Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Tak jak jsem letos na jaře slíbila, plním svůj slib. Začínala jsem patlat tu venkovní mozaiku nějak koncem března a práci jsem dokončila v polovině října. Ještě není celý barák kolem dokola hotový, to až zase příští rok. Ale posílám obrázky alespoň toho, co už je dokonáno. Často jsem při tom na Vás vzpomínala na rady co jsem dostala a hlavně na Bena, který mi tenkrát řekl, že z toho budu mít "perníkovou chaloupku". To mne tenkrát pobavilo a i ovlivnilo, protože přesně v tom duchu jsem pak pokračovala. A Perníková chaloupka je na světě!
Suzy, že vy jste se shlédla v A.Gaudim? Škoda, že vím, že tohle je u nás. Úplně z těch obrázků slyším moře a cítím horký vzduch z rozehřátého světa na jihu. Máte to moc pěkné.
jsem moc ráda, že se Vám to líbí. Já z toho mám velikou radost. A i ta práce mi dělala radost. Byla to mravenčí práce, protože jsem musela všechny kachle naštípat a nařezat a pak to skládání bylo hodně zdlouhavé. Pokaždé se musel hledat vhodný kousek, tak to šlo hodně pomalu. Ale když jsem kousek udělala, nemohla jsem se dočkat rána, abych ten kousek mohla umýt a mohla pokračovat dál. Tak všem děkuji za pochvalu, to zahřeje u srdce. A navíc, tohle mne teda přežije...
Krásné, napadlo me "bláznivá baba", omlouvám se, tolik práce, že si raděj nepoležela v klidu u vody a celé léto se dřela. Myslím na vaše ruce, dělala jsem malou mozajku, pouze olepené staré koryto a jak vypadaly moje ruce mám v paměti. Toto muselo bolet ale výsledek je úžasný i když mě už se to zdá být moc.
Lidus,to nevysvětlím. Pro mne to nebyla dřina, ale zábava a odpočinek. Mně kdyby někdo dal deku a přikázal mi že musím někde ležet u vody a tam odpočívat, tak tam během hodiny chcípnu nudou, nebo dostanu vzteklinu. Ruce jsem měla hlavně pořezané od střepů. Kachle jsou ostré, takže je v maltě i má krev . Ale taková prkotina mne nezastavila. Touha po té práci byla silnější...
A že se Vám to zdá moc, tak to chápu. Ale já jsem z toho nadšená a už se těším na jaro, protože budu pokračovat. Kritiku ale přijímám v dobrém. Ta druhá strana baráku bude určitě ještě lepší, tam už budu mít zkušenosti. Škoda, že nemám tu chaloupku na kuřích nohách, aby se mohla otáčet kolem dokola.
Téééda, ty máš svatou trpělivost. A kde bereš materiál, tolik barviček? Já si uděla mozaiku také, ale jen srdíčko kolem zvonku. Tady je další inspirace: modrastrecha.cz/...
Ahoj Pt. Kachličky samozřejmě kupuji úplně nové a pak je rozbíjím a řežu a štípu. Tady už jsem v okolí známá. Takže mi třeba schovají co někdo vrátí a prodají mi to levněji. Ale když chci určitou barvu, musím objednat za plnou cenu. A to je dost drahé. 1 metr čtvereční kolem pěti stovek. Kdybych si zavolala zedníka a nechala barák kolem dokola normálně omítnout a já nevím co ještě, tak by to vyšlo levněji. Jenomže to bych neměla perníkovou chaloupku, ale úplně obyčejný domeček, co má každý. A navíc bych se připravila o měsíce radosti z tvoření...
Díky za odkaz, jdu si to prohlédnout. Jé ono to po mně chce registraci, jinak prý mi to neukáží...
Suzy, klidně se registruj, je tam spousta inspirace do bydlení a na zahradu, také na vaření a zvířata, na ruční práce atd. Mám tam také svůj profil. - pt
Suzy, až dnes jsem si všimla, že máš vlastně mozaiku na celém domečku, to bylo teda hodně práce. To máš místo fasády a na furt, deštík ti to opláchne a máš s fasádou vystaráno. - pt
Ahoj děvčata, to jsem ani nečekala tolik chvály, já se tady dmu a tetelím radostí, že se vám to líbí. Byla jsem spíše připravena na kritiku a předpovídání, že mi to zákonitě spadne a abych pravdu řekla, váhala jsem, než jsem sem fotky poslala. Bála jsem se, že mi někdo bude kazit radost, ale protože jsem to slíbila když jsem s tím začínala, tak jsem to riskla. Proto jsem opravdu velice mile překvapena. Ano, zabralo to hodně času, ale byla to práce u které jsem byla šťastná a už se těším na pokračování. Také dělám korálkové výšivky, dokonce jsem se tím kdysi po určitou dobu, i živila v cizině. Mně ta mravenčí práce baví. Tak ještě jednou velice a opravdu ze srdce děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.