Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to může být? - slepice

Od: mylady® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, co to může být? Našla jsem to ráno v kurníku, mimo snášedla. Je to tuhé, ale měkké, asi jako uvařený žloutek, při zmáčknutí se to ale nerozpadne.
Co to může být? - slepice
Co to může být? - slepice #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná tohle slepice.info/...

72mona3*
hodnocení

0x

Tohle vypadá, že to bylo vyvrženo. Vejce bez skořápky to není, to lze poznat. Spíš si myslím, že nějaká nenažraná něco sežrala a pak se toho zbavila. Jinak fakt nevím. (Vetřelec? :)) M.

liska5
hodnocení

0x

Párkrát v životě jsem tohle našla při kuchání ve vaječnících slepice. U jedné, kterou jsme museli zabít, že vypadala nemocně, byl tento útvar jejím v břiše jako velká hrbolatá brambora s konzistencí vařeného žloutku. Aj to bylo cítit. Asi v důsledku nějaké poruchy se jí tam vytvořila jakoby cysta. Možná se některé Vaší slepici podařilo tento útvar snést, aniž by se obalil skořápkou.

To, o čem píšete, je žloutková peritonitida. Ale ještě jsem se nesetkala s tím, že by takový útvar slepice snesla. Opravdu zvláštní.

72mona3*

Možná to samé: poradte.cz/...

hodnocení

0x

Tak já se přidám, stejně jsem se chtěla zeptat. Moje nejhezčí slepička vzhledem, přestala snášet a když něco vyprdne tak to vypdá divně. Já vím že přesně, že to je to je ta černá slepička, protože ta snášela skoro bílá vajíčka a už měsíc od ní ani jedno vejce. Zajímavé je, že ihned jak otevřu kurník, ubíhá do snášedla a tam se usadí a dělá kokoko, ale nic nesnese. No v tom kurníku občas najdu tohle. je to vajíčko bez skořápky a je to prostě divné. Slepička je mladá, koupená loni na podzim a snášela dobře. Je největší a má krásný hřebínek a je na pohled nejhezčí. Ale prostě nesnáší. Mám jenom 4 slepičky, takže u mne je jednoduché poznat, která snesla. A jenom ona měla vajíčka se světlou skořápkou.

Co to může být? - slepice #3

Ještě dodám, že skořápky jim dávám,dokonce jsem koupila i ten minerál Mikros pro nosnice a přidávám jim to do jídla. Ty 3 ostatní slepičky snášejí v jednom kuse, celou zimu nevysadily a tahle jedna, která je z nich nejhezčí a má se opravdu k světu, prostě začala tohle dělat. Vůbec tomu nerozumím, ale zabíjet ji nebudu. Jenom by mne zajímalo čím to je. Všechny jsou stejně staré.

72mona3*

Dobře o tom píšou zde. M.

Mona, děkuji, ale já už jsem hledala a tento článek samozřejmě znám a četla jsem ho několikrát. Kvůli tomu jsem právě koupila ty vitamíny. A neznám žádného veterináře, ke kterému bych šla s jednou slepicí v pytli. :) Kočičí veterinář by mi asi nepomohl. Ale půjdu k němu pro tabletku pro pejsa a kočičky, tak se ho zeptám. A všude co jsem o tomto problému četla, jsou to chovatelé, kteří mají celá hejna slepic. Já mám jenom 4. Oni to většinou řeší sekerkou za krk a to se mi nechce. Ani bych to nedokázala a musela bych slepičku dát kamarádce, aby ji zamordovala ona. To ji raději bdu krmit a ať si tady běhá. Jenom se trochu bojím, aby neměla tu nakažlivou nemoc, teď si nevzpomenu jak se to jmenuje, ale četla jsem o tom a aby mi nenakazila ty ostatní. No uvidím, ale je mi z toho smutno. Ona je opravdu jako slepičí manekýnka. Je z nich nejhezčí.

72mona3*

My nesli ke "kočičímu" veterináři i andulku a pomohl, tak uvidíte. Byla by škoda přijít o slepičku jen kvůli nějaké (léčitelné) banalitě. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]