Nejste přihlášen/a.
Určitě jsem zase objevil Ameriku...
Každou švestku, co jsem utrhnul byla cerviva. Na kvas toho bylo málo. Ovšem ty vybavené avšak tvrdé byly v pořádku. Otrhal jsem celý strom a z těch tvrdších udělal kompot a povidla. Všechno super.
Zachránil jsem asi 15kg švestek, které by byly na vyhození kdybych je nechal dozrát.
Možná to někomu pomůže. Máte stejnou zkušenost?
1x
A to červivé švestky vyhazujete? Já je prostě rozloupnu, vypláchnu a zpacuju. Nenapadlo by mě vyhodit je kvůli červíkům.
Červíci jsou BIO!
doplněno 25.08.15 20:44: @pckop to si nemyslím, i v některých tvrdých už byl malinký červík, ale ještě šel vykrojit. Pro dozrani by to bylo v háji.
doplněno 25.08.15 21:41: Já vím, nevím jestli mám věřit že víc červů by se za 14 dnů neobjevilo... Jakákoliv měkká utrzena ze stromu byla cerviva.
0x
Dobrý den, u třešní i švestek máte dvě možnosti - buď červíky neřešíte a ovoce normálně zpracujete nebo ovoce napadené vyhodíte. Je to volba. Zdravím!
P.S. Někdy pomůže namočit ovoce přes noc do studené vody, červíci vyplavou a z hladiny se odeberou. A před rodinou je dobré červíky zamlčet
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.