Nejste přihlášen/a.
Párkrát v životě jsem tohle našla při kuchání ve vaječnících slepice. U jedné, kterou jsme museli zabít, že vypadala nemocně, byl tento útvar jejím v břiše jako velká hrbolatá brambora s konzistencí vařeného žloutku. Aj to bylo cítit. Asi v důsledku nějaké poruchy se jí tam vytvořila jakoby cysta. Možná se některé Vaší slepici podařilo tento útvar snést, aniž by se obalil skořápkou.
Tak já se přidám, stejně jsem se chtěla zeptat. Moje nejhezčí slepička vzhledem, přestala snášet a když něco vyprdne tak to vypdá divně. Já vím že přesně, že to je to je ta černá slepička, protože ta snášela skoro bílá vajíčka a už měsíc od ní ani jedno vejce. Zajímavé je, že ihned jak otevřu kurník, ubíhá do snášedla a tam se usadí a dělá kokoko, ale nic nesnese. No v tom kurníku občas najdu tohle. je to vajíčko bez skořápky a je to prostě divné. Slepička je mladá, koupená loni na podzim a snášela dobře. Je největší a má krásný hřebínek a je na pohled nejhezčí. Ale prostě nesnáší. Mám jenom 4 slepičky, takže u mne je jednoduché poznat, která snesla. A jenom ona měla vajíčka se světlou skořápkou.
Ještě dodám, že skořápky jim dávám,dokonce jsem koupila i ten minerál Mikros pro nosnice a přidávám jim to do jídla. Ty 3 ostatní slepičky snášejí v jednom kuse, celou zimu nevysadily a tahle jedna, která je z nich nejhezčí a má se opravdu k světu, prostě začala tohle dělat. Vůbec tomu nerozumím, ale zabíjet ji nebudu. Jenom by mne zajímalo čím to je. Všechny jsou stejně staré.
Mona, děkuji, ale já už jsem hledala a tento článek samozřejmě znám a četla jsem ho několikrát. Kvůli tomu jsem právě koupila ty vitamíny. A neznám žádného veterináře, ke kterému bych šla s jednou slepicí v pytli. Kočičí veterinář by mi asi nepomohl. Ale půjdu k němu pro tabletku pro pejsa a kočičky, tak se ho zeptám. A všude co jsem o tomto problému četla, jsou to chovatelé, kteří mají celá hejna slepic. Já mám jenom 4. Oni to většinou řeší sekerkou za krk a to se mi nechce. Ani bych to nedokázala a musela bych slepičku dát kamarádce, aby ji zamordovala ona. To ji raději bdu krmit a ať si tady běhá. Jenom se trochu bojím, aby neměla tu nakažlivou nemoc, teď si nevzpomenu jak se to jmenuje, ale četla jsem o tom a aby mi nenakazila ty ostatní. No uvidím, ale je mi z toho smutno. Ona je opravdu jako slepičí manekýnka. Je z nich nejhezčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.