Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bigl furt čúrá v bytě

Od: milanc* odpovědí: 10 změna:
Mám 2 měsíční fenku bigla a furt mi všude čúrá máchám ji v tom čumák a říkám ji že nesmí ale ona to vzápětí udělá znova děkuju za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanka33*
hodnocení

6x

Promiňte, ale čtu dobře? *sok* Je to ještě štěně, proboha! *bzum* To ho musíte nejdříve naučit, aby v bytě nečůralo, ono to přece nemůže vědět. A co tím myslíte, že mu v tom mácháte čumák? Jestli nevíte, jak se máte k pejskovi chovat, tak jste si ho neměl vůbec pořizovat. *alene*

doplněno 31.08.18 21:20:

Když si pořizuju štěně, musím počítat s tím, že se mi párkrát v bytě počůrá, než ho to odnaučím. To znamená, že koupím štěněti podložku na čůrání a pomalu ho učím čůrat na tu podložku, za každé vyčůrání pochválím a když štěně povyroste, začnu ho učit čůrat venku. Ale s tím Vaším přístupem se Vás štěně bude akorát bát a čůrat v bytě bude pořád. *alene*

hodnocení

6x
Tobě taky maminka machala čumák ve sračkách?! Chudák malý...

72mona3*
hodnocení

4x

Zadejte si do zdejšího vyhledávacího okénka štěně čůrá a vyběhne vám hned spousta odkazů. Jeden: poradte.cz/...

Pravidlem je, nikdy netrestat za již vykonané. Je na světě osm týdnů a vy po něm chcete nemožné. M.

doplněno 31.08.18 21:45:

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Otázku beru jako provokaci, protože takový b.b si snad psa nepořídí.

hodnocení

1x
Když jsem loni bral štěňátko od chovatelky v deseti týdnech bylo naučené jen na plenku a přes to nejel vlak. Byla to výhoda, že nechodila jinam. Štěně vždy čůrá ihned po probuzení a nebo po jídle. Vždy jsem ji nosil, ráno ještě v pyžamu ven na trávník. Jenže to pro ni byl cizí svět, který musela prozkoumavat a poznávat, nějaké curani bylo vedlejší, to vždy po návratu udělala na plenku, protože tak přece byla naučená. Po preockovani jsme chodili na delší vycházky a i když jsme byli venku 3 nebo 4 hodiny, poctivě si to přinesla domů. Vždyť je tak naučená. Potom že štěně má slabé svěrače :) Poprvé se venku vycurala až po pátém měsíci a to asi omylem, protože pak zas nějaký čas trvalo, než se jí to podařilo znovu. Ale po nějaké době přišel zlom a už věděla, pochopila, jen to chce trpělivost. Nejde ze dne na den prevychovat štěně z curani na plenku, čůrat do trávy. Pes dělá to, co ho člověk naučí. Když ho bude trestat, bude se ho bát a nebude poslouchat.

floro*
hodnocení

0x
Musite ji naucit, kam ma curat, tzn. kde je to spravne a s tim i kde to neni spravne a to vhodnou formou, napr. pozitivni motivaci. Nam se stacilo rict jen razne ne a vystrcit ven nebo venceni. A samozrejme pocurani predchazet, tzn. casteji vencit (i kdyz mate zahradu) a za vycurani venku pochvalit. A kazdy pes chape ze venku odmena, doma zamitnuti.
A snupak si v louzi vymachejte vy.

01.09.18 07:05
hodnocení

0x

Představ si situaci: Přijde k tobě Japonec a něco ti řekne. Nerozumíš. Totéž zařve. Zase nerozumíš. A pak ti lískne přes celou hlavu. Stejně tak to vypadá se psem.*plac* Nerozumí ti. Řekni mi, jakým způsobem si logicky štěně odvodí, že čumák v čuránkách mu říká, že nesmí tohle dělat. Nenít to hodně velký požadavek na logiku? Navíc, štěněti nefungují svěrače, to je, jako bys chtěl po člověku bez nohou, aby baletil. *alene* Proč ubližuješ někomu, koho miluješ a po kom chceš, aby miloval tebe?

hodnocení

0x

Hezký den,

je to malinké štěně,nemůžete čekat,že bude všechno umět hned jako dospělý pes. Nácvik hygieny u pejska je záležitost půl roku ne měsíců. Mně úplně přestala fenka čůrat v 8 měsících. Do té doby občas nějaká nehoda byla,a to jsem s ní chodila ven každé dvě hodiny,ale i tak se občas stalo. Naučila jsem ji čůrat na starý ručník,takže mi neznečistila byt. Postup je jednoduchý-hadru namočíte do jeho čůránků a necháte,ať si ji očichá. On pochopí,že je to místo,kam má chodit čůrat a nebude Vám čůrat po celém bytě.

Jinak samozřejmě učit čůrat venku,odmalinka. Ale chce to trpělivost. Co nejvíce s ním chodit ven,ideální jsou každé dvě hodiny. Za každé vyčůrání venku odměnit piškotem nebo jiným pamlskem,hlasitě pochválit. Netrestat za čůrání doma. Nemá vyvinuté svěrače,nedokáže to ovládnout. Když ho naučíte na tu hadru,nebudete mít doma problém,bude chodit jenom tam,hadru pak jenom přeperete a je to.

marf*
hodnocení

0x

Rada zní: Nemáchat čeníšek, ale běhat ven. Bígl není blb, naučí se. Ale jak má při "máchání" vědět, že se čůrá venku, a také že se chodí ven, aby se tam čůralo? Takže PRAVIDELNĚ, v přesnou hodinu choďte s fenkou ven, vícekrát deně, když se vyčůrá, pochválit případně. Věřte, že se tak po půl roce při pořádném cvičení naučí znát hodiny, dřív ne. Svoje domácí teritorium si potom už nepočůrá. Stejně je to s hračkami, má svoje? Jinak jí budete kárat, že vám cosi rozkousala. Jenže štěně je rádo hravě aktivní...Také se venku hází klacek, to je aport, víme?*smich2* Pak stačí procházka 3x denně, k všeobecnému zdraví pána/paničky i psíčka rozmilého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]