Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím si rady můj pes vůbec nejí a tekhle to už je asi týden. Je úplně vyhublá a sotva se udrží na nohou. Byl u nás veterinář a říkal že jí moc dlouho na životu nezbívá. Nevíte PROSÍM někdo co by ji mohlo pomoct? jestli teda je vůbec nějaká šance.
Do pr...,toto jsem nechtěl číst. Feny,nekastrované,které neměly štěňata bývají náchylné na nádory, Pokud má fest smůlu,nádor stlačí střevo anebo žaludek,přestane žrát a umře hlady. V tomto věku už ani operace nemá smysl,asi by to nepřežila. Je mi to líto. Zkuste zavolat veta a zeptejte se ho na to,byl bych strašně rád,kdybych se zmýlil.
Zdravím. Mudrovat nad tím, z čeho má vaše fenka nádor/y asi nemá žádný smysl. Názory na kastrování se různí. Nikdo vliv kastrace na nádory nepotvrdil ani nevyvrátil. Ale kastrace je nepřirozená, fenka přijde o hormony a má zhoršený život. To, že je nesmysl, aby měla fenka aspoň 1x za život štěňata, už prokázáno je. Březost a porod pouze 1x se jako škodlivé už potvrdily. Zda krmit či nekrmit granulemi, je na tom v názorech stejně. Jediná přirozená strava je žraní býložravců i se střevy, pouze tak pes dostane do těla vše co potřebuje přirozenou cestou. Granule i vařená potrava jsou pro psy nepřirozené, přesto s obojí stravou psi dobře prospívají. Takže se musíme smířit s tím, že když jsme vzali pejsky z přírody k sobě domů a na zahradu, jsme jim vnutili náš způsob života. A s tím i naše problémy, naše civilizační nemoci. Pejskové velikosti NO se dožívají v průměru 8 - 12 let. A bohužel, na něco odejít musejí. S tím nic nenaděláme. Takže se nesnažte fenečce prodlužovat živoření, dejte na veterináře a udělejte své parťačce poslední službu. Nechte ji odejít, ale buďte u ní, aby neměla strach. Aby věděla, že na to není sama. Pak odejde v klidu, tiše a spokojená. A i vy budete vědět, že jste udělal všechno, co jste udělat mohl. Ida
Děkuji za vaší řeč. Moc mě dojala. Dnes u nás byl vet a rozhodl.. Vůbec jsem to nezvládal hlavně to čekání než chudáček bezbraný usne( stále na ní myslím, hlavně když zapnu Fb nebo Inst kde mám její fotky,když myslím na naše společné zážitky a nebo když jdu po zahradě je tak prázdná. Když jsem dnes přišel domů nikdo mě nepřivítal jak jsem byl zvyklej. Je mi hrozně smutně tímto asi konzverzaci ukončuji, děkuji za vaše názory a zkušenosti. A hlavně přeji všem hodně štěstí i vaším pejskům ať si to tekhle taky nemusíte zažít.
Co jiného říkal veterinář? Tedy kromě odpočtu. V čem je problém? Proč nejí? Pes se sám od sebe nerozhodne, že bude hladovět. M.
Veterinář povídal o nádorech ale prý asi neví proč vůbec nejí. Nevím podrobnosti já u toho rozhovoru nebyl jen mi o tom říkal otec
Má je tam to vím. Už několik dní k nám veterinář jezdí, prohlíží ji a dával ji injekce ale nelepší se a on pravděpodobně zítra rozhodne.
Ještě obecný dodatek - někdo mi tu střelil body,nepatří mi,tak chytrý nejsem. Tu informaci mám od zdejší Naufrago,odtud - poradte.cz/...
A ještě skromnej... Je dost pravděpodobné, ze schytáte ještě další
Pro tazatele: souhlasím s Bergerem, pokud bych se měla rozhodnout, zvažovala bych operaci. Samozřejmě po dohodě s veterinářem, posouzení současného stavu zvířete (jestli sotva stojí na nohách, bude mít sílu k rekonvalescenci?).
Teď jsme se vrátili od našich, potkali dnes známé s dvanáctiletým bíglíkem. Vytvořil se mu nějaký útvar u zadečku, při každém vyprazdňování ho to bolí a veterinář také říkal, že vzhledem k věku už to nemusí řešit... Tak jsem se rozčílila! Představa, jak jinak čilý akční pes každý den trpí . Raději zkusit operaci - buď se podaří nebo aspoň zkrátí utrpení. Neudělat nic je nejhorší možnost. M.
.
O operaci jsme přemýšleli ale chudáček dlouhodobě nejí, skoro se nepohybuje a když jsem ji dneska viděl tak se skoro neudržela na nohou... Veterináři říkají že by operaci nepřežila
V tom případě je to jasné, konečná. A ještě dotaz. Proč se to nechalo dojít až tak daleko? V takovém stavu je až teď.
Ono to začalo postupně. Nejdřív přestala jíst granule tak jsme ji davali konzervy pro psi ale to pak taky postupně přestávala. Tak jsme zavolali veterinářovi, který se několikrát u nás stavil a daval jí nějaký injekce a následně ji kontroloval ale dnes byla chudáček v takovém stavu že veterinář už jí moc dlouho nedával. Uvidím jak ji bude zítra no doufám, doufám a doufám že ji bude lépe.
Nedá mi to, abych nenapsala.
Pes je na tom špatně, nežere a Vy se v zadání ptáte, co se s tím dá udělat, ale nenapíšete nic podrobného.
Teprve později se svěříte, že to vypadá na nádory - tedy rakovina.
Přesto k Vám jezdí vetrinář na prohlídky. Normální postup je, že psa vezmu na veterinární kliniku.
Zde psa odborně a důkladně vyšetří, udělají rtg.
Vezmou krev.
Po výsledcích, nebo ihned, nastíní léčbu /povětšinou dávají navíc půl roku, ale musí se přijít včas/, nebo postaví majitele před verdikt, že již nemá cenu psa trápit.
Každá operace, kapačky, léky, dojíždění se psem na veterinu je pro zvíře velice stresující a pro majitele zbytečně bolestivé. V případě rozsáhlého postižení je jenom rozumné nenechávat zvíře trpět déle, než je nutné.
Rychlým rozhodnutím o dobrém odchodu do psího nebíčka, prokážete takto nemocnému zvířeti jenom dobrou službu.
Bolet to bude vždycky a pokud nejste schopen Vy osobně se rozhodnout, pověřte někoho jiného.
Já jsem také nechtěla 10ti letého psa nechat uspat. Již dnes? Snad zítra, pozítří, třeba to půjde. Ale zázrak se nestává. Nakonec rozhodla jiná osoba, a bylo to dobře, když pes jenom polehával, nežral, po příchodu vetrináře ani nezvedl hlavu. /Předtím 3 měsíce na práškách/ Bolí to mnohdy více, než když Vám odejde někdo z rodiny.
Ale opravdu to nemá cenu psa trápit. Neoperujte.
Vet nám řekl, 10 let není moc, mohl by tu být o něco déle, ale v dnešní době je takových psů hodně.
----------------------
Můj názor:
Pokud jste krmil granulemi, tak je to i touto nepřirozenou stravou.
Dnes u nás byl vet a rozhodl.. Vůbec jsem to nezvládal hlavně to čekání než chudáček bezbraný usne( stále na ní myslím, hlavně když zapnu Fb nebo Inst kde mám její fotky,když myslím na naše společné zážitky a nebo když jdu po zahradě je tak prázdná. Když jsem dnes přišel domů nikdo mě nepřivítal jak jsem byl zvyklej. Je mi hrozně smutně tímto asi konzverzaci ukončuji, děkuji za vaše názory a zkušenosti. A hlavně přeji všem hodně štěstí i vaším pejskům ať si to tekhle taky nemusíte zažít.
To já měl a dám si znovu, děkuji všem že jste tak příjemní aspoň mi ty těžké chvíle ulehčujete
Psi mají bohužel příliš krátké životy a kdo chce s nimi sdílet svůj čas, musí být připraven i na jejich konce. V mém životě byli tři milovaní psi, kteří odešli za duhový most, a teď mám 5,5letou lásečku a doufám, že spolu budeme ještě aspoň 10 let. Vaší fenečce za všechno poděkujte, klidně i nahlas, mluvte s ní - věřím, že Vás slyší. A pak se s ní rozlučte, nechte ji odejít na lepší místo. Už ji nic nebolí. Věřím pohádce o duhovém mostu, protože jinak bych ta loučení nezvládla. Myslím na Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.