Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám udělat aby jorkšírkovy stály ouška?

Od: julie301* odpovědí: 8 změna:

Mám takový problém, vlastním 2 měsíčního jokšírka a má zlomená ouška. :( Co mám udělat aby mu stála?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x

Má ještě dost času, jinak podlepování nemá smysl, je to otázka výživy, poraďte se o vhodném přísunu chrupavčitých složek, vápníku a fosforu s vaším veterinářem.

doplněno 26.11.09 18:23: Ještě k tomu podlepování, jsou chovatelé a veterináři, kteří na to přísahají, jako např. homeopatická veterinářka Müllerová z Brna, viz zde ifauna.cz/... a jsou veti, kteří to řeší převážně kalciem, ovšem s tím se musí opatrně, nesmí se předávkovat, je potřeba ho vyvážit s jinými minerály (fosforem). Mně osobně se podlepování moc neosvědčilo, ale poraďte se s chovatelem a vaším veterinářem. Každopádně po přezubení kolem 5. měsíce by se ouška už měla stavět.
julie301*
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

papene*

:)Už se to zde řešilo,přečti si zde: poradte.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Opačný problém u šeltie, která má mít ouška zalomená dolů a náš pes je měl postavená.Zkoušeli jsme kde co, lepení atd, veterinář poradil jednoduchou operaci odebrání chrupavek, nejsem blázen, to by ho bolelo.Nakonec s těma stojatýma ušima žil náš pes 13let a nikomu to nevadilo.Pokud ale chodíte na výstavy, počítejte ze strátou bodů.

karca*
hodnocení

0x

to taky nevim totiz taky chci aby nasemu jorksirovy staly ouska ale nejde to

hodnocení

0x

Je potřeba horní část oušek, asi 1/3 ostříhat. Dlehčit jim.*hej*Zajděte za střihačkou a koukejte jak to dělá a pak si to udržujte sama. I některý vet to ostříhá. ;) Jedna známá oška udržuje pánským holítkem. Ale poprvé musí odborník nůžkami. *stop* Ale hlavně: nic pořád nevymýšlejte, nechejte ho žít bez koupání, stříhání a jiných pitomostí. Je to štěňátko.*bum*Užívejte si to a neřešte. Vyroste strašně rychle a vy jste si to ani neužila.*uf*

Je to fakt miminko, které odešlo nedávno od maminky a vy už mu chcete dělat samé nepříjemnost. Ona ta příroda ví co dělá, nemontujte se do toho! A ouška řešte až se začne přezubovat!

papene*

*cteni*Raději pročítejte různé chytré knihy,brožury ať pochytíte co nejvíc informací.

Pak si uděláte sama názor co a jak je pro pejska důležité.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]