Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour a kotě

Od: neznate odpovědí: 7 změna:
Měla jsem dva kocourky, sourozence. Bohužel jeden z nich cca před měsícem a půl odešel, umřel ( už od malička měl něco s ledvinami ).
Ten druhý ho porad hledá, přijde mi osamělý.. (možná jen moje fantazie!)
Chtěla bych i pořídit kamarádku. ( kotatko holčičku )
Kocourkovi jsou cca dva roky a tři měsíce.
Ale je tu problem..
Snesou se? Nebude kocourkovi vadit ze je na jeho teritorium “vetrelec”?
Prosím o rady..
Jak je mám seznámit?
Jak postupovat?
A další problem je ze rodiče si moc nepřejí další kotě..
Mate nějaké chytré argumenty? Nevíte co na rodiče platí? Já osobně si myslim ze by nám to všem prospělo.
Předem děkuji - ta kterou neznáte <3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

2x

Každopádně schvaluji pro kocourka nového kamaráda-kamarádku.Určitě ho hledá,to je jasné.U nás stačí,když si kočka zaleze spát někam do skříně,prodbudí se kocour a už chodí po bytě a mňouká,hledá jí všude...

Jinak počítejte s tím,že si ze začátku nemusí padnout do noty. Záleží na tom,jakou má kocour povahu ,ten můj je suprový,vím,že by přijal kotě,ale naše kočka je svá,taková potvora,tam to trvalo 14 dní,než kotě přijala za své.Ale těch 14 dní bylo peklo.Kocourek (9 týdnů) si s í chtěl hrát a ona se změnilave zlou syčící kobru vrčivou, že jsem se jí bála i já.

Měla jsem kočky prvních 12 dní odděleně až nastal ten zvrat a kotě přijala za svého.Starala se o něj jako pravá jeho máma a bylo to dojemné.Dnes už jsou spolu 10 let...Letí to...Přemýšlím ještě také o jedné orientální kočce- kotěti ale nevím,co by na to naše Nelinka*zmateny*

jedna stará fotka:)

Jinak rodičům vysvětlete,že kocour se bude sám trápit.Vždy jsou dobré 2 kočky.Když odjedu na 2 dny nemusím se bát,že tam sama smutní jedna kočka.Když jsou dva, je to vždy lepší...

Kocour a kotě

hodnocení

1x

Především dotaz: Je kocourek kastrovaný? Pokud ano, nevidím problém a doporučuji zkusit mu přinést společnici. Pokud není kastrovaný, doporučuji nejdříve nechat kastrovat a společnici potom.

Doporučuji kotě z útulku, bude vyšetřené, očkované. Kotě ze soukromí raději nebrat, nevíš, co si domů přineseš.

S rodiči ti bohužel nepomůžu, ale netlač moc na pilu. Spíše je lehce a pomalu přesvědčuj, hlavně že ten malý potřebuje společnost, na kterou byl zvyklý.

break
hodnocení

1x

Před rokem jsem se ujal kočky , byla ještě kotě. Do ty dobyýjsem bydlel jen s kocourem, tehdá tři roky. Rychle si na ni zvykl a dnes nemůžou bez sebe bejt. Ale každá kočka je individuální

jenda2*
hodnocení

1x

Snesou se v pohodě. Od koťátka bez problémů. Pak si po čase takto hrají:

Kocour a kotě #2

ladycat*
hodnocení

0x

Co tak se kocourkovi sama věnovat? Hrát si s ním, příp. venčit ho (pokud žije v bytě). Pokud máte i pejska, tak to kocourovi bohatě stačí jako zvířecí společnost.

Myslím, že už jsi sem psala několik různě obměněných dotazů.

72mona

72mona
hodnocení

0x

Ne, nevíme, co na rodiče platí. Pokud by se koťátko pořizovalo, tak opravdu jedině z útulku. Teď všechny praskají ve švech, všechny dočasky jspu přeplněny a na potřebná se nedostává místo. Rodiče bych možná směřovala k tomuto - pomoc potřebnému. Pokud kocourek strádá, musí si všimnout hlavně oni a pak by možná povolili. Ale kdo ví, jak to je, že? Možná to je jen o tom: já chci nové kotě...

Některé kočky společnost jiných nevyhledávají, nebo ji dokonce nesnesou. Sourozenci se snášet mohli, ale cizího kocourek akceptovat nemusí. To je také riziko. Všeobecně ale kotě většinou aspoň tolerují (zpočátku se ho dokonce mohou bát). Seznamování musí probíhat pozvolna, že kotě bude v přepravce a domácího necháte, ať se kolem něj ochomýtá. Záleží na povaze obou, jak to zvládnou. Není úplně ideální ho hned vypustit do cizího prostředí, aniž by vědělo, kde je záchůdek. Taky se vám může napasovat pod gauč a několik hodin ho neuvidíte.My jsme vždy vyhradili jednu bezpečnou místnost jako takovou seznamovací (jinam přístup nemělo), většinou už po pár hodinách bylo vše OK. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]