Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holub hniezdo

Od: jajo odpovědí: 11 změna:
Prosim vas, holuba mam na balkone, mal tam dve vajcia a uz sa vyliahli. Hrozi nam nieco, nejaka nákaza? Znicila som mu dve hniezda a toto som nestihla a uz ked mal vajcia som to nedokazala. Dakujem.
Holub hniezdo

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud je tam dochová, nikdy už se jich nezbavíte. Nemoci holubi přenáší.

hodnocení

3x

"Dobří holubi se vracejí..."

Takže pokud nemáte sílu odstranit hnízdo i s vylíhlými mláďaty, udělejte to hned, jak poprvé odletí. Následně pravidelně místo kontrolovat a ihnet odstraňovat jakýkoliv náznak stavby nového hnízda. Možná to bude trvat dlouho, ale jinak se jich nezbavíte.

hodnocení

3x

Balkon si zasietujte, to jedine funguje. Ak nechate tie mlade vyrast, v dalsej sezone sa vam vratia a budu zase robit hniezdo. Holub je premnozena skoda, prenasa plno chorob (parazity, tuberkolozu ...), v respiratore a rukaviciach by som to zlikvidoval, ak je vam ich luto, poziadajte nejakeho chlapa, nech to urobi alebo si pozicajte macku a spravte jej z dosky rampu, po ktorej tam zlezie, ona to uz vyriesi.

Mně se holubi na lodžii nevrátili. Možná chtěli, ale protože bylo v tom roce lepší počasí, byli jsme na lodžii od časného jara, takže neměli příležitost zahnízdit u nás znovu. Pro mě holubi na lodžii nebyli problémem.

hodnocení

2x

poradte.cz/...

doplněno 26.05.23 14:26:

Když se u nás mladí holubi vylíhli, trochu zesílili a začali se procházet po lodžii, samozřejmě trousili, kde chodili. Ale já jsem vždycky počkala na večer a lodžii umyla vodou s trochou sava. Udržovala jsem ji celkem s malou námahou čistou. Až pak opustili hnízdo a odletěli, celou lodžii jsem umyla octovou vodou (trus v koutě dobře pustil) a vystříkala Arpalitem, spáry na lodžii a škvíry pod parapetem několikrát. A byl pokoj.

Byli krásní a mám na ně jenom dobré vzpomínky. Bylo to v r. 2015.

26.05.23 14:28
Holub hniezdo #2
Holub hniezdo #3

iano
hodnocení

2x
Holuba bych vykopl a hnízdo zničil.
Nesnáším holuby jsou to létající krysy přenašeči nemocí co všechno poserou.

aaa
hodnocení

2x

Jednoduše řečeno, znič je dokud je ještě čas. Jinak zničí Tebe a spol. Až budeš se divit, proč Ti marodí dítě, bude pozdě. A pak jde stranou, žes to nedokázala.

A pak se hrabat v jejich h..ech. To je lahůdka takovejch ochranářů. Nikdo to pak odklízet nechce a musí udělat jinej za ně, pak riskovat nemoci za druhý i s čmelíkama. Fuj tajxl. *houpy*

hodnocení

1x

Tohle dokážou udělat holubi na pár let nenavštíveném balkoně. Vrstva trusu měla cca 30 cm. Miluju holuby. *blee*

Holub hniezdo #4

liska5
hodnocení

0x

To se ptejte na hygieně / OHS/, co a jak holubi šíří. Taky bych neměla to srdce je vyhnat. A jak se znám, postavila bych jim na to hnízdění nějakou dřevěnou bedýnku a zahájila pozorování.. Jinej by si to zasíťoval. Taky jsem měla na balkoně síť na ptáky, když jsem tam pěstovala keřové muchovníky. Jinde to zkoušejí s tím umělým havranem, že by se ho měli holubi bát. To nevím, ale ta plastová černá atrapa se mi líbí.

jajo
hodnocení

Dala som ich dole. Snad sme neochoreli od nich. Dakujem vam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]