Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmrzlý Fíkovník?

Od: adal1* odpovědí: 16 změna:

Už vám někomu obráží fikovnik? Mi se zatim nějak neprobírá, tak nevím jestli vymrznul až do kořenům, nebo jestli je ještě brzo?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste ulomit kousek větvičky - pokud je uvnitř zelená, zbráborá se, pokud je suchá, tak z toho nic nebude.

Já ho litoval tak jsem ho dal na zimu do kůlny. Sice jsem ho uchránil před mrazy ale zase jsem ho chudáka umořil suchem :(
sebod*

*smich* Totak, nezlob se, prostě mě to rozesmálo, promiň

hm*
hodnocení

0x

Asi je fíkovníků víc druhů. Ty, co máme my, by mrazy určitě nepřežily, přezimují na verandě. A už mají spoustu velkých listů. Brzy půjdou ven.

Ale zatím bych ani ten tvůj nevyhazoval, viděl bych časem.

hodnocení

0x

Bude záležet na místě kde ho máte zasazen. Letos se fíkovníky špatně probírají skoro každému. V Praze a v Nymburce omrzly konce větví, do minulého týdne se nedělo nic, nyní se začínají probouzet pupeny tak 15 - 20 cm od země. Výš se zatím nic neděje.

Určitě bych ale zatím nic nestříhala a čekala, ze silnějších větví by měl fíkovník obrazit.

pip
hodnocení

0x

Zkuste mu dát šanci. Mě taky vymrzly všechny větve a je to pár dní, co jsem zaznamenala, že se začínají dělat puky na hlavním stonku těsně nad kořeny. Je to nezmar, mám radost. Ať se i ten váš probere! :)

Jestli se neprobudí větve nahoře, obrazí od kořenů.

alecram*
hodnocení

0x

Počkejte,mě začíná obrážet ze spodu.Zatím nic neřežu,uvidím.

hodnocení

0x

Tak já jsem si myslela to samé. Větve úplně suché a když jsem kus odstřihla, tak byla vevnitř jenom taková bílá suchá "vata". Tak jsem si řekla, že prostě vymrzla ta míza a celý jsem ho pěkně zkrátila, aby se mi lépe vykopával. Ale odkládala jsem to na teplejší počasí a také jsem čekala, jestli odspoda neobrazí. No a včera koukám, a najednou jsem viděla, že se na těch úplně suchých větvích začínají dělat pupence. Schválně posílám foto. Ale od kořenů mi teda zatím neobráží.

Zmrzlý Fíkovník?
Zmrzlý Fíkovník? #2
Zmrzlý Fíkovník? #3
pip

Suzymon, máte pěknou mozaiku ;)

Děkuji za pochvalu, mám ji už třetím rokem, sama jsem mozaikovala skoro celý baráček. Mám to jak perníkovou chaloupku. :-D

doplněno 13.05.17 12:58:

Pro "pip", kdybyste se chtěl podívat, tak jsou fotky tady.

poradte.cz/...

Asi se ráda chlubím. *hi* tak se ostatním omlouvám a nemusejí to rozklikávat.

sebod*

Teda Suzy. To je fakt něco *palec*

radkapod*
hodnocení

0x

Mě obráží, dokonce i plody už má. Ale jsem z teplého Polabí a fíkovník (BROWN TURKEY) mám u zdi kam celý den pálí slunce. Ten Váš bych tam ještě nechala, pokud neobrazí na větvích, obrazí určitě od kořenů.

Suzymon, krásná mozaika...já se za tu zeď stydím ještě víc jak normálně :-D

Zmrzlý Fíkovník? #4
Zmrzlý Fíkovník? #5

Radko, to snad ani není možné že to je letošní fotka. Já mám tu samou odrůdu jako Ty. Já si myslím že obrazí větve, protože ty pupeny se objevily teď. Ještě minulý týden jsem ho podrobně zkoumala a nic na něm nebylo vidět, až včera. A také ho mám na jih a skoro nic tam nevydrží jak tam pálí slunce. A kdy proboha začal dělat ten tvůj ty plody? To musel nasadit už někdy v březnu nebo v únoru, když jsou tak veliké. A tady byla teda ještě zima a to bydlím v Poděbradech. Ale vím tady o jednom místě kde ho mají lidi na zahradě a ten fíkovník je strašně veliký a loni na podzim byl úplně obsypaný plody. ten strom má obrovskou rozložitou korunu, že jsem si řekla, že ten svůj musím vykopat, protože jestli by to takhle vyrostlo, tak mi to vyvrátí zeď a vybourá okna. *smich* Zvonila jsem u těch lidí, abych se zeptala jak dlouho ho tam mají a co je to za odrůdu. Ale nikdo nevylezl. Pak už jsem tam nešla, je to trochu z ruky.

radkapod*

No, já ani vlastně nevím kdy začal...vlastně si myslím, že na něm museli zůstat nějaké miniaturní plůdky od podzimu ale také mě to trochu překvapilo, že to vzal tak "hopem". Já ted na jaře mám období mého tulipánového šílenství a fíkovník mě zase tak moc nezajímá *smich*.

Přes zimu byl svázaný a omotaný dvěma velkými kusy bílé netk. textilie a většinu zimu přes to byla přehozená ještě průhledná folie. Jak začalo být tepleji sundala jsem jednu textilii, později i druhou a rozvázala ho. Textilii jsem přes něj ještě podle potřeby hodila když hlásili nějaké mrazíky.

Našla jsem fotku tulipánu Jazz z 26.4. kde je trochu vidět, že v tu dobu už měl plůdky tak 1cm a listy už se mu rozvíjejí.

Jinak v Poděbradech vím o dvou velkých fíkovnících, oba jsou v ulici kam dcera chodila do školky (K. Čapka) ;)

Zmrzlý Fíkovník? #6

Jméno ulice nevím, ale je to vedle toho hotelu Golfi. Já tam jezdím k prameni pro Poděbradku.

A mimo jiné, také miluji tulipány a mám jich hodně. Také mám takovou barvu jako na tvém foto, ale ten už skoro odkvetl. Teď jsem šla udělat ještě dvě fotky takového co vypadá jako kornout zmrzliny, ale také už dokvétá. A ještě mám nově takové skoro černé třepenité. Ty tulipány mi kvetly nepřetržitě asi dva měsíce, protože mám různé odrůdy a každý kvete jenak. Teď mám nově rozkvetlé žluté. Fotky se sem bojím dát, není to moje otázka. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]