Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky

Od: kkarolina odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,chci se zeptat jak dlouho kveto drobnokvěté macešky.Koupila jsem je v březnu a od té doby stále kvetou.Nemám zkušenosti s maceškama a tak mne zajímá, zda budou kvést celé léto.Moc děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rimanka
hodnocení

1x

Macešky kvetou až do podzimu,tyto drobné snad ještě víc.

kkarolina
hodnocení

Děkuji za vaši odpověď.To jsem ráda,že budou kvést celé léto.Známá říkala,že kvetou jen krátkou dobu.
liska*

A taky se často vysemení a budete jich mít za rok víc, ale drobnějších..

hodnocení

1x

Mi, tyhle nádherné macešky postupně odkvétaly a znovu vykvétaly, ale vyrůstaly a pak už nebyly hezké. Nepamatuji, jak dlouho to trvalo. Musela jsem je dát pryč a už na trhu nebylo nic. Dala jsem do truhlíku kopřivy. A zase byla paráda.

Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky
Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky #2

hodnocení

1x

Moji sousedi mají mají také od března v truhlíkách macešky. Jsou to ty velkokvěté a kvetou snad stále lépe. Teď jsem je šla vyfotit. Tak posílám foto. Já jsem si také myslela že kvetou krátce, ale jak vidím, tak je to jinak. Příští rok si je určitě koupím také.

Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky #3
Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky #4

Kvetou podle toho, jak se o ně staráte. Někomu krátce a někomu celé léto...já je mám na oknech na jaře a pak je roznesu po zahradě, rozestavím truhlíky a kvetou a dělají parádu ještě minimálně dva měsíce. Často se mi vysemení a druhý rok na jaře vydloubávám a sázím znovu*slunce* . Je to velmi vděčná a krásná kytička ...Na okna dám v květnu surfinky, či muškáty. Tak ať se Vám daří v pěstování :).

rimanka

To je přesně ono..

Jojo, ale jak dlouho vám na okně dělají parádu, než je dáte na zahradu? *nevi*

Babko, hodně dlouho. Ty moje fotky které jsem vložila jsou z oken souseda a i je tam dali někdy v březnu a pořád jsou tam a stále kvetou. A jelikož vím že oni na nějaké zalévání moc nejsou, tak ty macešky jsou opravdu vděčné kytičky. Já si je příští jaro určitě koupím také, protože teď na vlastní oči vidím jak jsou krásné a jak dlouho stále kvetou. Dokonce si kvůli nim určitě koupím i zvlášť truhlíky, protože to udělám jak radí "atrama".

Já od března tak 2 měsíce na oknech a potom na zahradě než odkvetou a jsou škaredé. Záleží i na počasí, když prší hodně, tak odejdou dřív. Loni jsem poslední vyhazovala, někdy koncem července, začátek srpna.

Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky #5
Jak dlouho kvetou drobnokvěté macešky #6

hodnocení

0x

Drobnokvěté macešky celé léto nemám, protože v červnu již nejsou tak krásné, vytahují se a polehají i před dostatek slunce a přihnojení, nejdříve jsou nádherné a pak už nic moc. Když se mi pak nelíbí, píchnu je někam tř. pod strom spíše do polostínu a místo nich dám jinou parádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]