Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární odpuzovač krtků - funguje?

Od: rotorod® odpovědí: 10 změna:

dobrý den

máte někdo solární odpozaovač krtků? jednoducha otázka: funguje to? potože jsem četl i nějaké články, že byly tak 3,4 krtince a po odpuzovaču jich bylo na desítky...*fn* takže jak to je u Vás? jde rovněž o značku nebo cokoliv?

díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Solární jsem neměl, měl jsem bateriový. Princip ale stejný. Měl jsem asi smůlu na hluché krtky, kterým to nevadilo, ale stále jsem doufal, že to fungovat začne. Odpuzovač jsem vyhodil až tehdy, když se krtek trefil a vyryl ho ven.

hodnocení

2x
Tyhle odpuzovače můžou fungovat na dvou principech. Buď je v nich vibrační motorek a odpuzování krtka vychází z předpokladu že krtek nemá rád když se mu klepe chalupa. Takový vibrátor spolehlivě a zadarmo nahradíš petkou napíchnutou na drát. Účinek bude stejný. Druhá verze používá ultrazvuk. Bůh ví jak spolehlivě a jak daleko se dokáže šířit zvuk hlínou ale pravda je že všechny psy a kočky v okolí určitě nepotěšíš, o možnosti že z toho může bolet hlava i citlivější jedince lidské rasy ani nemluvím. Abys pak neměl záhony bez krtků ale pro změnu nepsal dotazy do poradny co s manželkou kterou furt v ložnici bolí hlava :)

martinmentor
hodnocení

2x

Dobrý den, nejsem prodejcem ničeho, ale mám bohaté zkušenosti ve snaze zbavit trávníky krtinců, tedy krtků.

Nakoupil jsem kde co. Odpuzovače české, německé, vybrační, zvukové, solární, na baterie. Dále různé vykuřovací patrony, gely, které když si, prý, krtek namaže při průchodem chodeb na srst, nebo nyhy --- olíže si to a uhyne. Krtci se proháněli dál, kolem plašičů pokračovali ve své činnosti, nic je neodradilo, nevykouřilo. Jednoznačně jsou plašiče na nic ! Vynaložené peníze zdražily " krtčí maso" na 3 000 Kč za 1 Kg :)

Jediné co zabírá jsou pasti, které se vloží do chodby a bohužel krtka usmrtí tím, že jej sevřou do svých čelistí. Smrt to je rychlá. Past je kovová. Mezi čelisti je vložen plech, který krtek " prorazí" a čelisti jej sevřou. Vím, není to nic hezkého, ale jediné, bohužel účinné. Chodba se ale musí dokonale vyčistit, uhladit cestu tak, aby krtek volně proběhl. Past je nutné zakrýt trávou, mechem tak, aby chudák krtek neic netušil, jinak ji zahrabe.

Omlouvám se všem ochráncům zvířat, citlivým jedincům. Nedělá mně to tadost, ale nic lepšího jak se zbavit krtčích hromádek na trávníku vhodném ke sportu, jsem nenašel. Není to ideální, ale účinné. Jsem ochránce zvířat, ale zničený trávník u domu jsem prostě nevydejchal. Dnes máme trávník bez krtinců. Otázka je jak dlouho. Víme ale jak na ně.

Bohužel nic jiného, humánního, nefungovalo. Mrzí mě to !

Jediné co zabírá je, boh

hodnocení

1x

Podle mého názoru funguje, jeden máme na zahradě, druhý na chatě. V okruhu deseti metrů není jediný krtinec, ve zbytku zahrady je to samá hromada. Nesmí to být levný šunt a musí se do něj dát kvalitnější baterie.

dieselpower*
hodnocení

1x
No abych ti řekl pravdu tak nefunguje,krtek co byl na zahradě si udělal krtinu hned vedle odpuzovače a několik dalších v blyzkem okruhu,tak že škoda peněz

krtek66
hodnocení

0x

pokud za solární odpuzovač považujete to, že mi někdo ráno po aktivní noci roztáhne žaluzie a pustí do pokoje slunce...tak to...na mě nenfunguje*smich*

...jinak si myslím, že je to kravina...

hodnocení

rozumím, díky, kupovatat nebudu

kozlik
hodnocení

0x

Pokud tím solárním odpuzovačem krtků myslíš to, že má solárníčlánek na dobíjení baterie a že to v určitých intervalech zapíská určitým tónem tak to příliš nefunguje. Loni jsem jeden takový odpuzovač dostal a tak jsem ho zkusil umístit (zapíchnout do země) na zahradě. Ze začátku mi to připadalo, že to možná trochu funguje a že těch krtinců je trochu méně, ale koncem léta a na podzim se krtince začaly objevovat nové a dokonce i v blízkosti toho odpuzovače. To vše svědčí, že tyto blbosti asi příliš nebo vůbec nefungují a krtkům to nevadí.

hrabos
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Solární odpuzovač koupený v Německu funguje bezvadně už 5 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]