Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuličky z hlíny na dvore

Od: jana87 odpovědí: 3 změna:
Dobry den, od začátku srpna řeším záhadu. Na dvoře ráno nacházím kuličky z hlíny o průměru zhruba 1 cm. Kuličky jsou tvrdé, hladké a pravidelne. Objevují se téměř každý den, nacházím je vždy ráno na různých místech. Nevíte, jakého původu by mohly být? Nějaké zvíře..? Vosy? Brouci? Případně jak vznikají? Nikdo je tam nehazi, není odkud. Díky za názory. Pro ilustraci vkládám foto.
Kuličky z hlíny na dvore

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Kuličky z hlíny prý dělají vosy kutilky. Myslela jsem si, že menší

Kdyby byly kuličky z jiné hlíny, než co máte doma, tak to mohlo spadnout z nebe. Někde padaj i žáby. Jakože by jinde vír vytáhl půdu do nebes a ty částice by se nahoře slepily...To byste slyšeli padat, né? A proč pouze u Vás? U sousedů nic?

To bych asi nespala a non stop číhala s baterkou, co se mi děje na pozemku. Vždycky bych nečekaně rozsvítila...

liska5

To téma už tu bylo. Kuličky padají z nebe. Poradte.cz, 15.8.2013. Hledala jsem něco o kutilkách a našla tohle. Taky půlka srpna.

72mona
poradte.cz/...
Jenže tyto kuličky byly mnohem menší. Tuhle centimetrovou kouli by kutilka sotva utáhla. Já bych pro zajímavost jednu rozmočila (rozříznout?), jestli uvnitř něco není. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kuličky hlíny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]