Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče

Od: viki odpovědí: 15 změna:
Jak přemluvit rodiče aby mi koupili fretku máme prostor na klec a byla by i na volno máme i peníze přeji si jí strašně dlouho

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Před měsícem králíčka, dneska fretku?

viki
hodnocení

Já jsem nechtěla králíčka

Tak to chtěla maminka, či sestra?

viki
14.12.23 20:08
hodnocení

Sestra

A ten pes nebude problém?

mate59
hodnocení

0x

Fretečka je trochu cítit i když je vykastrovaná.

hujer
hodnocení

0x

Myslí že jí fakt mo chceš. Myslím, že ses na to ptala v této poradně již aspoň 1x a není to zas tak dávno:

Kolik ti je? Znám ze svých zkušeností jak moc to děti chtěj a když se jim za 1/2 roku zevšední je to na rodičích!

To se týká nejen fretek, ale křečků, králíčků a pod.

viki
hodnocení

Nene já jsem se estě na takovéhle zvíře neptala a je mi 14 a fretečku chci 7 let
mate59

A jaké jsou jejich argumenty proti fretce?

viki
hodnocení

Že strašně smrdí a že bych se o ní nedokázala postarat
mate59

Já jsem ti psal, že je cítit,taky se nedá tak ochočit jak pes.A pejska nebo kočku by dovolili?

hujer

No vidíš, rodiče argumentují tím, co jsem ti napsal ve své odpovědi výše a to se vůbec s Vašimi neznáme. V 90% rodinách

je to tak, jak jsem psal. Když počkáš ještě 7 let ,bude ti 21 a od 18 jseš dospělá, tak si jí koupíš sama, ale k čemu?

Sám jsem choval několik zvířátek počínaje křečky, džungarskými křečky, morčaty (ty měly naše dětičky) a všechna dopadla

tak, že je opatroval tatínek (já). Sám jsem pak měl v chovu chameleona,a dost papoušků. Pokud to máš jen pro zábavu

s fretkou ,myší , křečkem se moc nepomazlíš. Pokud pro chov, tak tomu dnes zase nepřeje doba.,,

Lidi na to (chov) nemaj čas. Čekáš na odchovy (že od starých budeš mít mladé), a když to po čase vyjde a máš třeba 40ks andulek (papoušků), tak je nikdo nechce. Jezdil jsem po různých burzách , abych je prodal a nakonec jsem byl rád, že si je vzal výkupčí za 20,-/ kus, abych je zase nevezl domů. Za 20,- papouška neodchováš!

Pak si představ, že za 2 roky půjdeš na střední školu... Možná na intr.. Co bude s fretkou? Vezmeš si jí s sebou?

Těžko. Fretka není na 1 rok! Je to dlouhodobější starost. Není to jen radost, že jí máš. Veterina, prohlídky, očkování.

A nedej Bůh, aby ti začla marodit. Psa a kočku ti ošetří kdejaký veterinář, ale fretky, myši a i ty ptáčky a plazi už je

na těch vetech, kteří se tomu věnují. Jejich nemoci mají svá specifika.

ltz
hodnocení

0x
Rada asi neexistuje, neboť rodiče zastávaji svůj nazor a ten je rozumný.

hodnocení

0x

Doporučuji přečíst až do konce Jak přemluvit rod/...

pb®
hodnocení

0x

Několik fretek jsem měla. Velký mínus je, že i vykastrovaná fakt smrdí a z člověka to je cítit, ačkoliv on sám přivykne a necítí nic. Zdaleka není tak čistotná jako kočka, víceméně dělaly potřebu tak nějak okolo kadibudky, ne do ní. Procházky na kšírkách byly o tom, že se šlo tam, kam chtěla fretka. Vlastní kočka mě nikdy nekousla, fretka mockrát.

Pro rodiče může být výhoda, že to zvířátko moc dlouho nežije. Obvykle je do pěti až osmi let konec, docela často i dřív. Určitě to není závazek na 10-15 let. Ty naše taky nežily moc dlouho, jedna snad 2 roky, a pak asi těch 5 let. Což jsem jako dítě docela těžce nesla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]