Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám v plánu rozšířit smečku. Přibude dvouletá fena křepeláka,koupena byla dětem na hraní.. Protože to nefunguje,jde ke mně. Jenže mám samé psy a aby nešíleli,řeším kastraci té fenky. Momentálně je na covinanu,já zvažuji klasickou kastraci. Zítra to prodiskutuji s vetem,ale teď mě zajímá - je lepší ten covinan? Má s ním někdo zkušenost? Co je pro fenu lepší,operace anebo tato chemie? Varianta nekastrovat a hlídat je nereálná,štěňata fakt nechci.Finanční rozdíl těchto dvou možností je nepodstatný...Ještě poznámka,psina je bez PP.
Každý, kdo trochu zná psy, Vám poví, že určité (velké) procento nekastrovaných fen umírá na záněty dělohy. Já znám (znala jsem) v okolí 3 nekastrované feny, všechny měly zánět dělohy, 2 na něj umřely, třetí asi rok nato na nádor. I když vlastní zkušenost je málokdy obzvlášť vypovídající, já bych nekastrovanou fenu už nikdy nechtěla.
Hysterektomie je po přechodu doporučena i ženám, pokud mají v rodině nádory dělohy nebo mají v anamnéze myomy či polypy. Když orgán odejmete, vyloučíte možnost jeho nádoru. Viz kauza s rakovinou prsu a genem BRCA, i když to si myslím, že je už přehnané.
A antikoncepce? Nedávno jsem přispívala organizaci na kočičku s 4kg útvarem na mléčné žláze. Ten útvar vznikl za několik hodin. Vinou antikoncepce.
EDIT: Asi zním trochu militantně. To jsem nechtěla. Jen v tom mám jasno, sama pro sebe...
S Covinanem mám "úžasnou" zkušenost. Nechala jsem ho píchnout svojí první kočce, protože začala mroukat velmi brzy. Holt v roce 1997 jsem neměla tolik informací a nevěděla jsem, že orientálky antikoncepci nesnesou. Už nikdy nezabřezla, skončila se zánětem dělohy a umřela v 8letech na rakovinu mléčné žlázy. Kastrujte, pro fenu to je určitě lepší, než hormony.
Tak jinak,nechám ji nekastrovanou a v tom případě tam,kde je. Malý dvorek,málo času,nezájem o ni. Anebo kastrace a ke mně - denně procházka v lese a polích,výcvik,smečka,zájem. Váš názor?
Díky všem za reakce. Volal jsem vetovi,chemii nedoporučuje,bude operace. Cena 3tkč,to beru. Fenku tam poveze současná majitelka začátkem března,já si ji vezmu poslední týden v březnu. Toto je ode mne trochu vychcanost,chci,aby nepříjemný zážitek z pohledu fenky byl spjat s původní majitelkou,ne se mnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.