Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčátka mají tmavé listy a jsou zakroucené

Od: viky® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Můžete mi někdo poradit, co se stalo s rajčátky? Listy jsou tmavé a zkoucené celé rostlinky. Pod lupou na listech nic není vidět. Drobečky, které jsou na listech jsou piliny. Dají se rostlinky zachránit? Děkuji za radu. Viky

Rajčátka mají tmavé listy a jsou zakroucené
Rajčátka mají tmavé listy a jsou zakroucené #2
Rajčátka mají tmavé listy a jsou zakroucené #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V čem to máte nasázeno? Jaký substrát a kde máte rostliny umístěny?

doplněno 04.05.17 09:50:

Může to být substrátem. V kompostárnách zpracovaná tráva postříkaná selektivním herbicidem a rezidua pak způsobují tyto problémy. Další možnost je přehnojení a další možnost mšice.

doplněno 04.05.17 12:07:

Celkem pravidelný problém s rajčaty. Vy musíte sama zjistit, co je špatně, že se problémy opakují. poradte.cz/...

hodnocení

Každý rok kupuji nový substrát na sázení. Rajčata jsou kbelíkové.

doplněno 04.05.17 09:50:

Vedle jsou rajčata stromkové v květináči a listy mají normální, nic jim není.

doplněno 04.05.17 10:38:

Substrát je v pořádku, když byly rajčátka v květináči, vše bylo v pořádku, než jsem je přesadila do kbelíku. Další rajčátka jsou ještě v květináčcích v tom samém substrátu, nic jim není. Žádné hznojivo zatím nedávám.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Podle mého názoru je to podle druhu rajčat. Tyto zrovna tak vypadají. A podle mne už by se měly vyštipovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]