Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou třešeň vysadit?

Od: sicca odpovědí: 3 změna:

Možná už to zjara nestihnu, ale tak na podzim. Jakou třešeň mám koupit? Měla by zrát v červenci, časnou už mám, být v době zralosti rudá, pevná, spíše samoprašná, ale není podmínkou, nějací opylovači by se našli a hlavně by měla hodně plodit. Výsadba v Polabí. Děkuji za Vaše zkušenosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych doporučila odrůdu Kordia, dříve Těchlovická. Je to výborná chrupka, dobře plodí, akorát teď asi 3 roky období květu u nás propršelo, tak moc velká úroda nebyla, ale o pár km dál už to bylo lepší.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Těžko se radí, neznáme typ půdy ani místo - u lesa, mezi paneláky... My máme Karešovu jako čtvrtkmen a jsme z ní nadšeni. Plodí už 40 let (poslední 3 roky méně). Vyrovnala se s velmi špatnou, těžkou jílovitou zemí a ovzduším na okraji města. Nikdy jsme nedělali žádné posřiky, nebylo třeba; nemá ani červivost. Dozrává až do "černé"barvy, ale je velmi chutná již při světle červené. Je výborná na přímý konzum (po skutečně dlouhou dobu), při zavaření nepraská ani neztrácí barvu. Možná byste si nejlépe vybral tady: zkraceno.cz/... :) Ida

P.S. Ještě přidám ukázku.

Jakou třešeň vysadit?
Jakou třešeň vysadit? #2

hodnocení

0x

Máme na zahradě Sunburst. Nezraje úplně první, což je dobře, protože první snědí hlavně natěšení ptáci, na to pozor. :) Zraje tak po 10-20 dnech po prvních. Lokalita: Úvaly u Prahy.

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]