Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, setkali jste se někdy u jorků s tím, že špičky uší padají dozadu?Jso prostě obráceně...nejdřív nám krásně stály a najednou se začaly překlopovat a vypadá to směšně..) veterinář mi řekl, že se s tím ještě nesetkal...2. října nám bude 4 měsíce...uši jsme podlepovali, ale stejně to nevydrží...
Podle standardu by yorkshirský teriér měl mít uši vztyčené. Pokud však nemáte pejka pro výstavní účely, nevadí sklopené uši ničemu. U štěňátek je ušní chrupavka měkká, proto může ouško přepadávat. S vývojem štěněte se zpevní i ušní boltec. Lepení oušek může pomoci, není to však pro pejska komfortní a může to naopak chrupavku zbytečně zatěžovat. Základem je podávat kvalitní krmivo s vyváženým obsahem živin a minerálních látek. Vhodným doplňkem stravy jsou chondroprotektiva ( př. Alavis ).
S pozdravem MVDr.J.Veselá
Zdroj: vetcentrum.cz/...
Já bych možná dodala trochu vápníku. Žloutek s rozdrceným kusem skořápky. Nadrťte si ho dopředu v hmoždíři. Špetku do žrádla. A taky hodně sýry. Bude měnit zuby a to je třeba spousta vápníku navíc.:D S vápníkem by se mělo u dospělého psa opatrně, ale u štěněte to asi nepřeženete. Žádná chemie a žádné potravinové doplňky! Chrupavky se vápníkem zpevní.
Ale problém s tím nemějte. Kdopak je dokonalý, ať kecá! Fotečka celého pejska by nebyla? A po čase taky? :D
Já někde tady četla, že hlavně ne vápník, že jinak budu míz z ní ramba...tak já zas nevím, ale určitě něco přidám..ty vajíčka jsou dobrý nápad..a mám dávat pouze žloutek bez bílku jo?A ta skořápka neudělá jí to nějaký problém ve střevech?posílám fotečku moji krásky...díky všem
Je to krasavice.
My máme trp.pudličku a ta má jedno ouško zakrnělé a druhé taky divné.
Už jsme si zvykly.
Je to krasavice.
My máme trp.pudličku a ta má jedno ouško zakrnělé a druhé taky divné.
Už jsme si zvykly.
Omylem je to 2x.
Pardon.
Krásná psinečka, takový piškotek :D Z vápníku se neroste, to jste se přeslechla. Z předávkování vápníku křehnou kosti. A jen žlouteček, po bílku mnozí pejsci krutě blinkají. I dětem se mixují kousky skořápek do mlíka. Když překotně rostou. Nic se nemá přehánět. U takového drobka už sýr a ten žloutek možná postačí, ale skořápkou neuškodíte.A jestli má v genech, že bude velká, stejně neuděláte nic. Nezabráníte tomu.
Ať roste do zdraví a krásy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.