Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třešeň Sunburst - plodí vám?

Od: tofi* odpovědí: 7 změna:

Dobry dne,

pred dvema lety jsem si koupila tresen Sunburst - v te dobe to byla nova odruda, tak mi sice hodne lidi reklo, ze ji ma, ale jeste nemeli urody.

Letos mi sooused rekl, ze mu krasne odkvetla, mela plody a naraz vsechny zezloutly a opadaly a to same se pry stalo jemu znamenu, ktery bydli uplne jinde, tak me to dost vydesilo jeslti skutecne tuto odrudu je vhodne zde pestovat. Nerada bych nekolik let pestovala stromek a zjistila, ze je na nic.

Takze budu rada kdyz mi napisete jeslti tuto odrudu mate a jeslit Vam plofi a jak jste s ni spokojeni.

Dekuji

Tofi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mám ji krátce, loni plodila dobře. Letos vůbec, ale to přisuzuji "špatnému" ostříhání, kdy jsem jí potřeboval vytvarovat a obral se tak o úrodu. Ale u žádné odrůdy (a stromu) není úplně vyjímečné, že jeden rok z x dalších neplodí dobře nebo vůbec. O to větší úroda další rok.

doplněno 28.06.15 09:43:

letos to vynahradila, malý strom a mraky třešní, tak 2kg na obrázku už chybí :)

Třešeň Sunburst - plodí vám?
tofi*
hodnocení

Dekuji - je mi jasne, ze muze byt rok, ze neni zadna uroda - take to znam, ale docela me soused vydesil ma tresen uz 5 rok a nemel ani jedu tresinku :)

Tak jsme rada, ze slyslim, ze v cechach bezne plodi.

cituska*
hodnocení

0x

Máme ji třetím rokem, krásně kvetla ale protože bylo velké sucho polovina plodů opadala. Tak jsme alespoň ochutnali a čekáme co příští rok.

marli
hodnocení

0x
Máme 9 let, občas zmrzne, úroda letos úžasná, vypadá to na 80 sklenic. Bohužel díky dešti musíme hned zpracovat. Po dlouhém dešti praskají plody a uhnilo by to.
Jsou chuťově vynikající a jsem moc ráda, že jí máme.

hodnocení

0x
Praskání plodů při dešti mne docela udivilo. I jsem četla, že Sunburst je odolná. V roce 2018 jsme měli po dešti poškozené úplně všechny plody, šlo o naši první úrodu. V roce 2019 neplodila, na jaře plody zničil pozdní mrazík. Letos, v roce 2020 plody budou. Chuťově mi přijde také skvělá.

hodnocení

0x
Sunburst je pro mě skvělá odrůda. Máme druhý strom. První musel bohužel ustoupit. Letos nám květy pomrzly, ale nevadí. Má teprve dva roky, takže jedna třešeň se cení. :)
Když jsou třešně hodně zralé a začne pršet opravdu začnou praskat a hnít. Nejpozději hned po dešti se musí sklidit.
doplněno 22.06.21 13:00:

No, tento rok což je tedy třetí rok, bylo květů hodně, ale jak asi pršelo byly mizerně opylené a letošní úroda je cca 10 třešní. Ale jsou výborné! Snad tedy příští rok se už Sunburst předvede!

doplněno 26.06.21 08:33: Velikost třešní Sunburst je masakr. Větší jsem asi neviděl.
Třešeň Sunburst - plodí vám? #2

zemanova
hodnocení

0x

Dobrý den, tuto třešeň mám, třešně skvělé chuti, plodí dobře, ale větší úroda je až za několik let po zasazení. Velkou úrodu jsem měla až sedmým rokem. Mějte se hezky, zdraví Zemanová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]