Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit rzi jehličnanů

Od: rr® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den nevite jak na tu rez? Děkuji

Jak se zbavit rzi jehličnanů

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer, už jsem na Poraďte o tom párkrát psala.Proto jenom opakuji. Túje trpí nedostatkem hořčíku. Kupte hořkou sůl běžně k dostání v marketech odd.zahrady. Okolo kmenu posypejte a zalejte. Pokud to jde,rezavé větvičky otrhejte.Určitě se vzpamatuje.Mluvím z vlastní zkušenosti tak ať se daří.*slunce*

alena350*
Pomuze to i u javoru?

Hořká sůl je hořečnaté hnojivo určené pro rostliny s vyšším nárokem na hořčík. Hořčík je důležitý prvek výživy, ovlivňující příjem a využití půdní zásoby fosforu, ovlivňuje vybarvení a vzhled okrasných jehličnanů a konifer.Javoru to zřejmě nepomůže.Ten by se měl přihnojovat hnojivem s vyšším obsahem železa.Javory prospívají v mírně kyselé půdě.

hahanaj*
hodnocení

1x

přidat jim hořkou sůl

hodnocení

1x

Tady najdete skvělé rady.

ria*
hodnocení

0x

Tak to i já děkuji, všude, na všech jehličňanech to je - jedle, modříny, borovice... měla jsem za to, že je to zase nějaká breberka, jako kdysi u kaštanů..

Jestli chcete rychlý účinek, udělejte postřik 2% roztokem hořké soli. Rostlině dodáte hořčík daleko rychleji než přes kořeny.

Ria, u ostatních vzrostlých jehličnanů to breberky nejsou;),ale příčinou bude letošní abnormální sucho v létě, které trvá prakticky do teď. Bohužel to mnoho stromů odnese.

sanyo*

Jsem přesvědčen, že to stromy neodnesou - necháme se překvapit na jaře.., pak uvidíme.. Ani bych to neprotrhával !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]