Nejste přihlášen/a.
Náš kocour má na srsti spoustu černých teček.Domnívám se,že jde o bleší trus. Blechu jsem neobjevil, ale lezl po něm 1 "brouček" asi 1mm velký,hnědý a v kůži měl zakousnutého dalšího ,kterého jsem vyndal pinzetou.Klíště to nejspíš nebylo.prosím o radu jak přesně postupovat,aby byl kocour zase bez parazitů.Vyčesat?Vykoupat?Děkuji
TÝ JO! Tak jsem přečetla celou diskuzi ohledně diffusilu, na kterou sem hodila dejavu link. HRŮZA! Vůbec jsem netušila co je to za humus, a myslím, že nejsem sama. Jedna paní tam popisovala svůj 22-ti denní boj s otravou svého kocoura a tekly mi slzy jak hrachy a to nejsem nějaká přecitlivělá. Kdo je líný to číst tak nekupovat ŽÁDNÉ přípravky obsahující PERMETHRIN a to se týká nejen diffusilu! Takže až se někdo budete bavit s nějakým známým kočkařem, zeptejte se ho jestli to ví, třeba tím zachráníte jeden kočičí život. Ahoj
Dobry den,dnes jsem na kocicku nasplichala difusil,pejsek mel blechu tak jsem ji chtela preventivne take postrikat,precetla jsem si vasi radu a zdesila jsem se!Hned jak jsem to precetla jsem ji sla vykoupat,myslite ze se ji muze jeste neco stat?Na srsti to mela zhruba hodinu,nemyslim ze by si lizala srst za tu dobu.Mam radeji kontaktovat nejakou veterinarni pohotovost? Bydlime na vesnici a zadny vet tu neni?prosim poradte mam o ni strach.Na navodu neni ani zminka ze se nesmi pouzivat na kocky!Dekuji vam
Tak jsem študovala antiparazitální přípravky na kočky celé odpoledne. Už asi rok (možná na základě úmrtí té čičiny z výše uvedené diskuze a dalších jiných, nebylo jich totiž málo dle vyjádření jednoho veta) se ten "humáč" do diffusilu nepřidává, byl nahrazen něčím jiným. Takže snad strach mít nemusíte. Ale radši si přečtěte složení. Jistota je jistota. Nicméně je používán i ve známém orthosanu a dalších přípravcích "vhodných" pro kočky. Našla jsem i jeden zahraniční poměrně drahý a součástí názvu bylo BIO. Fakt hustý. Takže až my kočkaři budeme odblešovat musíme si na to dát sakra pozor a radši před použitím kouknout na net a podívat se na nějaké informace. Kočičích webů je dost, takže no problem.
Tak je vse v poradku kocicce nic neni,ale poradne jsem se vylekala uz nikdy nebudu kupovat pripravky v drogerii ale jen u veterinare! diky
Tak to jsem ráda, že jí nic není. Asi vypadám, že chci strašit, ale jedna paní v té diskuzi psala, že koupila odblešovák u veta a stejně to tam bylo. Vet, jí prý řekl, že je tam toho málo, ale kočička může být přecitlivělá. Takže já bych se tomu vyhnula úplně, i když je tam toho málo.
Kouknete na slozeni diffusilu je mozne ze obsahuje insekticidní prisadu jmenem carbaryl a to je pro kocicky neskodne.Zadny dobry vet by nemel doporucit nic co by mohlo ohrozit zivot zvirete ja ma skveleho pana doktora ktery vse vysvetli,a pokud si neni s cimkoliv jisty vzdy jeste vse zkonzultuje s kolegy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.