Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit miniaturních létajících mušek

Od: johanka* odpovědí: 19 změna:

Objevily se nám v bytě, štípou a koušou jen večer a v noci, je to nesnesitelné, neúčinkuje žádný sprej na komáry, mouchy, nechytí se na mucholapku, dokud se nenapijí, nepřestanou, k ránu přestanou, přes den o nich nevíme a začnou zase večer. Jsou téměř neviditelné, jen občas je zahlédneme, když přeletí přes obrazovku tabletu. Prosím poraďte jak se toho uzurpujícího hmyzu zbavit! Děkuji. Už 14 dnů máme noci plné trápení.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přikláním se k tomu, že Vás nekoušou ony mušky, ale jiný hmyz, který je aktivní v noci (proto se Vám zdá neviditelný). Nejpravděpodobnější by byly štěnice. Ty jsou sice větší, ale zahlédnout se Vám je taky těžko podaří (pokud jich už nejsou stovky). Nebyl někdo z rodiny v poslední době ubytovaný v nějakém hotelu, ubytovně, kempu...?

vovik
hodnocení

1x

Většina příspěvků vyplývá z naprosté neznalosti problému.Pokud to netrefí dotyčného člověka,tak vůbec neví o čem

píše. Mně to potrefilo a plně to odpovídá nejen pocitům,ale i skutečnosti-které vylíčila ona paní. Tyto "neviditelné

mušky"- které koušou,štípou nejčastěji tam kde je jemná pokožka (hřbety dlaní,kolm očních víček,nosu,uší ...)

Napadají při soumraku a rozednění. Manželku,která sedí 1metr ode mne, se ani ndotknou.Opravdu na ně žádné likvidační

spreje nepůsobí. /Pokud jsem si natřel ruce a obličej REPELENTEM ASTRID-odpuzovač hmyzu ,bylo napár hodin

pokoj. /řada jiných odpuzovačů na ně npůsobila/. Dalo by se o tom psát mnohm více.Divné je,že o těchto parazitch nejsou

žádné informace (ani lékaři). Můj laický názor je : ŽE JE TO SLOŽENÍM KRVE ! - a týká se jen méně lidí.

liska5

Doporučuje se užívat B komplex. Pak kůže i krev mnoha hmyzům smrdí a jdou otravovat jinam.

jjj
Dobrý den, Chci se zeptat jestli už jste přišli na to, jaký druh mušky vás takto obtěžoval? Zažívám podobný potíž a nejsem si jist, jestli to nemohou být muchničky. Malá muška je velikosti 0,3mm a není téměř vůbec vidět.
Jak se zbavit miniaturních létajících mušek

Tohle je koutule, odpadní muška. Na netu najdeš několik návodů, jak na ni.

72mona3*
hodnocení

0x

A proč myslíte, že vás štípou právě ty mušky? Takto malé budou buď octomilky, smutnice či koutule. Typuji ty první, konec léta bývá jejich sezóna. Ale ať jsou to octomilky, nebo ty další, ani jedny nejdou na lidi. Nesají krev. Viníka hledejte jinde. Komár, blecha, štěnice... M.

Štěnice aní blechy nelétají.

72mona3*

@aja1946 - výborný postřeh. Ovšem nevím, kde lze z mé odpovědi vyčíst, že ano. M.

johanka*
hodnocení

Prosím čtěte název: miniaturní létající mušky.!

blechy, komáři, štěnice=nejsou Miniaturní-skoro neviditelné, štípají! Díky za odpověď.

72mona3*

Prosím, čtěte celou odpověď. Díky. M.

smode*
hodnocení

0x
Nechci Vás vyděsit ale to co popisujete pasuje přesně na štěnice. Ale opravdu jak ulité. Kromě toho co Vám občas přelétne přes obrazovku tabletu - to ale bude nejspíše jen nějaká jiná malá neškodná muška kterých jsou domácnosti vždy plné. Okamžitě bych popsal do nejmenšího detailu svou situaci nějaké prověřené deratizační firmě (bez které se v případě štěnic stejně neobejdete).
doplněno 05.10.19 11:13: Pokud by to náhodou opravdu štěnice nebyly zeptejte se sousedů - velmi pravděpodobně budou mít totožný problém a možná i budou vědět jak na něj ;)

hodnocení

0x

Mohly by to být muchničky, ty koušou opravdu hodně, ale většinou žijí v přírodě a ve vlhku, nemáte doma hodně vlhko?

muchnička má 2-5mm a po štípanci zůstanou pěkné fleky - to by snad paní napsala

marfusa*
hodnocení

0x

Mně štípají svilušky. Jejich štípnutí je velmi nepříjemné. Ale mám na ně prostředek. Jmenuje se Novosil a je čistě přírodní.

hodnocení

0x

Koutulí je více typů. Některé jsou krvežíznivé. Pohledejte na netu všechno o odpadních muškách koutule.

lidus*
hodnocení

0x

Otázka rok stará ale ty bláboly čtu až dnes. Maličké mušky, jsou jako muška vinná ale je to nějaký jiný druh, z balkonu jich dne bylo venku celé velké tmavé kolo, prostě muška na mušce v útvaru kruhovém a sousedka nemá sítě a tak nestačí lovit. Štěnice fakt nelétá.

jjj
Mohli by to být i třásněnky. Každý den nacházím pár třásněnek na parapetu A mrchy nalétávají a pěkně koušou. Lítá to z venku a vůbec nevím co s tím.

liska5
hodnocení

0x

Ve volné diskusi zde na poradně jsem dnes v 11.53 popsala jednoduchý lapač na létavý hmyz v domácnosti: "Zkusili jste tenhle lapač hmyzu?"U mne zafungoval výborně. poradte.cz/...

jan999
hodnocení

0x
Jdou za světlem, stačí svíčka. Výsledky pak uvidíte ve vosku kolem knotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]