Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc mi rezaveji jehlicnany?

Od: jarka01* odpovědí: 12 změna:

prosila bych kdo mi povi proc mi na zahradz reziveji od spoda a nekteri dokonce i zreznou uplne mam nekolil druhu nevim cim to muze byt :( podotykam ze nemam psa aby se stalo ze by na to cural asi moc nehnojim nebo nevim diky za odpoved

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zalivka a pro jistotu pouzit fungicidni pripravek.Podivjte se jeste,velmi pozorne,jestli nema skudce.Nekdy i svilusky ,korovnice a jine potvory.

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

V zahradnictví mi radili, že mám jehličnany přihnojovat hořčíkem a draslíkem. Jejich nedostatek způsobuje rezivost jehličnanů.

hodnocení

2x

mozna take nasledek letosni zimy.mMne zacali stromy rasit normalne,pak s oteplilo a presto ze jsem zalevala,prisel pryc modrin,sakura az nyni,olistena.podle mne mraz roztrhal nektere koŕeny a v teple nestihaji ostatni zasobit rostlin vodou.Je to jedna z moznosti Zalivejte,dejte mulc,at se nevyparuje tolik voda a uvidite.

rostlinkycz*
hodnocení

2x

Hnednutie ihličia môže byť spôsobené aj výskytom škodca - roztoče, ktorým sa darí, najmä keď príde dážď po extrémnom suchu. Treba dobre postriekať povrch a vnútro stromčeka postrekom na roztoče a o týždeň postrek opakovať. Tiež je pravdepodobné, že je spálený od slnka. Väčšinou sa to prejavuje v horúcom počasí a zároveň má nedostatok vody.

polinek*

nesouhlasím,,mýlíte se,,

doplněno 16.07.12 22:10:

ulomte kousek postiženého místa a zaneste do Hornbachu,tam vám přesně řeknou co to je .Také jsem to tak udělala.

eulalie*
hodnocení

0x

Je sucho, možná proto. Mají málo vláhy

hop®
hodnocení

0x

Ano, bývá to nedostatkem závlahy.

buss
hodnocení

0x

Neuchytili se, nebo sucho, nevhodná zem a špatně zakořeňují..

hodnocení

0x

Dobrý den. Nevím, zda se jedná jen o tuje, nebo také, o jiné, jehličnany. Když některá větvička začne reznout, je dobré začít hledat příčinu, ještě k tomu, když se jedná o více jehličňanů. Reznutí, znamená houbovou chorobu. Jakmile některé větvičky začnou reznout, chce to vzít nůžky a vystříhat. Tuje má tu schopnost, že obrazí znovu i tam, kde je dole, vše suché. Musíte zkrátit i vršek, aby se donutil obrazit spodek. Tuje, chce pravidelně vodu, hnojivo cererit. Nyní postříkat hořskou solí, na rezavění se používal postřik Dithane apod. Ostříháním rezatých větviček, můžete zastavit rez. Vždy musíte ustřihnout větvičku, ne jen rezatou, ale i kousíček do zeleného, až na zdravou větvičku. Nejsem odborník, ale starám se o 30 velkých tují. Jen můj názor.

doplněno 06.07.12 13:20:

Co říká net?

Proc mi rezaveji jehlicnany?

jarka01*
hodnocení

Moc vam vsem dekuji zaee jsem o neco chyrejsi dikyyyyy

polinek*
hodnocení

0x

,,toto má téměř kažký na své zahradě je to problém s tůjemi...podle mne...hnojit hnojivem na tůje a zalévat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]