Zdravím vás, Určitě jsem zase objevil Ameriku... Každou švestku, co jsem utrhnul byla cerviva. Na kvas toho bylo málo. Ovšem ty vybavené avšak tvrdé byly v pořádku. Otrhal jsem celý strom a z těch tvrdších udělal kompot a povidla. Všechno super. Zachránil jsem asi 15kg švestek, které by byly na vyhození kdybych je nechal dozrát. Možná to někomu pomůže. Máte stejnou zkušenost?
Ano, odjakživa. Do kompostu mi jich tolik líto není, za 2 roky z nich budou jiné. je pravda že těch cca 15kg mi stačí resp stačilo by min. Škoda že nejsou na sušení, těch by mohla být kila, ale to jsou potřeba zralejsi. doplněno 25.08.15 20:44:@pckop to si nemyslím, i v některých tvrdých už byl malinký červík, ale ještě šel vykrojit. Pro dozrani by to bylo v háji. doplněno 25.08.15 21:41: Já vím, nevím jestli mám věřit že víc červů by se za 14 dnů neobjevilo... Jakákoliv měkká utrzena ze stromu byla cerviva.
Od doby co stříkám proti pilatce po odkvětu a obaleči v létě tak nemám s červivostí problém. A to jsem nejprve chtěl jednu slívu vykopat, že nemá plody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.