Nejste přihlášen/a.
Doporučuji. Funguje to! Hlavně na mouchy.
Návod byl na litrovku s úzkým hrdlem, ale já pokusně rozřízla jen půllitrovou PET láhev, a to v horní třetině. Do spodní části jsem nalila asi 5cm vlažné vody. Tu uřízlou horní část jsem vrazila natěsno hrdlem dolů do té spodní části. Hrdlo nad hladinou vody asi taky 5cm. Pak jsem do toho trychtýře hrdlem nasypala necelou lžičku sušeného droždí. A aby byl lapač ve tmě a hmyzy neviděly otvor, tak jsem ho celý strčila do toho "alobalového" sáčku od zrnkové kávy a postavila otevřený v koutě v kuchyni. Po týdnu jsem nakoukla a zírám Tam bylo utopených much!
Prý to funguje i na komáry. Ti tu nejsou. V tomhle počasí mám pořád něco otevřeného. Sítě nechci. Sklízím zevnitř fazolky z truhlíků a ráda koukám ven do zeleně...
Zkuste!
Kdyby byl u nás nějaký hmyz, tak bych to určitě zkusila. Mně se totiž zdá, že je toho hmyzu fakt čímdál míň. Kdysi jsme honili v noci v ložnici několik komárů, letos ani jednoho, ačkoliv je v noci otevřeno. Doma jsem letos měla jen 2 mouchy a teď jsem se dívala venku na budleje - máme několik různých - to je ten motýlí keř - a místo desítek motýlů tam bylo jen pár baboček, otakárek a dvě drvodělky. Sem tam včela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.