Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu, co může být keříčkovým rajčatům, někde jsou rajčátka, jinde jsem musela odstřihnout půl keříku.Je mi líto, ale obrázky nejsou nic moc. Na keříčkách jsou květy a plody uštípané. Děkuji Viky
Je to týden, kdy jsme ve skleníku, vše postříkali, přípravek- Calypso 480 SC. Ale vše pokračuje dál. Dnes jsme vzali vzorky do Zahradnictví, připadá jim to jako Sviluška, nyní se dělá nějaký speciální postřik na Svilušku, nemají. Ani s lupou nic není vidět. Zítra se stavíme v Globusu, zda tam nebude postřik. Vyzkoušíme i další zahradnictví, třeba budou vědět něco jiného. Viky
Dobrý den "Clayman." Děkuji za Vaši informaci, moc mi to pomohlo, že nejsem sama, kdo měl takový problém. Naše rajčátka mají nové výhonky vždy na každé větvičce u stonku. Všechny větvičky jsem ostříhala a nechala jen jeden centimetr u stonku, kde vyrostly nové výhonky. Přeji Vám mnoho úspěchu při pěstování. Viky
No já nevím, ale ani nepíšete nic o zálivce, výživě. Může to být nějaká abiotická porucha nebo také viróza, obě postřikem určitě nevyřešíte. V čem máte rostliny zasazené, co to máte to světlé na povrchu substrátu? Také to může být chladnějším počasím. Hlavně že stříkáte hlava nehlava od pasu.
A nenechte se mýlit, svilušky jdou vidět. Fotky sice nejsou nijak valné, ale nikde nevidím nic, co by sviluškám nasvědčovalo.
Tak mi to nedá. Zahradník řekl plíseň. Docela zajímavá odpověď na půlku května. Svilušky jsou vidět na spodku listů. Buď tam jsou nebo ne. Sazenice máte vlastní nebo koupené. Nekompostujete trávu stříkanou bofixem nebo něčím podobným. Čím je ještě, asi zbytečně stříkáno, čím je hnojeno. Dokáže popálit i listová výživa. Nasázeny jsou v květináči a co je to světlé nahoře a proč.
No hurá, tak rostou. Sdělíte nám tedy, co jim bylo?
Dobrý den. Ptáte se, co bylo rajčátkům. Nemohu napsat, co jim bylo, každý řekl něco jiného, lupou nenašel nikdo nic. Postřiky jsme nakoupili, ale nic nestříkali. Bylo to, vydrží, nebo odejde.Vše špatné jsem ostříhala, jak jsem již napsala, nechala jsem jen hlavní stvol a 1 cm větviček, kde vyrostou nové větvičky a plody. Malé hnojíme hnojivem Kristalon - Start, když jsou keříky větší, ředěným kuřincem. Některé keříky rajčátek jsou slabé, jiné bohaté. V loňském roce první rajčátka cherry byly již v květnu, letos jsou později, ale jsou. Viky
Dobrý den, na první pohled to odhaduji na mšice. Počkejte si ještě na další vyhodnocení od ostatních rádců. Zdravím!
P.S. Pokud je máte již venku, ta možná i mrazík.
Některé mšice, potvory hnusné, jsou neviditelné. Maličké, zelené, průhledné, na spodní straně listů. Takhle jsem přišla o 2 truhlíky muškátů. Neviděla jsem je. A až jsem si vzala lupu, už bylo pozdě.
Viki, až na to příjdete, napište. Bude to prospěšné pro všechny.
Bezva bezva! Konec dobrý, všecko dobré. Rajčátka jsou parádní!
Byli jsme u dvou zahradníků, každý si vše prohlédl. Jeden říká, může to být sviluška, druhý plíseň. Postřik jsme koupili, uvidíme, co bude dál. Zatím se listy kroutí dál.
Dobrý den "Bakazov". Omlouvám se, píši trochu pozdě, ale jak dopadla, naše rajčátka. To bude informace, pro všechny. Rajčátka jsou cherry balkonové. Semena jsou koupené,ale pěstované v Perlitu, jde to výborně, při přesazování, dám Perlit do zeminy. Nasadila jsem je do kbelíku, kde rostou celý rok. Rajčátka byla ve foliovníku i skleníku, než venku bude teplo. Venku byla rajčata přikrytá tkaninou. Ve foliovníku, to byla samá moucha, ve skleníku ani jedna moucha. Všude stejná zemina. U obou jsou na vchodu záclony. Ve foliovníku, jsou miniaturní mušky stále, dala jsem mucholapku. Mucholapka je plná, ale nic nelétá. K ošetření rajčátek, jsem se dostala až za 3 dny. Rajčátkům jsem ostříhala špatné listy a okousané plody. Nikdo na rajčátkách nenašel nic živého, co by je poškozovalo. Nakonec zůstal jen ten jeden postřik: Calypso 480 ostatní postřiky jsou celé. Rajčátkům trvalo dost dlouho, než zase obrostla, ale nyní je to již dobré, rajčátka jsou výborná. Viky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.