Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když mi cizí pes napadne psa

Od: jaj* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, kdysi jsem se ptala kdo může za pokousání když jsem byla na psím hřišti a šel tam člověk se psem bez vodítka a koše a já sem nebyla schopna utéct se svým psem, majitel druhého psa to neřešil tu chvíli, až pak po mě chtěl platit. Já sem v tu chvíli měla psa na vodítku. Teď se mi stalo něco podobného, přes silnici vyběhl pes bez vodítka a koše a zase začal napadat toho mýho, můj se chtěl bránit a já sem ho zahrála pryč od cizího psa, a ten cestoval zase s námi. Majitel cizího psa vůbec nezasáhl. Co mám v takové situlaci legálně dělat? Z vodítka ho nepouštím, na cizí psí si zvyká, ale jak ho začne cizí pes napadat tak začne taky. Ale docela mi vadí ten nezájem od majitele toho druhýho psa, že si ho ani nezavolá. Když se potkáme s velkým psem tak je to vklidu, ale s malými jsou problémy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Naucit se ciziho psa slozit a sveho psa lip vycvicit, aby nechal od urcite chvile situaci resit pana. Pokud jde pes po psovi a ne po vas, jde to celkem lehce, zvlast kdyz ma obojek a neni to rovnou kangal. Chytit za obojek, zvednout do vysky a idelane zkroutit, pri dobrem provedeni ztrati do par vterin vedomi (a pak odrazit majitele, protoze v tu chvili vypada jak mrtvy ;) ).
Dalsi podstatna vec je naucit se situaci resit s klidem. Ne kazdy "utok" je tak strasny, jak to cloveku pripada. Nehystercit, zasahnout tak jak to zvladnete, adrenalin dela divy a kdyz majitel uvidi, ze se pes "pere" s clovekem, pribehne zpravidla velmi rychle.

joudic*
hodnocení

2x
podle rasy a agresivity, vetsinou staci penalta, jindy uz je treba zkusenejsi zakrok, maleho psa zvednout do vzduchu, toho ciziho

hodnocení

0x

Je otázka ne jak ale "kdo" by měl situaci řešit. Vy máte psa na vodítku, přiběhne cizí pes bez vodítka, Váš pes jej napadne a zraní. Pokud by člověk stihl zdokumentovat telefonem- ideální, pak požádat druhého majitele o kontakt, že jdete na veterinu nechat prohlédnout Vašeho psa protože byl napaden volně pobíhajícím psem , budete potřebovat potvrzení o očkování a náklady, že mu pak zašlete.

jaj*
hodnocení

0x
Tady mi zase psali něco jinýho
poradte.cz/...
re4zon
Takze zhodnoceni, upozornuju ze bez urazky a vecne. Zjevne jste nevyrovnana, mate mozna spatne zkusenosti, neumite reagovat a vas pes zrejme taky ne. To vyplyva z tech dvou dotazu a vasich reakci. Tak co sakra lezete na psi hriste? Ja znam jen dva typy hrist, na jednom, a tech je vetsina, maji co delat pouze nekonfliktni psi a nemaji byt na voditku. Vsichni si hraji, seznamuji se a pripadne mensi konflikty si vyridi zastekanim, agresivni nebo zcela nesocializovany dospely pes tam nema co delat. Na druhem typu smi byt pouze vzdy jen jeden pes, vybeha se a zas odejde. Problem je nejspis v tom, ze vas pes neni socializovany, neumi se s ostatnimi domluvit a pak to takhle dopada, zvlast kdyz zacnete prinejmensim vnitrne jancit jen co se k vam priblizi jakykoliv pes. Takze nejdriv naucte klidu sebe, pak psa a az to oba zvladnete, tak bezte teprve na psi hriste. Kdybych prisel na hriste nechat psa vybehat a tam byl nekdo s agresivnim psem na voditku a nechtel, aby se k nemu kdokoliv priblizoval, nakopal bych ho, chodit na voditku si muze kdekoliv jinde..

Ale v druhé části dotazu je otázkou definováno, že se to stalo na ulici. To je veřejný prostor a pohyb psů se řídí městskou vyhláškou. Drtivá většina měst má, že pes musí být na vodítku, někdy je i pro různé městské části určitá vyjímka či zpřísnění - např v CB byla max délka vodítka v centru limitována na 1,2 metru, nyní je to myslím změněno na max vzdálenost psa od psovoda 1 metr / sice nevím jak toto kontrolovat , ale.../.

Proč tady hned slečnu osočujete? Ať je vyrovnaná nebo ne,tak já dotaz chápu..Ona má psa na vodítku..jedno kde se nachází..A přiběhne k nim volně pes, který napadá jejího připlého..Majitel "volného"jen čumí.. Zažil jsem to několikrát.Zatím se nic nestalo,ale psům do hlavy nevidím.. Nevím co bych dělal,kdyby k mému psu přiběhl např.Rotvík a napadal..to bych asi neměl šanci svého psa ubránit.Tazatelka položila dotaz srozumitelně..
jaj*
Tady se na něco zeptat tak se člověk musí připravit na tunu urážek o tom, co si dovoluji něco chtít. Sem tam někdo odpoví rozumně. Kdysi mě tady tvrdili že nemám řešit vyhlášku a že když mi pes pokouše cizího tak to mám bez keců zaplatit. Můj není konfliktní jako že by šel za cizím psem, na tom hřišti to bylo tak že se tam blížil chlap se psem, svýho jsem popadla, dala na vodítko a on tam svýho pustil bez ochrany, když sem svýho volala pryč tak ten jeho lozil za náma a chlap jen čuměl. On porušil vyhlášku, teď sem šla a potkali sme psa bez vodítka a koše, šel za mým psem, a jak ho začal napadat tak by můj začal taky, ale můj má prodlevu, není to hned. Problém by byl kdyby se tomuhle něco stalo, a další problém by byl kdyby někomu něco udělal, představte si vždy na jednom místě dítě. Máme vodítko a když pes chce někam jít a je to rozumný tak tam jdu s ním, ve výběhu ho pouštím a sleduji dění kolem, i když tohle taky kdysi nevyšlo. Malý konfliktní pes toho mýho naštve.
re4zon
@doutnak Jake osocovani? Doporucuju si precist dukladne i ten starsi dotaz a jeji reakce. A prvni vetu tohoto dotazu. Je z toho naprosto zrejme, ze se jeji pes neumi chovat, kdyz ma s jinymi psy problem casto. A ne, NENI jedno, kde se to stalo. Psi hriste je prostor urceny k volnemu behani psu. Jestli jeji pes neumi reagovat na jineho, ktery za nim "lozi", nema tam co delat. Vidam to kazdou chvili a psi si to vzdy vysvetli maximalne vystartovanim ve forme vyhruzky. Kdyz se skutecne servou, je to tim, ze jeden z nich nema socializaci a v takovem pripade tam nema chodit, dokud se nenauci reagovat normalne. Kdyby slo o deti, ci by to byla chyba? Toho, co stoji uprostred hriste a kazdeho kdo se priblizi flakne, nebo tech co kolem nej chodi?
Na ulici je to neco jineho, ovsem pokud je nekdo na tyhle situace magnet, asi bude nekde chyba, ze..
jaj*
Tady podle ynteligentů je chyba v tom, kdo má psa má vodítku a sr@t na vyhlášku. Pokud mám psa na vodítku a někdo jiný ne, a něco se stane tak je chyba u toho kdo plní vyhlášku. Pokud budu mít několik dětí na hřišti a jedno přiběhne bouchnout druhé dítě hračkou, a druhé bude utíkat a praští ho kamenem, tak je chyba u kterého? Když za mnou na ulici přiběhne pes bez vodítka a koše a já mám psa na vodítku kde je chyba? Rozhodně ne u majitele psa bez vodítka, který jen čumí jak se jeho pes pere a můj jen brani, místo aby si ho zavolal. Proč si ho v tu chvíli majitel nezavolá? Já mám vodítko a ten druhý se ani nesnaží sporu zabránit.
jaj*
Také mi vysvětlete proč ke mě na ulici leze cizí pes, kdybych šla s dítětem tak ho taky napadne, svýho psa mám u nohy na vodítku a cizí bez vodítka a majitel někde 2 metry od něj, a špatný je ten kdo má psa na vodítku :) u nás je moc psů, vodítko není moderní u nás, většinou setkání dopadne dobře, ale asi 3x ne. To by mě fakt zajímalo co jak je možné že kdybych šla s dítětem tak by ten pes za mnou přišel úplně stejně, majitel by nic nedělal, dítě by ho třeba praštilo klackem a byla by to čí chyba? Toho děcka? Jen by mě zajímaly myšlenkový pochody.
re4zon
To je tak kdyz nekdo nechce radu, ale utesit nebo poplacat po rameni, jak vsechno dela skvele a ostatni jsou strasne zli. A pohadky o plnych ulicich psu trhajicich deti jsou dobre tak do bulvarnich zprav, psu jsou u nas miliony, zranenych deti jednotky rocne a jeste temer vzdy v rodine. Ale zrovna u vas jsou takovi vsude. Doporucuju najit zkuseneho trenera psu, ten vysvetli nejlip, ze je nutne zacit u sebe a podobne situace pak nebudou tak casto, mozna vubec, nastavat. Vetsinou osobne zabere rada lip nez tady.
jaj*
Promiňte, ale rada můžete si za to sama když cizí pes přiběhne za váma a začne vás obtěžovat a napadat je celkem debilní. Pokud má člověk psa na vodítku a přiběhne za ním cizí pes. Co když je místo psa na vodítku dítě nebo alergický člověk? To napište to stejné? Pejsek na volno napadl dítě a majitel psa se jen díval. Jediná dobrá rada je s tím pepřákem, který by šel použít v situaci kdy by majitel druhého psa nezasahoval a jen se díval jak debil na to jak se psem utíkáme a cizí pes jde s náma. Ve vyhlášce máme vodítku nebo koš.
novinky.cz/...
re4zon
Ok. Nechcete problemum predchazet, chcete jednoduche reseni. Tak se podivejte na mou prvni odpoved a naucte se to, je to napsane dost jasne. Prijemnou zabavu. A nez se to naucite, muzete jit fnukat na novinky nebo jinou odpadni platformu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]