Nejste přihlášen/a.
Vypadá to, že nefunguje nic. My jsme boj s krtky vzdali, časem zmizí a když máme veliké štěstí, tak máme někdy i rok pokoj. Známí mi tvrdili, že funguje každou krtinu, která se objeví, zadupat do země - nerozhrnovat - a ještě tam chvíli dupat. Toto opakovat denně a krtek prý zmizí, protože mu vadí hluk. Mně zase nebaví dupat každý den na zahradě.
Odpuzovače nefungují, ale protože já je mám také ráda, tak jim dělám praktické přednášky. Stoupnu si ke krtinci a vyprávím jim jak s nima moje jezevčice zatočí, jestli toho nenechají. Myslím si, že to funguje lépe, než ty odpuzovače, protože fakticky zmizí. Ale pesa na zahradu stejně pouštím, tak nevím, jestli jim nedomlouvá také, ale trochu jiným způsobem...
Ne. Dokonce mi paní vysvětlovala, že nefungují, protože si jich lidé koupí málo Jeden dva prý nestačí... Věřte tomu, že?
My měli na zahradě zaražené silné dráty (odhadem do hloubky 40cm) a na nich se točily vrtulníčky z pet flašek. V bezvětří to nefungovalo, ale jinak byly v pohybu skoro pořád. Vibrace by měly právě krtky rušit. Krtci se nám sice vyhnuli, ale na hryzce to nefungovalo vůbec. M.
Dobrý den. Solární odpuzovače. Krtek, báječná věc, když není na našem pozemku. Když koupíte solární odpuzovače levné, skutečně za nic nestojí a nepomohou. Krtek si u nás na zahradě, dělal co chtěl. V různých prodejnách jsme objednali a zakoupili, solární odpuzovače. Cena byla kolem 200 až 300 Kč. Jsou takové jednoduché. Bylo jich asi pět kusů. Houkalo to různě, takové slabé klívení. V Globusu v Čakovicích, jsme koupili jeden plašič sice dražší, ale to je kus materiálu, který nepravidelně, ale hlasitě, vydává různé zvuky. Trvalo to dost dlouho, krtek odešel. Levné solární plašiče, dávno už jsou vyhozené. Nefunkční. Solární plašič z Globusu, je funkční stále. Je to jen prevence, ale jakmile zem rozmrzne, odpuzovač bude zase v lesíku, vydávat zvuk. Jen moje zkušenost. Viky
Vyzkoušeli jsme jak solární, tak i bateriové, vybrační i ultrazvukové a nefungovalo z toho nic.
Také jsme zkoušeli (podle různých babských rad) do děr dát naftalínové tablety, hadr namočený v terpentýnu nebo naftě a podobné věci. Také to nepomáhalo.
Nakonec jsme zjistli, že pomůže pirotechnika - petardy "Pirát" (velikosti asi cigarety - 100 ks stojí kolem 60,- Kč). Když se objeví nějaká hromádka, tak vyhrabat na díru a do té strčit zapálenou petardu a rychle zakrýt zeminou. Na měsíc je klid. Pomáhá to jak na krtky, tak i na hryzce.
já zkoušek větrníky z pet lahví - nic, odpuzovač na baterie - nic, krtinec přímo u plašice, pastu na krtky - nic, potom takovou smradlavou vodu - ta trochu zabrala. Nakonec jsem koupil past na hlodavce, dal do díry a zakryl kýblem. Dostal jsem ho, sice to nepřežil, ale nedá se nic dělat. Na jaře, protože se mi tam zdá další černej, nastražím past znovu. Nedá se nic dělat.
Mě solární odpuzovač nefungoval , krtek si udělal hromadu 1 metr od něj jakoby nic...Já zkoušel všechny možné "nedestruktivní metody" , ale krtek si nedal říct. Když už zahrada vypadala jak minové pole, koupil jsem klešťovou past. Můžu říct k tomu jediné - ta funguje. Bohužel pro krtka je to konečná .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.