Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na zahradě 3-letou švestku, která má letos docela dost plodů. Na pohled jsou plody pěkné, bez nějakých anomálií. Avšak skoro každá, po rozpůlení má u pecky něco hnedého (takové granulovité), což nedovedu identifikovat, co to je a jestli se to dá normálně sníst. Zasílám i foto a prosím o info, co to je a co s tím...
Děkuji
Ano,švestky jsou červivé.Červy je milují pro vysoký obsah cukru
Obrana existuje ve formě chemického postřiku.
Ale, zcela jistě nechcete chemické ovoce,to si můžete koupit v obchodě. Takhle jsou Bio
Dobrý den,
přesně na tento problém jsem čekal kdo se ozve. Hnědnutí u pecky a na povrchu beze známky poškození.Strom Wazanova ringlota/ modrá. Na jaře stříkáno proti monilióze , již jsem se těšil na pěknou úrodu, protože
loni shnilo téměř všechno na stromech. Zatím mám jen vysvětlení v nenormálních teplotách minulých dnů, protože v plodech žádní červíci nejsou jak píší někteří radilové.P.S. jestli bude číst tuto připomínku paní B. JAGA a hledat v textu pravopisné chyby tak se omlouvám...
Když někdo věcně poradí k problému tak děkuji předem , fotky plodů jsou totožné jak uvádí pan PATASO. Olin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.