Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit taťku, aby koupil psa

Od: veri* odpovědí: 13 změna:

Jak mám přemluvit taťku, aby my pořídil psa.Mamka už chce, ale táta.

Určitě to není kvůli tomu, že stojí moc, protože strejda má yorkšíra co chci a bude mít štěňata a tá nám ho zadarmo.

*nevi*Sice bydlíme v paneláku, ale hnedza domem máme malý park a kousek je velký.

Tak prosím porad´te co mám dělat prosím.*plac*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

2x

Myslím, že problém nebude v penězích, ale v starání se o pejska. Děti naslibují, jak se budou o zvířátko starat, poctivě ho venčit a krmit atd. Chvíli je to baví a pak to rádi přenechávají na rodičích. Vím o čem mluvím, byla jsem jako dítě úplně stejná. Rodiče jsem přemluvila, pejska mi koupily a po pár letech, se už staraly hlavně samy a když jsem se pak osamostatnila, tak jim pejsek zůstal... Takže musíš přesvědčit taťku (a taky si to řádně rozmylset a dodržet to), že se budeš starat. A k těm financím, nejsou to jenom náklady na pořízení pejska, ale také očkování, prohlídky, jídlo, obojky, hračky, poplatky za psa a spoustu dalších.

Nechci být protivná, antynko, ale rodič je mužský životný rod, vzor muž. Tedy všude v přísudku i!*bum*

bellis*
hodnocení

1x

Je to další člen domácnosti, který ovlivní život celé rodině. A pokud před sebou máte třeba ještě školu, je tu riziko, že by pes zůstal pouze rodičům a pokud o to jeden z nich nestojí, tak se mu nedivte.

lucia*

Vies preco asi nece psa bo sa bojí že sa po čase nebudes oneho starat dokážmu že bý si sa vedela starat pros ho a slúb mu že ak ti ho napr. kupí budes lepsie pomáhat v domácnosti alebo dáko tak..mne to zabralo=)

petr123*
hodnocení

1x

Rodiče se psa často bojí proto, že si myslí že se o něj dítě nebude moc schopné postarat. On je sice pejsek strašně krásná věc, ale musíš se o něj neustále starat, minimálně 3x denně s ním chodit na procházku a je jedno jestli se ti zrovna nechce, jestli venku leje jako z konve nebo jestli v TV dávají tvůj nejoblíbenější seriál. Dokud psa nebudeš mít tak si neuvědomíš, kolik je i kolem malého pejska práce. Věř mi, se psem v domácnosti jsem vyrostl a vím co to je. Takže rodiče tak trochu počítají s tím, že i když jim teď budeš slibovat že se o něj budeš starat tak že to bude občas i jen na nich...

Takže na tobě teď je, abys jim ukázala jak se o něco dokážeš sama postarat. Na začátek třeba nějaké menší zvíře jako morče, křeček, potkani nebo třeba rybičky. Když uvidí že se o zvíře dokážeš postarat sama tak časem povolí i pejska. Nebo na druhou stranu třeba časem zjistíš, že kolem zvířete je tolik práce že se ti do toho vlastně ani nechce...

Přesně tak... a navíc, pejsek je člen rodiny nejmíň na 10, 12 let... není to hračka, kterou odložíš do poličky, když budeš chtít za pár let jet studovat do jiného města...

papene*

Správně,není to hračka což se v nějakých rodinách stává,hlavně než to vyroste.Pak to bývá na obtíž.

Já mám teď 3 pudličky a mám co dělat.Výhoda je,že máme zahradu a oni tam mohou lítat kdy se jim chce.

Ten věk se samozřejmě liší.

Mé nejstarší je přes 18.

Sice špatně vidí i slyší,ale jinak dovádí(podle nálady)s těma mladšími.

Chce si to správně,ale doopravdy rozmyslet.*bzum*

haninka*
hodnocení

1x

Přesně jak tu píší ostatní. Musíš si uvědomit, že je to závazek cca na 15 let, Jestli je ti třeba deset tak se o pejska budeš muset starat do pětadvaceti. Uvědom si, že třeba budeš chtít cestovat, jít na VŠ a pejsek zůstane na rodičích. Jak byste to řešili když byste jeli na dovolenou? Až ti bude třeba těch dvacet budeš chtít jít něka zakalit, ale nebudeš moci, protože budeš muset jít se psem. Nebo jet s kamarády někam na víkend, to taky nebudeš moci.

papene*
hodnocení

0x

Kolik ti je let?

Zkus ať ti pomůže maminka.

Strejda by také mohl pomoci,ať jde s taťkou na pivčo*pivo*a tam to nenápadně naznačí.

U piva se vše lépe řeší.

Držím ti palce a dej vědět jak si pořídil*palec*

hodnocení

0x

Presne tak? Kolik Ti je?

Pokud maminka chce taky, tak ji naznac, ze by mela pouzit na tatku vsechny paky :) Hlavne takovy, ktery se pouzivaji, kdyz Ty uz spis. Tohle ji rekni. Ona uz bude vedet...

lm®
hodnocení

0x

Tak ti ted odepisuji a koukám při tom na svého muže,kterému na břiše spí naše malá Lucy (maltézí slečna).Bojí se více nadechnout ,aby ji nevzdbudil...A byl to právě on,kdo žádného psa nechtěl a už vůbec ne pokojového.Museli(já a synové) jsme si ho prostě vybojovat,vyprosit,vyotravovat...prostě neustoupit.

Tvůj tatka nebude první ani poslední,kdo si původně odmítaného tvorečka zamiluje nade vše.Radím prostě :prosit,prosit,prosit.A ty musíš dostát všem slibům,které rodičům ohledně pejska dáš.

PS: Jedna moje kamarádka dostala pejska k vánocům a tatínek nemohl nic říkat,nakonec je to také jeho velký miláček.*tuc**houpy*

hodnocení

0x

Veri, kdo chová pejsky ví, co taková starost znamená. Uvažovala jsi o tom, co bude dělat pejsek celé dopoledne sám doma? Je to terier a ti jsou temperamentní a aby z něho něco bylo, potřebuje výchovu. Není to plyšák a je to kamarád na spoustu let. Proto je potřeba k tomu takto přistupovat. Určitě se naučí být doma sám, ale odrazí se to v jeho výchově. Promysli to ještě.

hodnocení

0x

Toto téma se tu již párkrát vyskytlo, podívej se třeba zde: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]