Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První cesta pejska domů

Od: radis odpovědí: 14 změna:

Hezký večer všem,

v týdnu si pojedu pro štěňátko. Pejska již jsme měli, bohužel nám před nedávnem umřel.

Marně vzpomínám, co jsme pejskovi pořizovali na první dny a jak jsme jej vezli domů. Pojedu pro něj necelých 200km, naštěstí večer, takže by mohl být utahaný a doufám, že cestu prostě prospí v přepravce v kufru.

Asi potřebuji misky, pelíšek, nějaké hračky, krmení pro štěňata.

Zajímají mě spíše rady pro převoz pejska. Přece jen je to pro něj asi stresujicí, první cesta pryč s cizími lidmi. Minulého psa jsem vezl kousek, asi 15minut, tady to bude přece jen horší a dvě hoďky to klidně budou.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. A gratuluju k výběru plemene (my máme vždy jen akity, úplně jsme tonuto plemeni propadli). Doplním, že se vždy vyplatí jet pro štěně ve dvou lidech. Pejsek na 11 týdnech je skoro tříměsíční, a obávám se, že večer vůbec nebude utahaný, naopak s večerem ožije. A sám, zavřený v přepravce a v kufru, bude cestu velmi špatně snášet. Nejvhodnější je u spolujezdce na klíně na zadním sedadle. Ze stresu bude jistě potřebovat močit, navíc při 2 hodinách jízdy i napít. Nám se vyplatila papírová krabice se "sací" podložkou, kam jsem štěně přendávala z klína, jakmile bylo neposedné a nešlo zastavit auto a nechat prcka proběhnout + několik hadrů pro případ zvracení či pytlík na případnou stolici. První jízda bývá "rozhodující". Pokud 2. osoba cestou dobře zabaví a uklidní štěně, to nebude zvracet - třeba jen žaludeční šťávy (to nebývá od žaludku, ale psychické), bude pejsek celý život rád a bez problémů cestovat. Pokud bude zvracet, může si to pamatovat a mít problémy i příště. Štěně by nemělo být vyhládlé ani nacpané. Je dobré vzít s sebou na kostičky nakrájené vařené či syrové libové hovězí maso, a ještě před odjezdem, v jeho prostředí, pár kostiček dát. Další cestou. Bude to první komunikace a navazování vztahu. Většinou teprv po 1. vymočení, napití + event. pár kostičkách masa (to pes nejlépe tráví a nekvasí mu v žaludku) se na klíně zklidní a trochu usne. Jinak je dobré mít doma připravené stejné krmení, na jaké je prcek zvyklý u chovatelů. Pak nemá ke stresům ze změny prostředí, problémy trávicí. Pozdravujte od nás akitku. Ida

A prosím, od kterého chovatele štěně máte?

hodnocení

3x
Najednou se štěně dostane do cizího neznámého prostředí, mnoho nových pachů a zvuků, třeba hned zrovna v tom autě.
Bývá vhodné od chovatele vyžádat nějakou drobnost, hračku, hadr, a pod. s pachem původního prostředí, matky, sourozenců a dát do přepravky. Potom i doma do pelíšku. Štěně si lépe zvyká, přizpůsobuje se novému prostředí.
.
Zkuste co nejdříve zavolat chovateli, zda by mohl takový vzorek pachů ještě před odběrem připravit. Kus hadru nebo stará hračka se všude najde...

72mona3*
hodnocení

2x

Je možné, že cestu opravdu prospí. Zpočátku bude kňučet a pak odpadne. Ale také bych počítala s nějakou "nehodou" - zvracení, čůrání... Takže vzít si zásobu papírových utěrek a počítat s přestávkami v cestě. M.

hodnocení

2x

Ty 3hodiny snad vydrží.Asi to prospinká nejspíš.Takoví malí se hned unaví ,,

Co budete mít za rasu?Jak je starý-kolik týdnů?

Také jsem zvědavá na rasu a stáří.

radis
hodnocení

Doufám, že se rychle unaví *smich*. Štěnátko má 11týdnů, je to akita ;), no těšíme se na něj. Chovatel říkal, že je to malý divočák a ze všech štěňat šmejdí nejvíce.

Poprosím vás, až ho budete m,ít doma, dejte sem fotku. Tihle psi jsou ůžasní. Důstojnost a rezervovanost sama. Štěně jsem ještě nikdy neviděla.

blanka33*
hodnocení

0x
Dobrý den, odpověď už máte, já jen doplním, že s krmením při cestě si nemusíte dělat starosti, protože štěně zřejmě nebude chtít při cestě jíst. Nakrmte ho (pokud bude chtít), až budete doma a až se trochu rozkouká. ;)
72mona3*

Taky si myslím. Krmení je zbytečné - je možné, že by to mohlo jít hned ven. Ale asi bych vzala trochu vody. Při přestávce na čůrání zkusit dát. Ale není to třeba, cesta uteče rychle.

prevoz
hodnocení

0x

Před lety se tady na to ptala ,,manika,,.

Ale mám tady na poradně použít jiný postup pro vložení než klasicky Ctrl C+V, nenašla jsem v liště, jak správně postupovat.

Otázka byla zadána - Jak převážet štěňátko z 21.5.12 a hezky tam odpovídá ,,kapkanadeje,,. Vyhledejte si to.

blanka33*

hodnocení

0x

Já se setkala s majitelkou na nádraží, na hafka jsem měla košíček a rovo jksm,e šli do Chovatelských potřeb, kde jsme zakoupili vše potřrebné, hafíkovi se tam moc líbilo, v nové tašce jsme pokračovali domů. Doma si vše očuchal, byl naplrosto vklidu jak na cestě, tak doma a začlai jsme si na sebe zvykat.

fram
hodnocení

0x

Přikláním se k názoru, že žádný stres nebude. Mám v živé paměti, jak babička oznamuje "Bengál v bedně". Ten dělala dvě přepravovaná štěňata a to letecky jako odbavované zavazadlo. Sice jenom kousek...Nebylo tam v té bedně myslím nic, ovšem šlo o dva foxíky a to jsou známí nebojsové. Také se dá dát tlumení., ale dvě hodiny v autě je nic. Spíš by byla dobrá v půli pauza na vyvenčení, pokud poskytnete komfort nabumbání štěníčkovi. Pelíšek a hračky až doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]