Dobrý den,potřebuji poradit.V truhlících mám nasazené od března drobnokvěté macešky.Macešky stále kvetou,jsou vysoké a zajímá mne,zda vydrží kvést celé léto až do podzimu.Dále mne zajímá zda je možné macešky sestříhat.Děkuji
Pokud máte macešku růžkatou (Viola chrnuta) s menšími kvítky,nebo její kultivar, celé léto kvést nevydrží.Navíc se dost vytáhnou a budou působit nevzhledně.Ale když je v červnu po odkvětu ostříháte,vykvetou bez problémů ještě jednou na začátku září.
irinna
Děkuji za vaši odpověď.Nevím o jaký druh se jedná,ale jsou menší květy a jsou vysoké.Teď jen uvažuji,zda místo nich nasadit něco jiného, pritože truhlíky mám proto,aby kvetla přes léto.
Drobnokvěté macešky celé léto nekvetou, ale je to trvalka, narozdíl od macešky velkokvěté. Jestli máte možnost dát je někam do zahrádky, budou se rozrůstat a každé jaro znovu pokvetou. Střihat se mohou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.