda když je kočka doma a nemá kde přijít k blechám.pokud chodí ven tak frontline spray,jako ochranu.
Objevila jsem pro mně nový přípravek pro kočky - spot, který má podobné ,možná i stejné složení jako látka, kterou je napuštěný obojek, který teď nosí náš kocour. Není to žádná chemie, jen přírodní látky, tak ho možná vyzkouším, i když obojek vyjde podstatně levněji. veterinarnipece.cz/...
Zkuste klasický Arpalit. Prodává se ve třech variantách - pro kočky, psy a drobné exoty. Náš pes ho snáší bez problémů a ten pro drobné exoty používáme na ježky, když je na zahradě najdeme. Pravda, trochu funěli :D, ale přežili, a bez blech a klíšťat jim určitě bylo líp.
Dle vyrobce www.aveflor.cz krome kondicioneru obsahuji vsechny vyrobky s nazvem Arpalit ucinou latku permethrin a ten neni vhodne na kocky pouzivat. Nektere kocce po nem bude jen zle, jina muze po pouziti propravku s permethrinem i zemrit. Opravdu tedy "dobra" rada.
A pro zadavatele, zeptejte se na veterine na nejaky spot on. Pokud kocky chodi ven, pak pouze na vnejsi parazity nebude stacit, protoze venkovni kocky jsou zacervene prakticky porad, vhodnejsi je tedy pouzit spot on na vnejsi i vnitrni parazity, treba Advocate spot on Cats, Stronghold. Jen na vnejsi parazity je pak treba Effipro nebo Frontline. Vzdy pouzivejte priprvek urceny pro kocky a nepouzivejte pripravek na psy, muzete tim kocku i zabit.
Na základě školení u veterináře - Frontline ve spreji je dost zředěný a množství na kočku je asi nenastříkatelné. Proto si tu také někdo stěžuje, že to fungovalo jen 14 dní. Přípravek se má spojit s kožním tukem, proto jsou pipetky mnohem šikovnější. A pozor na psí přípravky, někdo chtěl ušetřit a koupil dávku na velkého psa. U některých přípravků mu to vyšlo. Bohužel naposled zvolil špatně a tři mícy to nepřežily. Veterinář mi prodal Advocate, naštěstí mají chlupáči čisté uši.
Frontline spray dodělám pomocí injekční stříkačky a opravdu to nevyjde levněji. Navíc účinná látka je myslím už na ústupu, nechci kecat, prostě mi nebyl doporučen. Stronghold je skvělý, jen je to darda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.